reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny spóźniał mi się okres ok 1,5 tygodnia. Kupiłam w końcu test i wyszedł pozytywny. Jutro idę na betę. Ostatni okres 25 lipca po nieudanym transferze 2 zarodków. Jakoś nie mogę w to uwierzyć 9 transferu z wynikiem negatywnym, 7 lat starń, 3 pełne procedury…ale boję się, że to kolejna ciąża biochemniczna i martwię się, że nie biorę żadnych leków immunologicznych i niestety ta ciąża miże sie nie utrzymać
To pisz, i dzwoń do immunologa. U kogo się leczysz ??
Super wieści;)

Mi lekarz mowil ,że 12 dpt betę, ale ja już dzisiaj 7dpt zrobiłam test z pinka i hu..j wszystko strzelił nawet cień cienia nie wyszedl ,także ja już nadzieji sobie nie robie i ogólnie wewnętrznie czuje ,że się nie udało. Załamałam się 😪
Kochana zamiast robić sikańca 7 dpt idź na betę. 🙂

Ja jestem po jednej stymulacji. Podeszłam 4 razy do podania zarodków. Raz Beata była ponad 30 i tyle. Też miałam endometriozę, mięśniaki. I niby 0 szans. Dodam jeszcze, że miałam usuwane torbiele endometrialne i nie mam ponad połowy prawego jajnika
Resztę lekarz oszczedził bo wiedział, ze staramy sie o dziecko. A byly też torbiele na lewym jajniku tylko mniejsze.
W styczniu lekarz zaproponował wycięcie macicy. W kwietniu zaszłam naturalnie w ciąże. Aktualnie mój cud ma 20 miesięcy. Endometriozu po ciąży na chwilę obecną nie mam.
Takie historie pokazują że cuda naprawdę się zdarzają ❤️

Dzień dobry wojowniczki ️❤️❤️

Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe Życzymy cierpliwości
9 miesięczne domki Mamuś🎉🎉

wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.💋

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą. Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości ✊✊✊

Shake it up baby, twist and shout 🎉

Będzie sie działo!🎉🎉😍

Kochana dziś twój wielki dzień , w końcu wszystko się zacznie 😍😍 trzymamy kciuki za wizytę ,za same dobre wiadomości , abyś mogła ruszyć po szczęście 😍😍✊✊✊✊✊ niech się dzieje ✊✊❤️❤️❤️ czekamy na wieści z niecierpliwością ❤️
05.09 - wizyta w klinice @Cappuccinko1988

07.09 - prenatalne @Marta3130
08.09- beta @netka_lp
15.09 - wizyta @Mag91
20.09 - wizyta @Pati32

2022-01-12 frustratio – termin porodu ️
2022-07-17 laChance - termin porodu ️
2022-21-08 Dzoannna - termin porodu ️
2022-16-09 Nelka85 - termin porodu ️
2022-29-09 Magda 1234 - termin porodu
2022-04-10 Miętowa25 - termin porodu
2022-28-10 Orchidea33 - termin porodu
2022-11-11 Sherlook - termin porodu
2022-11-06 Kocka - termin porodu
2023-02.03 Oldzi2301 termin porodu

Cześć! To ja się dopiszę na 9/09 - punkcja :o 😊

Ja mam już synka. Ma 21 miesięcy. Ale też 2 biochemiczne za soba wiec stresuje sie mocno. Tylko wtedy nie wiedzialam, ze potrzebuje heparyny i wsparcia progesteronem.

1 test z soboty rano
2 test z niedzieli rano
3 test z dziś
Po 10 lece na bete. Test ciemnieje, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze ❤
Przy 1 biochemicznej miałam okropne bóle pachwiny, myślę że była pozmaciczna ale w porę się sama usunęła. To było z lewego jajnika. Synek z prawego i teraz równiez prawy jajnik.
Ryczec mi sie chce ze szczescia ale i ze stresu. DALEJ NIE WIERZE !!!
Ja też mam syna starszego. Duża różnica jest między nimi bo 11 lat. Kilka lat starań, badań, podejście do in vitro. Też przed in vitro udało mi się zajść ale była to ciąża biochemiczna.
Potem jeszcze usunięcie endometriozy, która miała być powodem moich problemów z zajściem w ciąże.
A tak naprawdę chyba nie odkryłam co było powodem tych problemów.
Najważniejsze, że się udało.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie i za Was wszystkie ❤️❤️ !!

reklama
Wrzesień się pięknie zaczął 🥰
Serdeczne gratuluje każdego cudu 🤰

@Lebkuchen_mum , powiedz proszę na jakiej zasadzie u Was lekarz stwierdził zerowe szanse na ciążę? Przecież jesteś młodziutka, kilka ciaz za Tobą i jedna zakończona urodzeniem zdrowego maluszka, zaledwie 2 lata temu... Postawil dosc smiala diagnoze i przypuszczam, ze mial ku temu powody. Podpytuje, bo koleżanka ma 4st endometriozy (plus kilka dodatkowych schorzen), jest mama dzięki ivf i do kolejnych procedur nie chce podchodzić, z kolei pragnie kolejnego malenstwa... Może i ona ma zatem szanse na te wymarzone dwie kreski.

Tak jeszcze w kontekście naturalnych cudow, bo ciężko przechodzić obojętnie obok tak wspaniałych wiadomości i nie przekładać ich 'na własne podworko' - czy któraś z was słyszała bądź doświadczyłam cudu przy zaawansowanej oligospermi?

Do góry