margaretka89
Fanka BB :)
Oj nie, dziś tam są tysiące rzeczy dla dzieckahahahahha może jeszcze do dziś jest w koszyku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oj nie, dziś tam są tysiące rzeczy dla dzieckahahahahha może jeszcze do dziś jest w koszyku
skąd ja to znamOj nie, dziś tam są tysiące rzeczy dla dziecka
Ja kupiłam jakoś po 14.A od którego tygodnia?
jeżeli nie masz problemu z owulacja to na cyklu naturalnym nie powinno byc problemow gorzejDziewczyny, pierwszy raz będę podchodziła do FET i to na cyklu naturalnym. Wszystkie wcześniejsze transfery były na cyklu stymulowanym, zaraz po punkcji. Macie jakieś sugestie/rady? Boję się trochę o endometrium. W tym cyklu miałam 8,5-9,5mm. Codziennie jem trochę awokado i bardzo dużo ryb. Wino czerwone też piję.
Na co zwrócić uwagę??
Super! Myślę, że to daje większą szanse, bo hormony nie będą tak rozregulowane jak zaraz po punkcji. Endo prawidłowe z jedzenia to Ty wiesz lepiej niż my co warto jeść ja zajadalam salatki typu szpinak baby lub salata roszponka/rukola z awokado, pomidorem, ogórkiem i do tego sos na bazie oliwy z oliwek i mozarella lub inny ser i na wierzch pestki dyni lub słonecznika. Chodzi o NNKT i białka też sobie nie żałowałam. Z czegoś to endometrium musi się zbudować. No i na obiad nie jakieś naleśniczki tylko lepiej mięcho no ale to już moje uwielbienie do mięsnej dietyDziewczyny, pierwszy raz będę podchodziła do FET i to na cyklu naturalnym. Wszystkie wcześniejsze transfery były na cyklu stymulowanym, zaraz po punkcji. Macie jakieś sugestie/rady? Boję się trochę o endometrium. W tym cyklu miałam 8,5-9,5mm. Codziennie jem trochę awokado i bardzo dużo ryb. Wino czerwone też piję.
Na co zwrócić uwagę??
Kojarzę właśnie 8mm więc Twoje wydaje się być całkiem fajne. Wiem, że za grube też jest źle. I najważniejsze musi być trojwarstwowe na USG- wtedy jest idealneJa owulacje mam, wiec mam nadzieję, że tu się nic złego nie wydarzy. Bardziej mnie martwi grubość endometrium.
Pamiętacie jakie min. musi być do transferu?
A ile to za grube endometrium?Kojarzę właśnie 8mm więc Twoje wydaje się być całkiem fajne. Wiem, że za grube też jest źle. I najważniejsze musi być trojwarstwowe na USG- wtedy jest idealne
Coś bliżej 14mm ale to z dużym CHYBA, już nie pamiętam gdzie to wyczytałam i czy to było wiarygodne źródło. Juz trochę wypadłam z tematu i zacieraja mi się w pamięci te wartościA ile to za grube endometrium?