Madame JS
Fanka BB :)
U nas partner musi być obecny w dniu punkcji (siłą rzeczy jest konieczny ;-)) i w momencie transferu. I też mówiono nam o różnych hipotetycznych sytuacjach... Np. jeśli kobieta zostanie wdową i zostaną jej zarodki, nie może ich transferować, bo męża już nie ma. Ale np. samotna kobieta mogłaby przyjść do kliniki i zrobić transfer od dawcy. Więc ta wdowa też by mogła, ale do własnych dzieci nie ma prawa.Jpdl jakich newsów dziś się dowiedziałam u lekarza no więc teraz w mojej klinice partner musi być na wizycie w której lekarz przepisuje leki i ustala że w tym cyklu będzie transfer ( najlepiej na każdej wizycie ) bo był przypadek że pary się rozstawały i kobieta podrabiała podpis męża ( za wszelką cenę chciała być matką ) no i się w końcu udało ... Po pewnym czasie przyszedł facet do kliniki z buzia że jak to możliwe że ona jest w ciąży , że dlaczego zrobili jej transfer bez jego zgody i co się okazywało ... Że kobieta podrobiła podpis byłego partnera ... Nie wiem jak to się skończyło bo mąż miał iść do prokuratury ale chyba odpuścił... Nie wiadomo ... I teraz albo partner na wizycie albo telefonicznie potwierdzenie jego zgody