reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jutro już by wyszła? Nie za wcześnie? Dziś jest 7dpt. Myślałam o piątku bo jak się nie uda to przechoruje to w weekend 🥺
U mnie dzisiaj też 7dpt , beta w czwartek, teraz jestem na końskich dawkach progesteronu, bo wyszedl mi mocny niedobór, 5dpt mialam 0.2 bety ale dr powiedziała że za szybko na betę, ale po co ja zlecają w takim razie .... brzuch mnie dziwnie pobolewa , jak na okres I nie , w sumie nie wiem , takie dziwne odczucia , klucia, w czwartek będę wiedzieć na sto procent i Tobie również polecam sprawdzić;*

reklama
Mam pytanie dziewczyny do was czy po za biegu in vitro miałyście plamienie implantacyjne ? Bo ja już na forum nie zagladalam od ponad roku bo mam synka z in vitro udało mi się za 3razem . Pisałam już dużo wcześniej o tym 2020roku . Cała historię . 12.08. 2022 podeszłam do za biegu in vitro aby mój syn miał rodzeństwo ,mieliśmy ostatnie 2zarodki 3.2.2 i 3.1.1 i oby dwa zostały podane . Lekarz zachował całą procedurę z 3zabiegu który był pomyślnie . Weryfikację mam 18.08 nie mogę się doczekać . Nie pamiętam czy po przednio miałam plamienie implantacyjne .

Mam pytanie dziewczyny do was czy po za biegu in vitro miałyście plamienie implantacyjne ? Bo ja już na forum nie zagladalam od ponad roku bo mam synka z in vitro udało mi się za 3razem . Pisałam już dużo wcześniej o tym 2020roku . Cała historię . 12.08. 2022 podeszłam do za biegu in vitro aby mój syn miał rodzeństwo ,mieliśmy ostatnie 2zarodki 3.2.2 i 3.1.1 i oby dwa zostały podane . Lekarz zachował całą procedurę z 3zabiegu który był pomyślnie . Weryfikację mam 18.08 nie mogę się doczekać . Nie pamiętam czy po przednio miałam plamienie implantacyjne .
Ja nie miałam. Mam zarodek 3.2.3 10 tydzień ciąży i tydzień temu wszytko było dobrze😀

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, czy jak w sobotę byłam w klinice i badała mnie p dr z kliniki, wczoraj byłam na usg u zwykłego ginekologa i mam badania z krwi i dzisiaj mam kolejne usg (pęcherzyk pękł) i jutro z rana zrobię krew, bo dziś żadne laboratorium nie pracuje, to czy to wystarczy do ustalenia dnia transferu?

Ja nie miałam. Mam zarodek 3.2.3 10 tydzień ciąży i tydzień temu wszytko było dobrze😀
To mnie pocieszylas bo zaczęłam się martwić . Bo właśnie nie pamiętam czy po przednio miałam plamienie . Pamiętam tylko że przez 3miesiace nic mi nie było żadnych objawów ciążowych a potem zaczęłam wymiotować po 3miesiacu aż do porodu .

Jutro już by wyszła? Nie za wcześnie? Dziś jest 7dpt. Myślałam o piątku bo jak się nie uda to przechoruje to w weekend 🥺
Zasada jest taka, że jak zarodek pieciodniowy to 6dpt beta hcg ma być dodatnia (najlepiej dwucyfrowa) , jeśli jest 0 to jeszcze masz około 10% że może coś z tego będzie. 8dpt już powinna być ładna, wysoka.

U mnie dzisiaj też 7dpt , beta w czwartek, teraz jestem na końskich dawkach progesteronu, bo wyszedl mi mocny niedobór, 5dpt mialam 0.2 bety ale dr powiedziała że za szybko na betę, ale po co ja zlecają w takim razie .... brzuch mnie dziwnie pobolewa , jak na okres I nie , w sumie nie wiem , takie dziwne odczucia , klucia, w czwartek będę wiedzieć na sto procent i Tobie również polecam sprawdzić;*
Ja mam tak samo, niby to nie skurcze, ale coś tam się czuje... Chociaż dzisiaj mniej.
A oprócz progesteronu czy jakieś witaminy bierzesz?

reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, czy jak w sobotę byłam w klinice i badała mnie p dr z kliniki, wczoraj byłam na usg u zwykłego ginekologa i mam badania z krwi i dzisiaj mam kolejne usg (pęcherzyk pękł) i jutro z rana zrobię krew, bo dziś żadne laboratorium nie pracuje, to czy to wystarczy do ustalenia dnia transferu?
Jeśli dobrze rozumiem masz krew i USG z niedzieli (jeszcze wtedy nie pękł) i dzis USG na którym pękł? Jeśli dobrze rozumiem to dziś jest dzień owulacji. Jeśli zarodek masz 5 dniowy to transfer wypada na piatek lub sobotę :)

Do góry