reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A od czego można to TSH tak poszło w górę biorę leki 50/75 i wiadomo leki do transferu estrofem acard i neoparin
Wiesz prawdopodobnie od lekow ale ja nie badalam przed transferem a leki bralam nie az tak dlugo.Uwazam ze lekarz powinien przepisac leki i przynajmniej odroczyc transfer o miesiac zeby zbic TSH a tak to ...😪

W środę jeszcze śmigam na betę (dr chciał). Ja bym już chyba nie robiła, bo moje żyły ledwo dichają 🤨. Przy okazji zrobię morfologię. Biore accofil a ani razu morfologi nie zrobiłam 😂🤦🏼‍♀️
Po niej mam zamiar umówić się na usg ;) a poza tym czuje się dobrze. Bóli żadnych nie mam, krwawienie praktycznie ustało. Wgl zastanawiam się czy to nie był „okres”. Przyszedł w tym samym terminie, był słabszy ale przyszedł. Koleżanki siostra dostała pseudo okres, a pózniej jak się zorientowała, że jest w ciąży to był to Ok 8-9 tc 🤔
No nie pozostaje noc innego jak czekać.
A na usg w którym dpt masz zamiar iść?

Jezeli jestes przed transferem to nie podchoc z takim TSH.Ja podchodzilam z 3,73 a lekarz stwierdzil ze jest ok.Transfer oczywiscie sie nie udal mimo super jakosci blastki.Zaluje ze podeszlam i nie skontaktowalam sie ze swoim ginem ktory jest tez endokrynologiem.Niestety to byla nasza jedyna szansa na rodzenstwo dla corci.Do tej pory nie moge sie z tym pogodzic ze lekarz z kliniki zrobil ten transfer
Dziewczyny boję się TSH mi podskoczyło do 3.44 a progreston ,<0.2 nie wiem co to będzie dziś jadę na sprawdzenie endometrium 😪
6 dni przed transferem miałam TSH 2,97. Dostałam większą dawkę eutyroxu, z 50 na 75, transfer udany. Jeśli to cykl sztuczny to estrofen mocno miesza w hormonach tarczycy.

reklama
Ja robię rzesy, makijaż permanentny i medycynę estetyczna 😀 Wiec może kiedyś mnie odwiedzisz 🤪
Każdy się starzeje i brwi na starość tez wypadają haha 🤪🤣wiec kto wie 🤭🤭
hahaha o nie rzęsy daj spokój ja jak na makijażu byłam na sesję i mi sztuczne zakładała to mrugalalm za każdym jej dotykiem jak księżniczka 😂😂😂😂szybko byś pożałowała że mnie zaprosiłaś na takie zabiegi hahahah . Jedynie po porodzie spacer na to się pisze 😂

Do góry