reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry :) Dziewczyny podczytywałam Was ze zmienną regularnością, ale ostatnio wcale, bo jakoś się zżyłam z grupą staraczek i nie daję rady śledzić dwóch wątków, ale teraz to Waszego doświadczenia potrzebuję najbardziej.
W skrócie: mieszkam w Australii, 4 lata starań, w końcu pierwsze podejście do in vitro, ciąża naturalna przed rozpoczęciem stymulacji - a lekarze nie dawali nam szans na naturalną ciążę. Zdrowa córa, ma dziś 2 latka. Starania o drugie trwały rok. Ciàža w październiku 2022, poronienie zatrzymane i zabieg w grudniu. Dalsze starania, ale juž bez nadziei. Teraz jestem w Polsce, udało się uzyskać 3 jajka, z jednego rozwinàł się zarodek. Transfer 3 dniowego zarodka był w piàtek. Leki - 400mg lutinus, najpierw 50 teraz 25mg Prolutex, acard 75, pueria uno. I teraz pytanie. Od wczoraj czuję się fizycznie jak kupa. Do tego ma jakiś dziwny ból żołàdka, ale bez sensacji typu 🤮🤢💩
I teraz pytanie, jeśli mogę. Czy to samopoczucie może być od leków? Emocjonalnie jestem bombą, ale fizycznie do tej pory czułam się ok.
Oczywiście leki robią swoje , w końcu przyjmujesz ich troche. A to hormonalne. I na pewno stres tez ma w tym udział. Musisz to przeczekać. I trzymam za Was kciuki 🍀.

reklama
Oczywiście leki robią swoje , w końcu przyjmujesz ich troche. A to hormonalne. I na pewno stres tez ma w tym udział. Musisz to przeczekać. I trzymam za Was kciuki 🍀.
Już się lepiej czuję :) Jeszcze się denerwowałam przed wizytą córki u neurologa, ale się okazało, że wszystko ok 🥹

Dziewczyny jutro 2dpt mam zbadać progesteron, progesteron przyjmuje o 6,14 i 22
Uważacie że powinna rano wsiąść tabelki przed badanie czy dopiero po badaniu ? Badanie będę robić koło 8 rano

Dziewczyny jutro 2dpt mam zbadać progesteron, progesteron przyjmuje o 6,14 i 22
Uważacie że powinna rano wsiąść tabelki przed badanie czy dopiero po badaniu ? Badanie będę robić koło 8 rano
A czy to standard, że się bada proga po transferze? Bo mój lekarz to mi powiedział, zadzwoń jak będzie beta, a ja się zastanawiałam czy proga nie trzeba kontrolować 🤷🏼‍♀️ W dniu transferu miałam 40.

A czy to standard, że się bada proga po transferze? Bo mój lekarz to mi powiedział, zadzwoń jak będzie beta, a ja się zastanawiałam czy proga nie trzeba kontrolować 🤷🏼‍♀️ W dniu transferu miałam 40.
To zależy od kliniki i praktyk lekarza. Sama zrobiłam i podesłałam mu razem z wynikami beta , na co on , ze nie chce bym robiła progesteron 🤷🏽‍♀️

Co klinika i lekarz to inna taktyka, u mnie lekarz zlecił zbadanie progesteronu, progesteron biorę dopochwowo i doustnie

reklama
Do góry