reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jestem z centralnej Polski, najbliższą klinikę mam ok. 100 km od siebie, ale lekarz poleca mi jedną z klinik w Trójmieście, a tam mam już ok. 250 km.
Dziękuję za ciepłe słowa, to wszystko wydaje mi się takie trudne i nieznajome.
Kazda z nas się bała, ale zobaczysz będzie dobrze. W centralnej Polsce tez jest dużo dobrych klinik, ja chyba poszukałabym bliżej domu. A wiesz już jaki jest u Was powód nieplodnosci?

reklama
Kazda z nas się bała, ale zobaczysz będzie dobrze. W centralnej Polsce tez jest dużo dobrych klinik, ja chyba poszukałabym bliżej domu. A wiesz już jaki jest u Was powód nieplodnosci?
@IssGreen popieram Maszke
Nie sugeruj sie tylko poleceniem przez lekarza, poszukaj jeszcze cos bliżej domu
Poczytaj na necie o specjalistach
Albo zapytaj tutaj kogo dziewczyny polecają blisko Twojego miejsca zamieszkania
Jest tu naprawde duzo dziewczyn i napewno ktos Ci zaproponuje godnego specjalistę
Powodzenia 😊

PCOS, mutacja MTHFR I PAI 1, przeciwciała przeciwjądrowe, złe wyniki nasienia, pewnie też wiek.
Dwa razy byłam w ciąży, zaszłam w nie szybko i naturalnie, ale obie straciłam w 1 trymestrze. Podjęłam diagnostykę i leczenie po 2 stracie, wcześniej słyszałam, że takie rzeczy się zdarzają. Po rozpoczęciu leczenia miałam stymulowane cykle, jednak bez rezultatu. Niedawno zrobiliśmy badanie nasienia i dla lekarza nie pozostawia ono wątpliwości, że in vitro to najlepszy wybór.

Witam ponownie 🙂 przygotowuje się do drugiej procedury. Pierwsza zakończyła się poronieniem w 6 tyg 😔 powiedzcie mi co powinnam zbadać przed kolejna próba ? Podchodzę do in vitro w Niemczech a tutaj to jest całkiem inaczej niż w Polsce i nie wiem na co naciskać lekarkę bo ona sama od sobie nie proponuje dodatkowych badań

PCOS, mutacja MTHFR I PAI 1, przeciwciała przeciwjądrowe, złe wyniki nasienia, pewnie też wiek.
Dwa razy byłam w ciąży, zaszłam w nie szybko i naturalnie, ale obie straciłam w 1 trymestrze. Podjęłam diagnostykę i leczenie po 2 stracie, wcześniej słyszałam, że takie rzeczy się zdarzają. Po rozpoczęciu leczenia miałam stymulowane cykle, jednak bez rezultatu. Niedawno zrobiliśmy badanie nasienia i dla lekarza nie pozostawia ono wątpliwości, że in vitro to najlepszy wybór.
Jeśli głównym czynnikiem jest nasienie to myślę, że nie powinno być większego problemu. W Krakowie, Katowicach, Warszawie są naprawdę dobre kliniki :)

Dziewczyny testujące trzymam kciuki za piękne bety! Wszystkie dziewczyny czekajcie na wizyty, transfery, punkcję - powodzonka! 🥰 ja dzisiaj też musiałam powtórzyć bete żeby wiedzieć czy odstawiać leki, ale już nie mam nadzieji.. 😔 trzeba się pozbierać i walczyć dalej!

Hejka.😉 Właśnie wracam z wizyty. Transfer ustalony na 14 luty🤣🤣
✊

reklama
Do góry