reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny jaki powinien być wyniki progesteronu tydzień przed transferem?
Mój wynik to 0,2 lekarz napisał że mało (jest to mój 15dc) :( boje się że odroczy transfer..... Czekam na wiadomość od niego
Ja nawet nie mierzylam tydzien przed, dopiero dzien przed transferem badałam i miałam 13 i lekarz stwierdził ze na transfer to wystarczający poziom. Rozumiem ze masz transfer na cyklu sztucznym? Dopiero zaczynasz brać progesteron, wcześniej nie miał się za bardzo z czego wytworzyć wiec spokojnie. Leki go na pewno podniosą a jak w dniu transferu będzie względnie niski to dostaniesz zastrzyki z prolutexu najwyżej a one szybko i mocno podnoszą poziom. Ja w ogole przez cały czas mam niski progesteron pomimo maksymalnych suplementacji a nie miałam ani pół plamienia. U mnie poziom 17-20 bardzo długo się utrzymywał i najwyraźniej mojemu organizmowi to wystarczało:) głowa do góry:)

Ja nawet nie mierzylam tydzien przed, dopiero dzien przed transferem badałam i miałam 13 i lekarz stwierdził ze na transfer to wystarczający poziom. Rozumiem ze masz transfer na cyklu sztucznym? Dopiero zaczynasz brać progesteron, wcześniej nie miał się za bardzo z czego wytworzyć wiec spokojnie. Leki go na pewno podniosą a jak w dniu transferu będzie względnie niski to dostaniesz zastrzyki z prolutexu najwyżej a one szybko i mocno podnoszą poziom. Ja w ogole przez cały czas mam niski progesteron pomimo maksymalnych suplementacji a nie miałam ani pół plamienia. U mnie poziom 17-20 bardzo długo się utrzymywał i najwyraźniej mojemu organizmowi to wystarczało:) głowa do góry:)
od dzisiaj biorę progesteron doustnie i dopochwowo
moje lekarz kazal mi zabadac progesteron wczoraj a transfer mam zaplanowy na poniedzialek, nic mi nie mowil zeby zbadala jeszcze raz przed transferem ale dla świętego spokoju zbadam sobie w niedziele jeszcze raz, nie chce ryzykować ponieważ mamy tylko jedna blastke
jest to mój pierwszy mrożony transfer i szczerze nie wiem czy jest sztuczny czy naturalny, od pierwszego dnia cyklu biorę estrofem i od dzisiaj progesteron

reklama
od dzisiaj biorę progesteron doustnie i dopochwowo
moje lekarz kazal mi zabadac progesteron wczoraj a transfer mam zaplanowy na poniedzialek, nic mi nie mowil zeby zbadala jeszcze raz przed transferem ale dla świętego spokoju zbadam sobie w niedziele jeszcze raz, nie chce ryzykować ponieważ mamy tylko jedna blastke
jest to mój pierwszy mrożony transfer i szczerze nie wiem czy jest sztuczny czy naturalny, od pierwszego dnia cyklu biorę estrofem i od dzisiaj progesteron
Czyli jesteś na sztucznym cyklu, nie bedziesz mieć własnej owulacji czyli progesteron musi być suplementowany co najmniej do końca pierwszego trymestru aż łożysko w pełni nie przejmie wytwarzania tego hormonu. Myśle ze dla spokoju zbadaj. Pokaz wynik w dniu transferu i jak coś to może Ci zastrzyki dołoży. Pozniej jeśli transfer będzie udany to zrób kolejna kontrole poziomu. Ale to już lekarz powinien Cię poprowadzić i dobrze doradzić:)

Do góry