reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny nie dajcie się złym myślom!

Fanaberiasnow - leć na betę, stosuj magnez i nospe, wszystkie dostępne środki, trzymaj nadzieję aż do końca żeby potem sobie nie wyrzucać "co by było gdyby". Jak masz możliwość weź zwolnienie i leż, odpoczywaj. Nie załamuj się póki nic nie jest pewne.

Bedewkoncumama - jasne, zmieniaj jak najszybciej wizytę albo nawet jedź na IP jak możesz - może zwiększą dawki proga? Nie załamuj się, to może być chociażby krwiak. Trzymaj się ✊
Betę miałam zrobić jutro, więc tu już nie ma co ratować, miesiączka przyjdzie jak przewiduje moja apka kalendarzykowa, praktycznie punkt w ten dzień. Mamy jeszcze dwa zamrożone zarodki, obawiam się natomiast, iż nie zdążymy już w tym roku. Nie wiem jak wyglądają przygotowania do transferu zamrożonego zarodka, czy leki przyjmuje się od początku cyklu czy później? Kolejne dni płodne wypadają akurat na święta więc albo ten cykl albo w przyszłym roku.

reklama
Ostatnio nie badałam 😔 dzwonię do mojego lekarza z kliniki ...może mnie wciśnie dziś... Jak nie w klinice to w szpitalu 😔😢😢😢 eh.... Boje się 😢😢😢😢
Trzymaj się kochana, jesteś silna, tyle już dałaś radę, ja Cię podziwiam, bo sama w życiu bym tyle nie próbowała, nie miałabym sił... Nerwy szkodzą i Tobie i maleństwu. Wiem, że łatwo się mówi, bo nerwów nie da się wyłączyć ale spróbuj się jakoś wyciszyć. Myśl, że wszystko będzie dobrze, włącz sobie relaksacyjną muzykę, odpal świeczkę o ulubionym zapachu, zamknij oczy i myśl o maleństwie, że nadal tam jest i ma się dobrze. Włącz sobie jakiś odmóżdżacz w tv. Przed wizytą u lekarza zrób makijaż, ułóż włosy, rób wszystko aby się nie denerwować. Ja wierzę, że wszystko jest ok!

Trzymaj się kochana, jesteś silna, tyle już dałaś radę, ja Cię podziwiam, bo sama w życiu bym tyle nie próbowała, nie miałabym sił... Nerwy szkodzą i Tobie i maleństwu. Wiem, że łatwo się mówi, bo nerwów nie da się wyłączyć ale spróbuj się jakoś wyciszyć. Myśl, że wszystko będzie dobrze, włącz sobie relaksacyjną muzykę, odpal świeczkę o ulubionym zapachu, zamknij oczy i myśl o maleństwie, że nadal tam jest i ma się dobrze. Włącz sobie jakiś odmóżdżacz w tv. Przed wizytą u lekarza zrób makijaż, ułóż włosy, rób wszystko aby się nie denerwować. Ja wierzę, że wszystko jest ok!
Wlanie rozmawiałam z lekarzem ... Dzwonię do szpitala tam się rejestrować ... .AM nadzieję że to nic groźnego 🙏🙏🙏🙏🙏 błagam Panie Boże 🙏🙏🙏🙏🙏

Bądź dobrej myśli, ja też plamiłam z moim Olusiem. Był to niewielki krwiak. Jak nie masz żadnych silnych bóli to nie sądzę że to poronienie 😘
Nie mam wcale bóli ... Nawet się nie spodziewałam tego plamienia. .. za pierwszym razem też tak miałam ... I było na USG wszystko dobrze ... Jeszcze wtedy nie wiedziałam że to puste jajo ... Właśnie dzwonię do drugiej przychodni lekarza się zarejestrować ... Właśnie z nim rozmawiałam

Jane Krakowski Good Luck GIF by A Christmas Story Live

Nie mam wcale bóli ... Nawet się nie spodziewałam tego plamienia. .. za pierwszym razem też tak miałam ... I było na USG wszystko dobrze ... Jeszcze wtedy nie wiedziałam że to puste jajo ... Właśnie dzwonię do drugiej przychodni lekarza się zarejestrować ... Właśnie z nim rozmawiałam

Dziewczyny jak długo brałyście estrofem po udanym świeżym transferze? Biorę 3x1 od punkcji, dzisiaj 18 dpt, wizytę mam w czwartek, ale coraz więcej czytam o tym że estrofem jest zakazany w ciąży i może bardzo źle wpłynąć na męski zarodek. Jestem przerażona.
Estrofem musisz brać nawet jak masz pozytywna betę. Lekarz będzie powoli schodził z dawki aż przestaniesz brać. Ja też się bałam ale brałam do tej pory aż lekarz kazał odstawić.

reklama
Do góry