reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, pierwszy raz będę podchodziła do FET i to na cyklu naturalnym. Wszystkie wcześniejsze transfery były na cyklu stymulowanym, zaraz po punkcji. Macie jakieś sugestie/rady? Boję się trochę o endometrium. W tym cyklu miałam 8,5-9,5mm. Codziennie jem trochę awokado i bardzo dużo ryb. Wino czerwone też piję.
Na co zwrócić uwagę??

Dziewczyny, pierwszy raz będę podchodziła do FET i to na cyklu naturalnym. Wszystkie wcześniejsze transfery były na cyklu stymulowanym, zaraz po punkcji. Macie jakieś sugestie/rady? Boję się trochę o endometrium. W tym cyklu miałam 8,5-9,5mm. Codziennie jem trochę awokado i bardzo dużo ryb. Wino czerwone też piję.
Na co zwrócić uwagę??
jeżeli nie masz problemu z owulacja to na cyklu naturalnym nie powinno byc problemow gorzej
gdy nie bedzie owulacji to cykl stracony ja probowalam 2 razy odpuszcam na naturalnym
u mnie nie da rady mozesz cos suplementowac na owulacje gdzies mi migneło że dobre efekty daje ferstim
ale to pewnie tez zalezy od organizmu

Ja owulacje mam, wiec mam nadzieję, że tu się nic złego nie wydarzy. Bardziej mnie martwi grubość endometrium.
Pamiętacie jakie min. musi być do transferu?

Na co zwrócić uwagę??
Super! Myślę, że to daje większą szanse, bo hormony nie będą tak rozregulowane jak zaraz po punkcji. Endo prawidłowe :) z jedzenia to Ty wiesz lepiej niż my co warto jeść :) ja zajadalam salatki typu szpinak baby lub salata roszponka/rukola z awokado, pomidorem, ogórkiem i do tego sos na bazie oliwy z oliwek i mozarella lub inny ser i na wierzch pestki dyni lub słonecznika. Chodzi o NNKT i białka też sobie nie żałowałam. Z czegoś to endometrium musi się zbudować. No i na obiad nie jakieś naleśniczki tylko lepiej mięcho ;) no ale to już moje uwielbienie do mięsnej diety

Ja owulacje mam, wiec mam nadzieję, że tu się nic złego nie wydarzy. Bardziej mnie martwi grubość endometrium.
Pamiętacie jakie min. musi być do transferu?
Kojarzę właśnie 8mm więc Twoje wydaje się być całkiem fajne. Wiem, że za grube też jest źle. I najważniejsze musi być trojwarstwowe na USG- wtedy jest idealne :)

reklama
Do góry