reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jestem z centralnej Polski, najbliższą klinikę mam ok. 100 km od siebie, ale lekarz poleca mi jedną z klinik w Trójmieście, a tam mam już ok. 250 km.
Dziękuję za ciepłe słowa, to wszystko wydaje mi się takie trudne i nieznajome.
Kazda z nas się bała, ale zobaczysz będzie dobrze. W centralnej Polsce tez jest dużo dobrych klinik, ja chyba poszukałabym bliżej domu. A wiesz już jaki jest u Was powód nieplodnosci?

reklama
Kazda z nas się bała, ale zobaczysz będzie dobrze. W centralnej Polsce tez jest dużo dobrych klinik, ja chyba poszukałabym bliżej domu. A wiesz już jaki jest u Was powód nieplodnosci?
@IssGreen popieram Maszke
Nie sugeruj sie tylko poleceniem przez lekarza, poszukaj jeszcze cos bliżej domu
Poczytaj na necie o specjalistach
Albo zapytaj tutaj kogo dziewczyny polecają blisko Twojego miejsca zamieszkania
Jest tu naprawde duzo dziewczyn i napewno ktos Ci zaproponuje godnego specjalistę
Powodzenia 😊

PCOS, mutacja MTHFR I PAI 1, przeciwciała przeciwjądrowe, złe wyniki nasienia, pewnie też wiek.
Dwa razy byłam w ciąży, zaszłam w nie szybko i naturalnie, ale obie straciłam w 1 trymestrze. Podjęłam diagnostykę i leczenie po 2 stracie, wcześniej słyszałam, że takie rzeczy się zdarzają. Po rozpoczęciu leczenia miałam stymulowane cykle, jednak bez rezultatu. Niedawno zrobiliśmy badanie nasienia i dla lekarza nie pozostawia ono wątpliwości, że in vitro to najlepszy wybór.

Witam ponownie 🙂 przygotowuje się do drugiej procedury. Pierwsza zakończyła się poronieniem w 6 tyg 😔 powiedzcie mi co powinnam zbadać przed kolejna próba ? Podchodzę do in vitro w Niemczech a tutaj to jest całkiem inaczej niż w Polsce i nie wiem na co naciskać lekarkę bo ona sama od sobie nie proponuje dodatkowych badań

PCOS, mutacja MTHFR I PAI 1, przeciwciała przeciwjądrowe, złe wyniki nasienia, pewnie też wiek.
Dwa razy byłam w ciąży, zaszłam w nie szybko i naturalnie, ale obie straciłam w 1 trymestrze. Podjęłam diagnostykę i leczenie po 2 stracie, wcześniej słyszałam, że takie rzeczy się zdarzają. Po rozpoczęciu leczenia miałam stymulowane cykle, jednak bez rezultatu. Niedawno zrobiliśmy badanie nasienia i dla lekarza nie pozostawia ono wątpliwości, że in vitro to najlepszy wybór.
Jeśli głównym czynnikiem jest nasienie to myślę, że nie powinno być większego problemu. W Krakowie, Katowicach, Warszawie są naprawdę dobre kliniki :)

Dziewczyny testujące trzymam kciuki za piękne bety! Wszystkie dziewczyny czekajcie na wizyty, transfery, punkcję - powodzonka! 🥰 ja dzisiaj też musiałam powtórzyć bete żeby wiedzieć czy odstawiać leki, ale już nie mam nadzieji.. 😔 trzeba się pozbierać i walczyć dalej!

Hejka.😉 Właśnie wracam z wizyty. Transfer ustalony na 14 luty🤣🤣
✊

reklama
Do góry