reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny wracam do gry,dziś zaczęłam stymulację i tak się zastanawiam,ile dni u was trwała stymulacja?mam niskie Amh,przy 1 stymulacji miałam chyba ok 12 dnia,w 2 stymulacji 15 dnia(nie robili w soboty punkcji),zastanawiam się czy mając końską dawkę 375 j-od 1 dnia czy będę mieć ok 12,13 dzień punkcję.ile u was trwała stymulacja?
Pierwsza 15 dnia, 12 kom, 7 dojrzalych wszystkie zaplodnione, dwa zarodki, brak ciazy; druga 17 dnia (bo wypadł weekend:/) komorki do bani, zero zapłodnien, komórki zdegenerowane, jednak za długo i inny lek. Jaki masz lek do stymulacji? U mnie lekarz chce rekovelle..

reklama
u mnie przy ostatniej stymulacji dawka 300 j przez 15 dni. Również mam niskie Amh. Wyhodowałam 6 jajeczek, wszystkie pobrali, 4 zaplodnily się ale finalnie klapa.
Trzymam kciuki za same dorodne jajca u Ciebie 🍀🙌
Hej, czym byłaś stymulowana? Ja puregon 1 stym, druga rekovelle (totalna klapa). Nie wiem czy przez "przeciagnieta" stymulację czy lek...

U mnie raczej dupa. Rano bóle jak na @. Teraz wieczorkiem z lekka też...

Chociaż trochę lżej jak poszłam na dłuższe posiedzenie WC.

Tak czy tak jutro pewnie będzie flaszka z monopola. 😒🥴😵‍💫

@Ruda08 jutro idę na tę pieprzoną betę...
Bóle jak na miesiączkę jeszcze o niczym nie świadczą, odczuwałam takie po udanym transferze..... ✊️ oby była flaszka ale bezalkoholowego trunku😉

U mnie, z uwagi na weekend właśnie, punkcja była aż 19. dnia cyklu (ale trzeba przyznać, że te miałam długie), stymulacja od czwartego o ile się nie mylę. AMH trochę powyżej 3, dawka 150 - ale to też zależy, jakiego leku... Wcześniej miewałam dawki 100 innego i 2-3 pęcherzyki. Przy punkcji 12 pobranych komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki ostatecznie.
Hej, jaki miałaś lek do stymulacji? U mnie puregon 200 (dwa zarodki), a w drugiej 12j rekovelle i 150 menopur (0)...

Dziewczyny przeczytałam gdzieś ,że w wieku oko 40 lat 80% komórek jest uszkodzonych,czy któraś z was w tym wieku ma dziecko teraz lub jest w ciąży ?
Ja przeszłam 3 stymulacje i muszę stwierdzić że trzecia podczas której jestem najstarsza bo niedługo skończę 39 lat wyszła najlepiej, fakt ,że szału w zarodkach nie ma bo tylko 3 ale za trzecim razem najlepsze , jestem w ciąży a w dodatku dwa maluchy jeszcze zamrożone 😉

Ja przeszłam 3 stymulacje i muszę stwierdzić że trzecia podczas której jestem najstarsza bo niedługo skończę 39 lat wyszła najlepiej, fakt ,że szału w zarodkach nie ma bo tylko 3 ale za trzecim razem najlepsze , jestem w ciąży a w dodatku dwa maluchy jeszcze zamrożone 😉
Dajesz nadzieję kochana,to moja 3 stymulacja i pewnie ostatnia, jednak tak bardzo się cieszę i jednocześnie boję,że nic z tego może nie być.

reklama
Do góry