reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

u nas mąż nie robił tego badania wiec nie wiem , nie zlecili jemu odrazu tylko mi kazali robić , a teraz już za późno bo lece na estrofemie przed transferem . w czwartek wizyta , tylko właśnie nurtuje mnie to, ze jak moja gin była na urlopie i byłam u innej doktor tez fajna babka to ona odrazu jak wspomniałam o mutacji to mówiła ze będzie po transferze włączona heparyna żeby uniknąć ewentualnych zakrzepów i ze to w niczym nie zaszkodzi , a ta doktor u której jestem nie bardzo chce ta heparynę ... a ja się boje , ze po transferze nie utrzymam ciąży lub zarodek wgl się nie zagniezdzi...
Ja zaczęłam brać już na 3-4 dni przed transferem i biorę do dziś

reklama
Hehehe testuję w poniedziałek, będzie 7dpt 🤭 chciałam napisać Wam pozniej 😊 uma wyszła źle 14-16 skurczy i dostalam atozyban, który b.zle zniosłam, od początku transferu zero skurczy, delikatne klucia tylko, robiłam zesp.antyfosfolipidowy i mutacje vleiden serpine itp i nic nie wyszło, może te skurcze są przyczyna bo powinno być max 6 a przy pierwszym transferze zwijałam się z bolu 2h tak bolało, teraz nic, no zobaczymy, 4dpt robiłam proga wyszedl koło 40 i estradiol 1100, beta 27 ale to wynik pół ovitrelle 😁
Życzę Ci z całego serca ,żeby się udało 😍To musi być ten cykl. Ja dodatkowo mam embrioglu dostać, i przed transferem wezmę nospe o ile to coś pomoże.

W dniu transferu 17 i 4dpt 38 :) sprawdziłam dokladnie
Ja też przy pierwszym transferze miałam w dniu transferu 9,9, więc może za niski. Pogadam z lekarzem o dodatkowym progesteronie jeszcze przed transferem jesli tak da radę wziąć na naturalnym i chyba relanium, bo ja mocno zestresowana byłam i to też może coś tam przeszkodziło. Zapytam o ten test uma jeszcze.

Ja też przy pierwszym transferze miałam w dniu transferu 9,9, więc może za niski. Pogadam z lekarzem o dodatkowym progesteronie jeszcze przed transferem jesli tak da radę wziąć na naturalnym i chyba relanium, bo ja mocno zestresowana byłam i to też może coś tam przeszkodziło. Zapytam o ten test uma jeszcze.
Serduszkowa ma wysoki progesteron, bo dostała ovitrele. Ono mocno stymuluje wzrost progesteronu. Przy drugim transferze miałam ovitrel 0.5amp w dniu transferu i tak samo mi wystrzelił progesteron.

reklama
Do góry