reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ja nie używałam choć miałam dostęp bo koleżanka w ciąży to miała ale ja z panikara jestem to się nie nakręcałam tym bo nie raz w szpitalu nie mogły znaleźć to jak ja bym sobie w domu nie znalazła to zawał murowany
Ja miałam dokładnie to samo i dlatego go koniec końców nie kupiłam 🙈 a siedziałam na allegro i "kupowałam" chyba z 10 razy 😂

reklama
Dziewczyny, wczoraj miałam punkcję, pobrane 13 komórek, dzisiaj dowiem się ile się zapłodnio. Cały dzień byłam rozbita po punkcji i... Wzięłam za małą dawkę lutinusa na noc! :( Według zaleceń z kliniki w dzień punkcji o 22 miałam wziąć DWIE tabletki lutinus dopochwowo o 22 a potem co 8 h 1+ etrofem 1 co 8 h. Czy spieprzyłam na całego? Chce drugą dawkę lutinusa wziąć podwójną zamiast pierwszej... Co myślicie?

Cześć dziewczęta, proszę o pomoc i poradę... Wczoraj rano miałam transfer od 16 zaczęła mnie boleć głowa - boli do tej pory... Nie pomaga apap, picie wody i zimnie okłady 😪

Dziewczyny czy któraś z Was używa (jeśli tak od którego tygodnia ciąży) detektor tętna?
Czytałam ze nie ma żadnych przeciwskazan i jest w pełni bezpieczne, ale im mniejszy płód tym ciężej do namierzenia 🤔
Macie jakieś doświadczenia?
Ja sobie kupiłam i jestem zadowolona.
Miałam problem żeby doczekać do wizyty kolejnej. A to jakoś mnie uspokaja ;)

Dziewczyny, wczoraj miałam punkcję, pobrane 13 komórek, dzisiaj dowiem się ile się zapłodnio. Cały dzień byłam rozbita po punkcji i... Wzięłam za małą dawkę lutinusa na noc! :( Według zaleceń z kliniki w dzień punkcji o 22 miałam wziąć DWIE tabletki lutinus dopochwowo o 22 a potem co 8 h 1+ etrofem 1 co 8 h. Czy spieprzyłam na całego? Chce drugą dawkę lutinusa wziąć podwójną zamiast pierwszej... Co myślicie?
Weź Poprstu pominieta tabletkę. Nic się nie stanie ;)

@CzekajacNaCud nie wierzę w to co przeczytałam, dostałam podwojny cios bo dzisiaj z płaczem zadzwonił przyjaciel męża, stracili dziewczynkę w 7 miesiącu przez pieprzona infekcje 😭😢 przyszłam na forum Was poczytać, żeby zobaczyć jak tam Wasze małe sukcesy i się trochę pocieszyć, jest mi bardzo źle z tą informacją tym bardziej , że tyle przeszłaś, wszystko co napiszę w żaden sposób nie ukoi Twojego bólu , ale pamiętaj Ten u Góry czuwa nad Tobą I całą Twoją rodzina,więc teraz daj sobie czas na żałobę po stracie i wracaj do Nas silniejsza , kiedy uznasz że to będzie ten moment ! Przytulam mocno ! ♡
Straszne. Potworna tragedia.
Ja też się strasznie boję infekcji w ciąży;(

Weź Poprstu pominieta tabletkę. Nic się nie stanie ;)
Dziękuję! Ostatecznie tak właśnie zdecydowałam, drugą dawkę wzięłam podwójną, teraz pójdę już według schematu.
A czy estrofem przyjmowałyście doustnie? Lekarz nic nie mówił że dopochwowo, ale gdzieś mi się obiło o uszy że tak właśnie go trzeba przyjmować mimo że ulotka mówi doustnie.

Każdy lekarz inaczej. Większość dopochwowo, chociaż w ulotce jest doustnie. Podobno lepiej się wchłania.
Jednak najlepiej słuchać lekarza ;) estriadiol do punkcji miałaś ładny ;)

reklama
Dziękuję! Ostatecznie tak właśnie zdecydowałam, drugą dawkę wzięłam podwójną, teraz pójdę już według schematu.
A czy estrofem przyjmowałyście doustnie? Lekarz nic nie mówił że dopochwowo, ale gdzieś mi się obiło o uszy że tak właśnie go trzeba przyjmować mimo że ulotka mówi doustnie.

Kilka dziewczyn właśnie pisało ze estrofem stosowały dowcipnie ze podobno lepiej się wchłania .
Mi mówił doustnie . Dopytywałam 2 razy na kolejnej wizycie i wywalił na mnie oczy ze przecież kazał mi doustnie i chyba ich sobie do cipki nie wsadzam 😉

Ale to myśle ze lekarz ustala indywidualny sposób leczenia każdej pacjentki - jeśli nasz wątpliwości warto dopytać lekarza . Tym bardziej ze po estrofemie dochodzi dowcipny progesteron i weź tu tyle razy grzeb w cipce i wsadzaj kolejne tabsy … ☺️

W tej sytuacji pewnej informacji udzieli Ci tylko prowadzący ✊🏻

Do góry