reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Moje największe szczęście , mój synuś dziś o 13.05 przyszedł na świat ❤️ chyba największy 4390 i 64 długi.🙈 Mój ukochany Staś ❤️❤️ dziewczyny walczcie , walczcie do końca bo to się udaje . Nie zawsze za pierwszym czy drugim razem
Nieraz potrzeba więcej ale udaje się
Jak widać ją na moje dziecko czekałam 11 lat , 9 transferów za mną , nie raz miałam.chwile.zwatpienia
Chciałam przestać walczyć ... Na szczęście tego nie zrobiłam i dziś mój książę jest z nami ❤️❤️Zobacz załącznik 1547884
Witaj Stasiu ♥️
Wchodziłam co chwile na forum żeby sorawdzic czy jest już jakieś info od Ciebie ♥️ tak bardzo się cieszę ze jesteście już razem cali i zdrowi .
Synuś przepiękny ! I jaki duży ♥️
Będziesz miała co dźwigać kochana 🥰

Jeszcze raz wielkie , wielkie gratulacje dla rodziców ♥️
Zasłużyliście na to szczęście ♥️

reklama
Moje największe szczęście , mój synuś dziś o 13.05 przyszedł na świat ❤️ chyba największy 4390 i 64 długi.🙈 Mój ukochany Staś ❤️❤️ dziewczyny walczcie , walczcie do końca bo to się udaje . Nie zawsze za pierwszym czy drugim razem
Jak widać ją na moje dziecko czekałam 11 lat , 9 transferów za mną , nie raz miałam.chwile.zwatpienia
Chciałam przestać walczyć ... Na szczęście tego nie zrobiłam i dziś mój książę jest z nami ❤️❤️Zobacz załącznik 1547884
Ale piekny dorodny bobas!!!😍😍😍 Gratulacje!!:)

kurcze, wspomnę o tym lekarzowi i zobaczymy co powie.
Ale jak mam czuć taki dyskomfort przez najbliższe tygodnie, to chce coś innego🥴
Mnie też luteina podrażniała po kilku dniach czułam świąd pieczenie brałam 3x2 tabletki 🙈wtedy zaczęłam chodzić bez bielizny a jak musiałam już ubrać to tylko i wyłącznie z czystej bawełny, podmywałam się dwa razy dziennie bo na początku to 3 razy dziennie, uzywałam emolientu i po kilku dniach poskutkowało, obyło się bez zmiany tabletek tabletek.

Boże kawał chłopa ☺️🥺🥺 cudny jest. Sama słodycz 🥺☺️🥺🤗🤗

oczywiście ze dobry wynik :)
u mnie z 6 zarodków tylko jeden dotrwał do 6 doby, reszta padła po 4 dobie
jakie sa wskazania do zapłodnienie większej ilości komórek ?
mam 11 zamrozonych komorek z ostatniej punkcji i chcialabym je wszystkie wykorzystać naraz biorąc pod uwagę ze z 6 zarodków tylko 1 dotrwał do stadium blastocyty
My niestety nie mamy zamrożonych komórek. Wykorzystano wszystkie ze względu na mój wiek. Jeśli nic nie wyjdzie teraz, czeka nas kolejna punkcja (od nowa leki, wizyty, stres).
Z 3 mrożaków może być zdrowy 1, albo i nie... To jest loteria. Szczerze powiedziawszy liczyłam na chociaż 3 zdrowe, a tak, nie wiadomo, czy będzie co transferować.
Dziękuję Wam dziewczyny za słowa wsparcia. Na początku, mimo tych zastrzyków i niewiadomej, byłam nawet dobrze nastawiona. A teraz :/ Teraz boli bardzo.

Bardzo Ci gratuluję :) Zdrówka.

Staś już po drugiej stronie brzuszka, prześliczny chłopczyk, cudowny widok 🥹. Gratulacje! Dużo zdrówka dla was ❤️❤️❤️.
A jak się mama czuje :)?

6 doba
Dobry wynik? Na 28 komórek.
Będziemy badać zarodki. Genetyk powiedziała, że jeśli połowa będzie ok to sukces, więc... nawet nie wiem, czy jeden będzie zdrowy :(
Kochana nie martw się na zapas ja w wieku 39 lat i ze słabymi parametrami nasienia męża skonczylam z 4 zarodkami z czego 3 okazały się zdrowe. Tez badaliśmy genetycznie.Tak wiec nie ma zasady. Myśle ze początkowa bardzo duża ilosc komórek nie zwiększa szansy końcowego wyniku. Jak czytam wpisy dziewczyn to większość czy ma 19 komórek czy 10 to kończy z 1-3 zarodków. Tyle pewnie w większości przypadków da się uzyskać. Oczywiście zdarzają się od tego odstępstwa. Nawet jak uzyskasz jeden zdrowy zarodek z tego to super. Jak jest zdrowy to szansa na udany transfer i zdrowa ciąże jest bardzo duża. Ja jestem tego najlepszym przykładem. Głowa do góry😘

reklama
kurcze, wspomnę o tym lekarzowi i zobaczymy co powie.
Ale jak mam czuć taki dyskomfort przez najbliższe tygodnie, to chce coś innego🥴
Polecam cyclogest. Jest dość drogi ale nic nie podrażnia. Tyle ze ma jakaś tłusta substancje w sobie i brudzi bieliznę wiec trzeba dobre wkładki sobie sprawić.

Do góry