reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Do kiedy będziemy chcieli ;) po prostu mała nie będzie chodzić do szkoły, będziemy się uczyć w domu. Możesz sobie poczytać o tym. Dzieci w edukacji domowej są bardziej samodzielne, dysponują swoim czasem. Nie są przygotowani do pracy w korporacji- siku teraz, jedzenie teraz, nauka teraz, praca teraz .. każdy ma swój zegar biologiczny 😁
Znaczy temat trochę obił mi się o uszy bo u nas w miejscowości też jest jedną rodzina która uczy swoje dzieci😉 ale co innego mnie interesuje co z pracą , zostaniesz w domu , macie swoją firmę czy jak planujesz to rozwiązać, takie kwestie organizacyjne , ta rodzina u nas to rolnicy więc elastyczny czas pracy, dodatkowo 5 tka dzieci wiec starsze pilnują młodsze 😉

Dziewczyny. Melduje się po wizycie. Zakaz seksu na 3 tygodnie🥺🥺 szyjka macicy długa 38mm ale delikatnie rozwarta od zewnątrz a mały ułożony główka w dół 😐 luteina 200mg od dziś(swoją drogą nie wiedziałam że za darmo) ważymy już 746g.☺️ Kolejna wizyta 29 sierpień. I żelazo od dziś bo powoli zbliżam się ku anemii 😐
Oooooo to wagowo idziemy bardzo podobnie ✊🏻 mój bobek w tamtym tygodniu ważył 664 g 😉
Seksami się nie martw 😉 jeszcze się "nachuśtamy" 😆 ja od pierwszych prenatalnych mam zakaz ze względu na łożysko które delikatnie stykało sie z szyjką 😉
Na szczęście wraz ze wzrostem macicy łożysko sie podnosi ale o dzikich seksach mam narazie nie myśleć 😂
Zdrowie dzieciaczków najważniejsze 💪

Dziewczyny. Melduje się po wizycie. Zakaz seksu na 3 tygodnie🥺🥺 szyjka macicy długa 38mm ale delikatnie rozwarta od zewnątrz a mały ułożony główka w dół 😐 luteina 200mg od dziś(swoją drogą nie wiedziałam że za darmo) ważymy już 746g.☺️ Kolejna wizyta 29 sierpień. I żelazo od dziś bo powoli zbliżam się ku anemii 😐
A jaki masz poziom żelaza?

Jutro mam wizytę ktg u lekarza prowadzącego, a po niej mam spotkanie w szpitalu żeby omówić dalszy rozwój sytuacji. Położna mi dzisiaj mówiła, że tutaj w Niemczech zazwyczaj czekają do 10 dni po terminie.
Nie wiem co gorsze. Wywołanie czy cięcie cesarskie? Bo najwyżej pogadam z nimi o operacji (już dzisiaj przez telefon im wspomniałam o tym).

A tak mnie straszył od 33 tygodnia przedwczesnym porodem 😅.
Mnie też 😂😂 byłam gotowa od 30 tc 😂 a urodziłam 3 dni po terminie 😁

Znaczy temat trochę obił mi się o uszy bo u nas w miejscowości też jest jedną rodzina która uczy swoje dzieci😉 ale co innego mnie interesuje co z pracą , zostaniesz w domu , macie swoją firmę czy jak planujesz to rozwiązać, takie kwestie organizacyjne , ta rodzina u nas to rolnicy więc elastyczny czas pracy, dodatkowo 5 tka dzieci wiec starsze pilnują młodsze 😉
Aktualnie jesteśmy za granicą, ale jak wrócimy do pl to tylko i wyłącznie własna firma ;)
Teraz jestem w domu, mam nadzieję, że dorobimy się całej gromadki dzieci 😁

Oooooo to wagowo idziemy bardzo podobnie ✊🏻 mój bobek w tamtym tygodniu ważył 664 g 😉
Seksami się nie martw 😉 jeszcze się "nachuśtamy" 😆 ja od pierwszych prenatalnych mam zakaz ze względu na łożysko które delikatnie stykało sie z szyjką 😉
Na szczęście wraz ze wzrostem macicy łożysko sie podnosi ale o dzikich seksach mam narazie nie myśleć 😂
Zdrowie dzieciaczków najważniejsze 💪
Też miałam łożysko blisko szyjki i też wtedy był zakaz potem zielone światło bo się podniosło i teraz znowu zakaz 🤣 masz rację zdrowie chłopaków najważniejsze ☺️☺️ z transferu wychodzi mi 23+5 a dziś z USG 25+2. Też masz jakąś różnicę ?

reklama
Do góry