reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny polecacie jakas klinikę w Poznaniu?
Zalezy czy przypadek „latwy” w sensie zlozonosci - znana przyczyna braku ciazy? Jesli nie i potrzeba lepszej czegos wiecej - Od razu lepiej jedz do Waw np. Bylam w POZ i uwazam to niestety za stracony czas no ale okazalam sie przypadkiem zlozonym (immunologia, nieznana do konca przyczyna, pcos wiec i przylozyc sie bylo trzeba bardziej).

reklama
Zbadaj, da Ci to chocby wykluczenie przyczyny genetycznej. A by the way - wystarczy jedna lepsza… mozna je troche podrasowac
Metformina, zastrzyki: selen, q10 ubichinon. Melatonina, wit c czysta, e, ja bralam wszystko
Ja oczywiście od bardzo dawna sie suplementuję ale o zastrzykach nie slyszalam. Masz do polecenia jakieś konkretne marki i dawki? Dzięki za rady :)

Dziewczyny, 2 pytania:
- jak się przygotować do mrożonego transferu? Macie jakieś zalecenia co do diety, supli? Poprzednio byłam skupiona na poprawie jakości komórek, teraz w sumie nie o to chodzi...
- czy któraś z Was słyszała o lekach z aspiryną, które miałyby wpływać na powodzenie...?
Co do diety to polecam śródziemnomorską, pełnoziarniste zboża, ryby, warzywa, owoce, oleje, orzechy. Dużo wody (min. 1.5 l). Z suplementów już raczej tylko kwas foliowy, wit D3, ew. b-complex.
Ja do dwóch ostatnich transferów miałam zlecony acesan, to jest kwas acetylosalicylowy

Ja oczywiście od bardzo dawna sie suplementuję ale o zastrzykach nie slyszalam. Masz do polecenia jakieś konkretne marki i dawki? Dzięki za rady :)
Ja bralam selenarell i ubichinon
Na priv jak chcesz info jak i co😀

Załączniki

• 6DC67D5B-F482-4DA8-A91C-13B88BFD9AB9.png
    6DC67D5B-F482-4DA8-A91C-13B88BFD9AB9.png
    173,3 KB · Wyświetleń: 37
  • C80EBDC7-2BA7-4850-BFAB-EA5509837160.png
    C80EBDC7-2BA7-4850-BFAB-EA5509837160.png
    291,5 KB · Wyświetleń: 40
Zalezy czy przypadek „latwy” w sensie zlozonosci - znana przyczyna braku ciazy? Jesli nie i potrzeba lepszej czegos wiecej - Od razu lepiej jedz do Waw np. Bylam w POZ i uwazam to niestety za stracony czas no ale okazalam sie przypadkiem zlozonym (immunologia, nieznana do konca przyczyna, pcos wiec i przylozyc sie bylo trzeba bardziej).
Chodzi o to że mam 2 zarodki z 3 doby w Płocku i myslalam o przeniesieniu ich do poznania...

No nie jest to wszytsko proste i jeśli ktoś ma za sobą poronienia to dobrze wie , że ten pierwszy trymestr do badań prenatalnych jest bardzo ciężki.
Pierwsze wizyty na usg to już co najmniej dwa dni wcześniej nie spałam.
Potem robi się troszeczkę lżej, ale.ja chociaż jestem w 6.m-cu to ciągle wypatruje krwi na majtkach ;;
Trzeba wszytsko jednak próbować i mieć nadzieję,że wszystko się dobrze skończy.
Mam tak samo... za każdym razem sprawdzam czy nie ma krwi a zaczęłam 26tc

Mój zaraz kończy 33 i chciałby zostać tatusiem, ale co ja poradzę jak życie napisało nam taki scenariusz, miałam duży żal do życia, teraz się trochę zdystanowalam ale niesmak pozostał:( tymbardziej, że nam z badań nie wychodzi za bardzo czemu tych dzieci nie mamy, w następnym zrobię podstawowa immunologie bo trombofilie itp też mamy wykluczone ... :(
Mój mąż ma 39 lat, ja 33. Udało się po 4 latach.
Bardzo trzymam za Was kciuki 🥰🥰

reklama
Dziewczyny, 2 pytania:
- jak się przygotować do mrożonego transferu? Macie jakieś zalecenia co do diety, supli? Poprzednio byłam skupiona na poprawie jakości komórek, teraz w sumie nie o to chodzi...
- czy któraś z Was słyszała o lekach z aspiryną, które miałyby wpływać na powodzenie...?
Ja brałam Prenatal Uno i witaminę D3 2000 j. Żadnych innych przygotowań nie robiłam

Do góry