Jak miałam 3 in vitro w 2020 to na pierwszej werfikacji 3dni po transferze betę miałam 32 po kolejnych 3dniach już była około 50 beta a w 10 dniu transferu była ponad 400 . Lekarze mogli sobie porównać wyniki oraz ja też mogłam patrzeć jak rośnie i się cieszyć . A dzisiejszy wynik to nie wiem co o nim myśleć bo jak kos słaby wyszedłDziwna polityka kliniki . W sensie jak najbardziej rozumiem kontrole progesteronu … ale jaki sens jest robienie bety w dniu transferu czy w 3 dniu po gdzie tak naprawdę zarodek dopiero się zagnieżdża … i to nie jest do Ciebie tylko dziwi mnie postawa lekarzy którzy „kazują“ betę robić tak wczesnie wiedząc ze nic nie wykaże ….
Tak czy siak czekamy cierpliwie na dalszy rozwój sytuacji
reklama
Dobrze ze od tego odeszli. A ze progesteron i estradiol jest ważny przed transferem to MY tutaj wiemy od dawna Trzeba zalogować się i zapytaćA ja tak z innej becz
Ahahah zapewne tak
Coffe18
Fanka BB :)
Łoooo matko dziwne te wartości miałaś … w 3 dniu jak miałaś 32 to po następnych 3 dniach powinno byc juz ok 100 tak liczę na oko minimalny średni prawidłowy przyrost .Jak miałam 3 in vitro w 2020 to na pierwszej werfikacji 3dni po transferze betę miałam 32 po kolejnych 3dniach już była około 50 beta a w 10 dniu transferu była ponad 400 . Lekarze mogli sobie porównać wyniki oraz ja też mogłam patrzeć jak rośnie i się cieszyć . A dzisiejszy wynik to nie wiem co o nim myśleć bo jak kos słaby wyszedł
Ale mniejsza z tym .
Czas … tu tylko czas nam prawdę powie …
Powtórz bete za dwa dni czy przyrasta, oby to był leniuszekBeta 15! Czyli coś się dzieje !!!! Obym miała leniuszka w brzuszku! ♡♡♡
Ice41
Dziewczyny, czy wiecie ile miałyście estradiolu w dni transferu na naturalnym? Bo mi po owulacji spadł na łeb na szyję, zrobię jeszcze jutro, ale pewnie jest jeszcze gorzej. Poza owulacją u mnie kiepsko wygląda i się zastanawiam, czy od razu estrofemu nie wziąć. No ale to oczywiście skonsultuję z moim wybitnym lekarzem. Czy brałyście estrofem od dnia transferu na cyklu naturalnym?
Ja na cyklu naturalnym miałam dodatkowo włączony estrofem, ale jakoś kilka dni później, na pewno nie od daty transferu.Dziewczyny, czy wiecie ile miałyście estradiolu w dni transferu na naturalnym? Bo mi po owulacji spadł na łeb na szyję, zrobię jeszcze jutro, ale pewnie jest jeszcze gorzej. Poza owulacją u mnie kiepsko wygląda i się zastanawiam, czy od razu estrofemu nie wziąć. No ale to oczywiście skonsultuję z moim wybitnym lekarzem. Czy brałyście estrofem od dnia transferu na cyklu naturalnym?
4 dni przed transferem miałam estradiol 87pg/ml,
w dniu transferu miałam tylko progesteron i był 13,6ng/ml,
3 dpt estradiol 100, a progesteron 14,2
6dpt estradiol 101, progesteorn 24.5
10dpt estradiol 134, progestron 30,6 -- i tu dopiero zalecono mi estrofem, nie sadze żeby był jakiś niezbędny, ale mój lekarz lubi dużo estrogenów
margaretka89
@Serduszkowelove i @Agata32! trzymam kciuki!
reklama
Serduszkowelove
Ja 5dpt 0 ,a dzisiaj 10dpt mam 15 i wierzę, że cudem się uda, w poniedziałek sprawdzę przyrostBetę najlepiej sprawdzać w odstępie 48 h.
Piątek też już coś wiecej Ci powie czy wzrasta prawidłowo czy tez nie . Wierze w Twoje bąbelki daj im czas - to tylko 6dpt a Beta jest ! Teraz niech tylko rośnie
Głowa do góry
Podziel się: