Ja też mam heparynę do końca powiedz czy klinika wypisuje jakieś zaświadczenie z wskazaniem do heparyny do swojego lekarza prowadzącego. A acard tez masz do końca?Ja bym cisnela. U mnie nie robili tego badania ale immunolog od razu mowil, ze heparyna do transferu. Ginekolog tez mowil, ze na wszelki wypadek zawsze daja. Mialam miec do 12tc. Ale immunolog w trakcie zmienil zdanie i zostawil do konca pologu. Powiedzial, ze dopiero połowa sukcesu za nami i woli zostawic na wszelki wypadek niz jakby cos mialo sie stac w trakcie ciazy.
reklama
Ice41
Fanka BB :)
A po ovitrelle progesteron szybko rośnie? Zastanawiam się czy w dniu transferu szybko by podniósł go z poziomu 9, bo ja wzięłam luteinę 200mg 1 tabl. dopiero w nocySerduszkowa ma wysoki progesteron, bo dostała ovitrele. Ono mocno stymuluje wzrost progesteronu. Przy drugim transferze miałam ovitrel 0.5amp w dniu transferu i tak samo mi wystrzelił progesteron.
Hmm raczej nie tak, że kilka godzin i juz. Ja badalam 3dpt to miałam też koło 40 jak w dniu transferu dostałam 0.5amp ovitrelle. Ale też doszło wtedy do zagniezdzenia zarodka i później obumarl.A po ovitrelle progesteron szybko rośnie? Zastanawiam się czy w dniu transferu szybko by podniósł go z poziomu 9, bo ja wzięłam luteinę 200mg 1 tabl. dopiero w nocy
Serduszkowelove
Ale ja dodatkowo dobrze reaguje na proga, 5dpt przy pierwszym transferze miałam 8 czy 9, dostałam proga I 10dpt wystrzelił na 45 , ale niestety biochem ;((( nawet nie wiedziałam że pół ovitrelle zawyża proga, to w sumie ten ovitrelle jest podawany właśnie po to ? to ma wspomagać implantacje zarodka z tego co słyszałam?Serduszkowa ma wysoki progesteron, bo dostała ovitrele. Ono mocno stymuluje wzrost progesteronu. Przy drugim transferze miałam ovitrel 0.5amp w dniu transferu i tak samo mi wystrzelił progesteron.
Ice41
A test uma miałaś bezpośrednio przed transferem?Ale ja dodatkowo dobrze reaguje na proga, 5dpt przy pierwszym transferze miałam 8 czy 9, dostałam proga I 10dpt wystrzelił na 45 , ale niestety biochem ;((( nawet nie wiedziałam że pół ovitrelle zawyża proga, to w sumie ten ovitrelle jest podawany właśnie po to ? to ma wspomagać implantacje zarodka z tego co słyszałam?
Serduszkowelove
Przykro mi też trochę przeszłaś, a teraz Twoja ciąża z bliźniakami to Twój drugi transfer ? Miałaś wtedy podany ovitrele ?Hmm raczej nie tak, że kilka godzin i juz. Ja badalam 3dpt to miałam też koło 40 jak w dniu transferu dostałam 0.5amp ovitrelle. Ale też doszło wtedy do zagniezdzenia zarodka i później obumarl.
Serduszkowelove
3 , czy 4 godziny przed transferem, wyszła mi nadkurczliwosc i wzięli mnie godzinę przed transferem na wlewA test uma miałaś bezpośrednio przed transferem?
Nie, trzeci. Na cyklu naturalnym, bez dodatkowego progesteronu.Przykro mi też trochę przeszłaś, a teraz Twoja ciąża z bliźniakami to Twój drugi transfer ? Miałaś wtedy podany ovitrele ?
Lekarz mi mówił, że ovitrelle działa trochę tak, że oszukuje organizm, że jest w ciąży i dlatego wzrasta poziom progesteronu. Tylko ja ten drugi transfer z ovitrelle miałam na cyklu naturalnym. Nie wiem czy to działa tak samo na sztucznym.
Ja jestem w 8tc i już schodzę jestem na 0.25 przez 7dni i koniec.W 8tc zaczelam odstawiac. 0.25 na tydzien mi obniżali.
reklama
Serduszkowelove
Właśnie przeczytałam, że to działa na cialko żółte, a ja jako takiego nie mam, więc nie wiem czy jest podbicie proga, ale zapytam przy najbliższej wizycie o to podziwiam ja mialam pierwszy transfer na cyklu naturalnym i pilnowanie tego graniczyło z cudem , dlatego drugi już zdecydowałam z sztucznym cyklemNie, trzeci. Na cyklu naturalnym, bez dodatkowego progesteronu.
Lekarz mi mówił, że ovitrelle działa trochę tak, że oszukuje organizm, że jest w ciąży i dlatego wzrasta poziom progesteronu. Tylko ja ten drugi transfer z ovitrelle miałam na cyklu naturalnym. Nie wiem czy to działa tak samo na sztucznym.
Podziel się: