reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak
Od razu po punkcji jak poszłam do wc. J to nie plamienie. Miałam cały papier w takiej wodnistej krwi. Potem w domu tylko kilka kropek i do konca dnia tyle i na drugi dzien jeszcze troche krwi. Powiedzieli ze tak sie moze zdarzyc ale zrobili tez po punkcji ponowme usg czy nie mam jakiegos krwawienia wewnetrznego bo zasłabłam ale sszystko git było. Żyje 😅
Ja miałam po punkcji włożony do pochwy tampon z gazy :p. Jak pozwolili mi usiąść to go najpierw wyjęli i sprawdzili ile na nim jest krwi. Po tym od razu lekarz robił USG przepochwowe. Od wyjęcia tego tamponu krwi nie widziałam, dlatego się wczoraj przestraszyłam. Ale dzisiaj już jest czysto więc to się chyba resztki z punkcji oczyszczały.

reklama
Dziewczyny po punkcji miałyście jakieś plamienie? Bo ja od wyjścia z kliniki żadnego śladu krwi, aż do teraz. Nie wiem czy to się oczyszcza to co się tam wczoraj mogło trochę nakrwawić, czy to się zaczyna okres 😱...
Ja jak się obudziłam po punkcji to była pode mną plama krwi. Mówili, że to normalne

Ja progesteron 2 dni przed transferem miałam 22 ..
W dniu transferu miałam progesteron 13. Dziewczyny tu na forum pisały, żeby koniecznie wzięła luteine. Posłuchałam lekarza i nie wzięłam. 3 dpt progesteron nadal 13-14 i znów to samo. Dziewczyny na forum bierz bo niski, a lekarz, że dobry. Posłuchałam lekarza. Obecnie 22tc bez żadnego dodatkowego progesteronu. Innymi slowy- słuchaj lekarza a nie internetu...

W dniu transferu miałam progesteron 13. Dziewczyny tu na forum pisały, żeby koniecznie wzięła luteine. Posłuchałam lekarza i nie wzięłam. 3 dpt progesteron nadal 13-14 i znów to samo. Dziewczyny na forum bierz bo niski, a lekarz, że dobry. Posłuchałam lekarza. Obecnie 22tc bez żadnego dodatkowego progesteronu. Innymi slowy- słuchaj lekarza a nie internetu...
Dziś mam 2dpt właśnie byłam zrobić progesteron bo się nakręciłam ….🫣🫣

Mój lekarz ogólnie uznaje Ze 10 progesteronu jest ok … i tak miałam w poprzednich 2 transferach i się nie udało ..

Dziewczyny, które miały procedurę w Gamecie - kiedy następował pierwszy kontakt embriologa? Dzwonili powiedzieć ile komórek się zapłodniło?

Bo wczoraj lekarz mówił, że na pewno zadzwonią i powiedzą. Dzisiaj natomiast nikt nie zadzwonił :(.
Miałyśmy tego samego dnia punkcje. Do mnie właśnie zadzwonił embriolog. Na 5dojrzalych komórek są 4 zarodki ;) jutro mam transfer (3doba)

reklama
Miałyśmy tego samego dnia punkcje. Do mnie właśnie zadzwonił embriolog. Na 5dojrzalych komórek są 4 zarodki ;) jutro mam transfer (3doba)
A Ty jesteś w Gamecie?
Super wynik ❤️ oby pozostałe dotarły do blastki

Ja dzisiaj dzwoniłam do recepcji i jedyne czego się dowiedziałam to, że zwykle dzwonią w 3-5 dobie 🤷

Do góry