reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Do kiedy będziemy chcieli ;) po prostu mała nie będzie chodzić do szkoły, będziemy się uczyć w domu. Możesz sobie poczytać o tym. Dzieci w edukacji domowej są bardziej samodzielne, dysponują swoim czasem. Nie są przygotowani do pracy w korporacji- siku teraz, jedzenie teraz, nauka teraz, praca teraz .. każdy ma swój zegar biologiczny 😁
Znaczy temat trochę obił mi się o uszy bo u nas w miejscowości też jest jedną rodzina która uczy swoje dzieci😉 ale co innego mnie interesuje co z pracą , zostaniesz w domu , macie swoją firmę czy jak planujesz to rozwiązać, takie kwestie organizacyjne , ta rodzina u nas to rolnicy więc elastyczny czas pracy, dodatkowo 5 tka dzieci wiec starsze pilnują młodsze 😉

Dziewczyny. Melduje się po wizycie. Zakaz seksu na 3 tygodnie🥺🥺 szyjka macicy długa 38mm ale delikatnie rozwarta od zewnątrz a mały ułożony główka w dół 😐 luteina 200mg od dziś(swoją drogą nie wiedziałam że za darmo) ważymy już 746g.☺️ Kolejna wizyta 29 sierpień. I żelazo od dziś bo powoli zbliżam się ku anemii 😐
Oooooo to wagowo idziemy bardzo podobnie ✊🏻 mój bobek w tamtym tygodniu ważył 664 g 😉
Seksami się nie martw 😉 jeszcze się "nachuśtamy" 😆 ja od pierwszych prenatalnych mam zakaz ze względu na łożysko które delikatnie stykało sie z szyjką 😉
Na szczęście wraz ze wzrostem macicy łożysko sie podnosi ale o dzikich seksach mam narazie nie myśleć 😂
Zdrowie dzieciaczków najważniejsze 💪

Dziewczyny. Melduje się po wizycie. Zakaz seksu na 3 tygodnie🥺🥺 szyjka macicy długa 38mm ale delikatnie rozwarta od zewnątrz a mały ułożony główka w dół 😐 luteina 200mg od dziś(swoją drogą nie wiedziałam że za darmo) ważymy już 746g.☺️ Kolejna wizyta 29 sierpień. I żelazo od dziś bo powoli zbliżam się ku anemii 😐
A jaki masz poziom żelaza?

Jutro mam wizytę ktg u lekarza prowadzącego, a po niej mam spotkanie w szpitalu żeby omówić dalszy rozwój sytuacji. Położna mi dzisiaj mówiła, że tutaj w Niemczech zazwyczaj czekają do 10 dni po terminie.
Nie wiem co gorsze. Wywołanie czy cięcie cesarskie? Bo najwyżej pogadam z nimi o operacji (już dzisiaj przez telefon im wspomniałam o tym).

A tak mnie straszył od 33 tygodnia przedwczesnym porodem 😅.
Mnie też 😂😂 byłam gotowa od 30 tc 😂 a urodziłam 3 dni po terminie 😁

Znaczy temat trochę obił mi się o uszy bo u nas w miejscowości też jest jedną rodzina która uczy swoje dzieci😉 ale co innego mnie interesuje co z pracą , zostaniesz w domu , macie swoją firmę czy jak planujesz to rozwiązać, takie kwestie organizacyjne , ta rodzina u nas to rolnicy więc elastyczny czas pracy, dodatkowo 5 tka dzieci wiec starsze pilnują młodsze 😉
Aktualnie jesteśmy za granicą, ale jak wrócimy do pl to tylko i wyłącznie własna firma ;)
Teraz jestem w domu, mam nadzieję, że dorobimy się całej gromadki dzieci 😁

Oooooo to wagowo idziemy bardzo podobnie ✊🏻 mój bobek w tamtym tygodniu ważył 664 g 😉
Seksami się nie martw 😉 jeszcze się "nachuśtamy" 😆 ja od pierwszych prenatalnych mam zakaz ze względu na łożysko które delikatnie stykało sie z szyjką 😉
Na szczęście wraz ze wzrostem macicy łożysko sie podnosi ale o dzikich seksach mam narazie nie myśleć 😂
Zdrowie dzieciaczków najważniejsze 💪
Też miałam łożysko blisko szyjki i też wtedy był zakaz potem zielone światło bo się podniosło i teraz znowu zakaz 🤣 masz rację zdrowie chłopaków najważniejsze ☺️☺️ z transferu wychodzi mi 23+5 a dziś z USG 25+2. Też masz jakąś różnicę ?

reklama
Do góry