reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gratuluję sukcesu od pierwszej próby. Też jestem w invimedzie i też po pierwszej procedurze 2 zarodki, niestety kriotransfery nie dały ciąży. Teraz mamy przerwę, suplementujemy się i jestem ciekawa co brałaś i jakie dawki i jak długo? Widzę że miałaś leki które u mnie w drugiej stymulacji dały totalna klapa, ale w którym dniu cyklu miałaś punkcję? Bo w invimedzie nie robią w weekendy a trochę to ma znaczenie..1wsza miałam 15dc, a druga 17 bo wypadł weekend (był do wyboru 14 lub 17dc) i niektore kom były zdegenerowane. Będę Ci wdzięczna za odpowiedzi i jeszcze raz Gratuluje, ciesz się szczęściem:))) to piękny czas. ♡
Hej. Dietetyk sugerowała suplementację min 60dni przed podejściem do ivf. Punkcję miałam w 14dc i potem 3 dni później transfer

reklama
Dlaczego zrezygnowałaś z INVIMED w Gdyni? Nie polecasz?
Chciałam coś zmienić, ale z perspektywy czasu widzę pare niedociągnięć. Np, że moja dr nie była codziennie. Wizyty/zabiegi były ustalane pod jej grafik a nie pod moje komórki. Tak czy inaczej mam córkę z jej ręki 😘

Mój pęcherzyk jest troszkę leniwy, ma Ok 10 mm. Dostałam mensinorm na podkręcenie gagatka 😁. We wtorek kolejna wizyta, wtedy już pewnie będzie wiadomo kiedy owulacja i transfer 🥹.

Dziewczyny zostały mi leki po transferach na sztucznym cyklu. Nie ukrywam, że chciałabym się ich wyzbyć 😁. Wieczorkiem napisze co tam mam 😊

Chciałam coś zmienić, ale z perspektywy czasu widzę pare niedociągnięć. Np, że moja dr nie była codziennie. Wizyty/zabiegi były ustalane pod jej grafik a nie pod moje komórki. Tak czy inaczej mam córkę z jej ręki 😘
To daje nadzieję :)
Polecono mi właśnie wspomnianą klinikę, domyślam się, jaką dr masz na myśli. Nie mam jednak porównania, bo to początek mojej drogi. Nie mam też zarzutów, czekam na informację w poniedziałek, ile zarodków przetrwało. Zobaczymy, jak będzie dalej.

Szczerze to, że nie robią w weekendy to jakieś nieporozumienie 🤨. Co komórki obchodzi, że jest weekend ?
Byłam w Invi.Med Gdynia i pobierali komórki w sobotę. Nie wiem jak w niedziele. Teraz jestem w Gam.eta Gdynia i jest o wiele lepiej pod tym względem. Jeżeli trzeba zrobić w niedziele punkcję czy transfer nie ma problemu. Po to oni są 🤷🏼‍♀️
Wiesz tak powinno być..bo za długo prowadzona stymulacja to też niedobrze. Wiec przed rozpoczęciem stymulacji dobrze, żeby miesiączka wypadła w środku tygodnia.

reklama
Wiesz tak powinno być..bo za długo prowadzona stymulacja to też niedobrze. Wiec przed rozpoczęciem stymulacji dobrze, żeby miesiączka wypadła w środku tygodnia.
Za krótko też niedobrze. Ale to też nie jest tak, że jak miesiączka przyjdzie w środku tygodnia to będzie dobrze. Tobie może starczyć 14 dni stymulacji, ja będę potrzebować 18 dni. A jeszcze innej kobiecie wystarczy 10 dni. Każda jest inna i leczenie powinno być dostosowane indywidualnie a nie do harmonogramu lekarza czy kliniki 🤷🏼‍♀️

Do góry