reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Gratuluję sukcesu od pierwszej próby. Też jestem w invimedzie i też po pierwszej procedurze 2 zarodki, niestety kriotransfery nie dały ciąży. Teraz mamy przerwę, suplementujemy się i jestem ciekawa co brałaś i jakie dawki i jak długo? Widzę że miałaś leki które u mnie w drugiej stymulacji dały totalna klapa, ale w którym dniu cyklu miałaś punkcję? Bo w invimedzie nie robią w weekendy a trochę to ma znaczenie..1wsza miałam 15dc, a druga 17 bo wypadł weekend (był do wyboru 14 lub 17dc) i niektore kom były zdegenerowane. Będę Ci wdzięczna za odpowiedzi i jeszcze raz Gratuluje, ciesz się szczęściem:))) to piękny czas. ♡
Hej. Dietetyk sugerowała suplementację min 60dni przed podejściem do ivf. Punkcję miałam w 14dc i potem 3 dni później transfer

reklama
Dlaczego zrezygnowałaś z INVIMED w Gdyni? Nie polecasz?
Chciałam coś zmienić, ale z perspektywy czasu widzę pare niedociągnięć. Np, że moja dr nie była codziennie. Wizyty/zabiegi były ustalane pod jej grafik a nie pod moje komórki. Tak czy inaczej mam córkę z jej ręki 😘

Mój pęcherzyk jest troszkę leniwy, ma Ok 10 mm. Dostałam mensinorm na podkręcenie gagatka 😁. We wtorek kolejna wizyta, wtedy już pewnie będzie wiadomo kiedy owulacja i transfer 🥹.

Dziewczyny zostały mi leki po transferach na sztucznym cyklu. Nie ukrywam, że chciałabym się ich wyzbyć 😁. Wieczorkiem napisze co tam mam 😊

Chciałam coś zmienić, ale z perspektywy czasu widzę pare niedociągnięć. Np, że moja dr nie była codziennie. Wizyty/zabiegi były ustalane pod jej grafik a nie pod moje komórki. Tak czy inaczej mam córkę z jej ręki 😘
To daje nadzieję :)
Polecono mi właśnie wspomnianą klinikę, domyślam się, jaką dr masz na myśli. Nie mam jednak porównania, bo to początek mojej drogi. Nie mam też zarzutów, czekam na informację w poniedziałek, ile zarodków przetrwało. Zobaczymy, jak będzie dalej.

Szczerze to, że nie robią w weekendy to jakieś nieporozumienie 🤨. Co komórki obchodzi, że jest weekend ?
Byłam w Invi.Med Gdynia i pobierali komórki w sobotę. Nie wiem jak w niedziele. Teraz jestem w Gam.eta Gdynia i jest o wiele lepiej pod tym względem. Jeżeli trzeba zrobić w niedziele punkcję czy transfer nie ma problemu. Po to oni są 🤷🏼‍♀️
Wiesz tak powinno być..bo za długo prowadzona stymulacja to też niedobrze. Wiec przed rozpoczęciem stymulacji dobrze, żeby miesiączka wypadła w środku tygodnia.

reklama
Wiesz tak powinno być..bo za długo prowadzona stymulacja to też niedobrze. Wiec przed rozpoczęciem stymulacji dobrze, żeby miesiączka wypadła w środku tygodnia.
Za krótko też niedobrze. Ale to też nie jest tak, że jak miesiączka przyjdzie w środku tygodnia to będzie dobrze. Tobie może starczyć 14 dni stymulacji, ja będę potrzebować 18 dni. A jeszcze innej kobiecie wystarczy 10 dni. Każda jest inna i leczenie powinno być dostosowane indywidualnie a nie do harmonogramu lekarza czy kliniki 🤷🏼‍♀️

Do góry