reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry :) Dziewczyny podczytywałam Was ze zmienną regularnością, ale ostatnio wcale, bo jakoś się zżyłam z grupą staraczek i nie daję rady śledzić dwóch wątków, ale teraz to Waszego doświadczenia potrzebuję najbardziej.
W skrócie: mieszkam w Australii, 4 lata starań, w końcu pierwsze podejście do in vitro, ciąża naturalna przed rozpoczęciem stymulacji - a lekarze nie dawali nam szans na naturalną ciążę. Zdrowa córa, ma dziś 2 latka. Starania o drugie trwały rok. Ciàža w październiku 2022, poronienie zatrzymane i zabieg w grudniu. Dalsze starania, ale juž bez nadziei. Teraz jestem w Polsce, udało się uzyskać 3 jajka, z jednego rozwinàł się zarodek. Transfer 3 dniowego zarodka był w piàtek. Leki - 400mg lutinus, najpierw 50 teraz 25mg Prolutex, acard 75, pueria uno. I teraz pytanie. Od wczoraj czuję się fizycznie jak kupa. Do tego ma jakiś dziwny ból żołàdka, ale bez sensacji typu 🤮🤢💩
I teraz pytanie, jeśli mogę. Czy to samopoczucie może być od leków? Emocjonalnie jestem bombą, ale fizycznie do tej pory czułam się ok.
Oczywiście leki robią swoje , w końcu przyjmujesz ich troche. A to hormonalne. I na pewno stres tez ma w tym udział. Musisz to przeczekać. I trzymam za Was kciuki 🍀.

reklama
Oczywiście leki robią swoje , w końcu przyjmujesz ich troche. A to hormonalne. I na pewno stres tez ma w tym udział. Musisz to przeczekać. I trzymam za Was kciuki 🍀.
Już się lepiej czuję :) Jeszcze się denerwowałam przed wizytą córki u neurologa, ale się okazało, że wszystko ok 🥹

Dziewczyny jutro 2dpt mam zbadać progesteron, progesteron przyjmuje o 6,14 i 22
Uważacie że powinna rano wsiąść tabelki przed badanie czy dopiero po badaniu ? Badanie będę robić koło 8 rano

Dziewczyny jutro 2dpt mam zbadać progesteron, progesteron przyjmuje o 6,14 i 22
Uważacie że powinna rano wsiąść tabelki przed badanie czy dopiero po badaniu ? Badanie będę robić koło 8 rano
A czy to standard, że się bada proga po transferze? Bo mój lekarz to mi powiedział, zadzwoń jak będzie beta, a ja się zastanawiałam czy proga nie trzeba kontrolować 🤷🏼‍♀️ W dniu transferu miałam 40.

A czy to standard, że się bada proga po transferze? Bo mój lekarz to mi powiedział, zadzwoń jak będzie beta, a ja się zastanawiałam czy proga nie trzeba kontrolować 🤷🏼‍♀️ W dniu transferu miałam 40.
To zależy od kliniki i praktyk lekarza. Sama zrobiłam i podesłałam mu razem z wynikami beta , na co on , ze nie chce bym robiła progesteron 🤷🏽‍♀️

Co klinika i lekarz to inna taktyka, u mnie lekarz zlecił zbadanie progesteronu, progesteron biorę dopochwowo i doustnie

reklama
Do góry