reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

DELFINA-witaj smialo zawsze pytaj tu dziewczyny sa bardzo pomocne ja osobiscie nie wiem jak dziekowac im za pomoc ,a przede wszystkim za wsparcie sa niesamowite i najlepiej nas rozumia.
Dziewczynki moje dzis moj 11dpt znow robilam miojego sikanca jak codzien z rana oczywiscie jest pozytywny ale tak bardzo sie boje cieszyc i na razie nikomu oprucz meza i siostry nie mowie boje sie cieszy moim szczesciem a tak bardzo bym chciala,moze usg mnie bardzo przekona tyl ze nawet nie wiem dokladnie kiedy bede miala w poniedzialek bede wiedziec rany obym tylko w jakas paranoje nie wpadla strach jest taki duzy ze mnie przerasta,czy wy tez tak mialyscie a moze powinnam miec jakies obawy ale raczej wszystko sie udal boze chyba potrzebuje pomocy!

reklama
Dziewczynki moje dzis moj 11dpt znow robilam miojego sikanca jak codzien z rana oczywiscie jest pozytywny ale tak bardzo sie boje cieszyc i na razie nikomu oprucz meza i siostry nie mowie boje sie cieszy moim szczesciem a tak bardzo bym chciala,moze usg mnie bardzo przekona tyl ze nawet nie wiem dokladnie kiedy bede miala w poniedzialek bede wiedziec rany obym tylko w jakas paranoje nie wpadla strach jest taki duzy ze mnie przerasta,czy wy tez tak mialyscie a moze powinnam miec jakies obawy ale raczej wszystko sie udal boze chyba potrzebuje pomocy!

ja mialam dokladnie tak samo, balam sie cieszyc, bo nie moglam do konca uwierzyc, wiec calkowicie rozumiem. Na I USG czeka sie ok. 2 tygodni, zeby mozna bylo juz cos zobaczyc, wiec musisz uzbroic sie w cierpliwosc, znowu niestety. Jak wszystkiywnetesty wychodza pozytywne to na 100% jestes w ciazy:-)

matylda
dziekuje bardzo za odpowiedz :)))))))) ja to tak strasznie sie boje :((((( a powiedz mi jeszcze przed transferem to estadiol w jakiej dawce mialas ????? a encortonu nie bralas ??????????? bo ja przy pierwszym transferze i przy criotransferze mialam przepisany ale wsumie to nie mam pojecia po co bo teraz widze ze sa dziewczyny co go w ogole nie biora i sie im udaje normalnie z tymi lekami to pogubic sie mozna

lolitka
a ty mialas encorton podawany po transferze ??????????

Ostatnia edycja:
dziewczynki co do kliniki w manchesterze to dzwonilam do nich nie tak dawno bo w kwietniu. pan ktory odebral powiedzial mi ze robia betke ale dlugo sie czeka na wynik - dlugo to min 2tyg. wiec o nic wiecej juz nie pytalam bo przeciez chodzilo tu o czas ja umierajaca ze strachu i niepewnosci chcialam juz wiedziec a po dwoch tygodniach to bylo usg wiec na nic mi to badanie. nie stresujcie sie wierze ze bedzie dobrze! slabo sie ostatnio udzielam bo strasznie meczy mnie to moje malenstwo wiekszosc czasu od trzech tygodni spedzam w toalecie ale w przerwach podczytuje was i trzymam mocno kciuki za wszystkie!

Boże, jak ja zazdroszczę (ale wiecie, tak pozytywnie) wszystkim świeżutko zafasolkowanym:) Bije od Was tyle energii, że od razu wszystkie wątpy pryskają. Dziewczyny, tryskajcie tu do nas tym swoim optymizmem i radocha, bo jakby nadzieji więcej :)

Ja ide dzisiaj do gina po 3 dniach Gonalu - w sumie nie wiem czy po tak krótkim czasie coś juz działa i coś będzie widać, ja sama niewiele czuję - poza lekkim bólem po zastrzyku ;) Normalne to czy nie? Jak czytam to różnie bywa u każdej, ale chyba juz tak mamy, że musimy się ciągle upewniać, że wszystko jest ok.

Strasznie lubię tu zaglądać, ale zajrzałam dzis na chwilkę do ciężarówek po in vitro - tam to się dopiero dzieje - szał radości :) I ta radocha jest taka zaraźliwa :)

mimi
ja pierwsze 2 transfery mialam bez encortonu, pozniej przez 2 na wlasna reke bralam encorton - i dupa pomogl:)

mada

kazda stymulacja przebiega inaczej....nawet u tej samej kobity a mowie to z autopsji... czasem jajniki bola a czasem nie, czasem brzuch wywala a czasem nie.... raz jak mialam tylko 4 pecherzyki to czulam ze mi duzo rosnie, jak mialam 36 pecherzykow to nie chcialam wierzyc bo brzuch calkowicie plaski i zadnych odczuc.... wiec nie ma standardu

reklama
Witam,

Na sekundke tylko wpadlam powiedziec, ze Was regularnie podczytuje i mocno kazdej kibicuje.

Dziewczyny z Anglii, w Care w Sheffield robi sie bête wiec i w Manchesterze na 100% tez. Ja dowiedzialam sie o tym dopiero niedawno, bo nie proponuja tego kazdej pacjentce niestety. Mozna za dodatkowa odplata zrobic, wynik za pol godziny ( laboratorium jest w klinice).

Lolitka - pozdrawiam cieplo :)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry