reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i potrzebuje waszej porady.
W skrócie o mnie: lat 35, AMH 0,7, 3 nieudane IUI. Jestem po 1 procedurze do IVF, a mianowicie przeszłam stymulacje i punkcję. Na 5 pobranych komórek tylko jedna była dojrzała i nie udało się jej zapłodnić.
Czy jest jakaś szansa na poprawę jakości komórek i ciążę? Czy zostaje już tylko KD?
Ja brałam prenatal uno, witaminę D3, l karnitynę i koenzym Q10

reklama
Dziewczyny zaczyna chyba mnie coś rozkładać😒😒😒 czy ja mogę brać np. rutinoskorbin? Zawsze brałam 3 tabletki rano i wieczorem jak coś mnie brało i pomagało. Ale teraz w ciąży to nie wiem czy to mogę brać. U nas panuje taka grupa, że rozkłada wszystkich na łopatki 😒😱
Ja byłam przeziębiona na początku ciąży, byłam u lekarza i dal mi tylko syrop dla kobiet w ciąży. Miałam jeszcze gorączkę to powiedział że mogę wziąć paracetamol i nic poza tym. Ja bym nie brała żadnych leków. Jedynie właśnie te dla kobiet w ciąży. Spróbuj herbaty z miodem, imbirem i malinami. Moze trochę czosnku jakos zjedz. Naturalne metody

Miałam podobnie. Poszłam w 8 tygodniu i też nie biło. Teraz strasznie się boję. Dzisiaj mam 11+1, we wtorek mam wizytę i bardzo się boję tego ze moze serduszko nie bić...
Staram się o tym nie myśleć, do tej pory wszystko było ok na wizytach.

Trzymam kciuki za dalsze Twoje powodzenia. Ile masz jeszcze zarodków?
mam dwa zarodki takiej gorszej klasy, ale najpierw sprawdzam immunologię. Przeszłam już dwie pełne procedury na więcej już mnie nie stać

A czym byłaś stymulowana I jaka dawka ?
Mam nadzieję, że wszystko zapamiętałam.
Pierwsze 5 dni Gonal 300 + Mensinorm 75, 6 dzień Gonal 300 + Mensinorm 75 i Orgalutran, 7 i 8 Orgalutran plus Mensinorm 2x150 i 1x 75, 8,9,10, 11 - Menopur 300, Orgalutran i Mensinorm 75, 12 dzień Mensinorm i Orgalutran. 13 dnia Ovitrelle.

Mam nadzieję, że wszystko zapamiętałam.
Pierwsze 5 dni Gonal 300 + Mensinorm 75, 6 dzień Gonal 300 + Mensinorm 75 i Orgalutran, 7 i 8 Orgalutran plus Mensinorm 2x150 i 1x 75, 8,9,10, 11 - Menopur 300, Orgalutran i Mensinorm 75, 12 dzień Mensinorm i Orgalutran. 13 dnia Ovitrelle.
Juz takie niezłe dawki, ja 9 dnia stymulacji dostalam gonapeptyl x2 nie ovitrelle , czy pęcherzyki rosły u Ciebie wolno?

reklama
Na początku prawie w ogóle nie rosły i były tylko 3, 2 dni przed punkcja było 6 pęcherzyków. Z czego udało się wydobyć 5 komórek w tym 4 niedojrzałe.
Przystąp do następnej stymulacji, pierwsza stymulacja to metoda prób błędów, mi 11 komórek wyciągnęli na menopurze 150, z czego 6 niedojrzałych, 3 blastki dobrej jakości powstaly , jedna we mnie zobaczymy czy da radę 😊

Do góry