reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Diagnostykę mam całą zrobioną, brakuje tylko testu era i badania zarodkow. Podejdę do transferu ostatniego zarodka i później podejmę decyzję. Doszłam juz do sciany. Ci raz częściej myślę, że nigdy nie zostanę matką.
Test era to dobry pomysł.
Znam dziewczynę, która miała 3 transferu przebadanych zarodków w obstawie immunologiczne i nic. Zrobiła test era i się okazało,że ma przesunięte okno implantacyjne.
Bardzo dużo.masz już zrobione. Zostaje tylko badanie zarodków i test era.

reklama
W diagnostyce można zrobić . Ja proponuję od razu zrobić Ana 3 ... Bez sensu wydawać pieniądze 3 razy ... Niektórzy mówią żeby pierw zrobić Ana 1 , jak wyjdzie dodatnie to ana2 i jak znów dodatnie to Ana 3 .... Ja robiłam pierw Ana 2 a później ana3 ... Z biegiem czasu żałuję ... Mogłam od razu robić anan3 ... Ale człowiek mądry po czasie ...
Wydaje mi się że po Ana w diagnostyce pezetyczymują krew do miesiąca czasu żeby można było zrobić dodatkowe badania Ana jak 2 wyjdzie dodatnia.

A macie dzieci wspólnie? I ile liczysz wiosen? Wiesz co na forum już były takie przypadki i dziewczyny zostawały mamami, więc więcej wiary kobitko, te myśli są do dupy i tez je miewam, ale nie wolno się poddawać! Walcz o swoje szczęście, musi spotkać się tyle rzeczy w jednym czasie że dla mnie to cud, mi jeszcze nie było pisane zostać mama co nie znaczy że nią nie zostanę , takiej myśli się trzymaj ♡
Nie mamy dzieci, mamy po 34 lata.

Nie mamy dzieci, mamy po 34 lata.
Mój zaraz kończy 33 i chciałby zostać tatusiem, ale co ja poradzę jak życie napisało nam taki scenariusz, miałam duży żal do życia, teraz się trochę zdystanowalam ale niesmak pozostał:( tymbardziej, że nam z badań nie wychodzi za bardzo czemu tych dzieci nie mamy, w następnym zrobię podstawowa immunologie bo trombofilie itp też mamy wykluczone ... :(

Mój zaraz kończy 33 i chciałby zostać tatusiem, ale co ja poradzę jak życie napisało nam taki scenariusz, miałam duży żal do życia, teraz się trochę zdystanowalam ale niesmak pozostał:( tymbardziej, że nam z badań nie wychodzi za bardzo czemu tych dzieci nie mamy, w następnym zrobię podstawowa immunologie bo trombofilie itp też mamy wykluczone ... :(
No to sama wiesz jak to jest. Ja na początku drogi zaciskałam zęby i nie narzekałam. Po przerobieniu większości badań po prostu się bardzo boję :(

Test era to dobry pomysł.
Znam dziewczynę, która miała 3 transferu przebadanych zarodków w obstawie immunologiczne i nic. Zrobiła test era i się okazało,że ma przesunięte okno implantacyjne.
Bardzo dużo.masz już zrobione. Zostaje tylko badanie zarodków i test era.
Też się zastanawiałam nad testem Era, ale czy ma on sens przy nieregularnych cyklach (będę podchodzić do transferu na naturalnym)?

Tak, miałam juz histeroskopię. Z drugiej strony badanie zarodkow dało by nam jakieś informacje. Boję się, że mimo wieku moje komórki sa bardzo słabej jakości.. :(
Zbadaj, da Ci to chocby wykluczenie przyczyny genetycznej. A by the way - wystarczy jedna lepsza… mozna je troche podrasowac
Metformina, zastrzyki: selen, q10 ubichinon. Melatonina, wit c czysta, e, ja bralam wszystko

Diagnostykę mam całą zrobioną, brakuje tylko testu era i badania zarodkow. Podejdę do transferu ostatniego zarodka i później podejmę decyzję. Doszłam juz do sciany. Ci raz częściej myślę, że nigdy nie zostanę matką.
Zostaniesz, mozesz dzis watpic ale zostaniesz. Tez zrobilam wszystko co bylo mozliwe i dopiero udalo sie… jak zwątpilam totalnie
Ere robilam i badanie zarodkow tez na koniec.
Cykle mialam nieregularne i ere badalam, wyszlo ok ale wyeliminowalam te mozliwa przyczyne niepowodzen. I taka droga eliminacji zrobilam wszystkie mozliwe badania.

reklama
Dziewczyny, 2 pytania:
- jak się przygotować do mrożonego transferu? Macie jakieś zalecenia co do diety, supli? Poprzednio byłam skupiona na poprawie jakości komórek, teraz w sumie nie o to chodzi...
- czy któraś z Was słyszała o lekach z aspiryną, które miałyby wpływać na powodzenie...?

Do góry