reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny :) Już wróciłam, niestety ta punkcja dała mi się znacznie bardziej we znaki niż poprzednia. Czułam się naprawdę źle, sporo wymiotowałam. Teraz już znacznie lepiej. Z 17 popranych pęcherzyków tylko 6 komórek nadających się do zapłodnienia. Tym też byłam trochę przygnębiona, ale mąż pocieszał, że przecież ta 6 to nasza szansa na 6 jak w lotto 😁 Teraz czekam tylko na pozytywne wiadomości 🙂
6 to bardzo ładny wynik trzymam kciuki za zarodki ✊✊✊✊

reklama
A ja po wizycie punkcja umówiona na piątek 9 rano 😁 mam około 20 pęcherzyków i wysoki estradiol prawie 4000 tys. Świeży transfer stoi pod znakiem zapytania bardzo możliwe że będzie odroczony ale wszystko się okaże w następnym tygodniu we wtorek kontrola po punkcji i badania 🙄

A ja po wizycie punkcja umówiona na piątek 9 rano 😁 mam około 20 pęcherzyków i wysoki estradiol prawie 4000 tys. Świeży transfer stoi pod znakiem zapytania bardzo możliwe że będzie odroczony ale wszystko się okaże w następnym tygodniu we wtorek kontrola po punkcji i badania 🙄
Super wynik, mój estradiol wynosił ponad 3500 tys. To teraz byle do piątku 😀

Ja 4 dni przed punkcją miałam estradiol 9159 - pobrano 19 z czego 16 dobrych.
Powodzenia 💗

Ja 2 dni przed punkcją miałam estradiol też ponad 9500, pobrano 41 komórek, dobrych 37. Żyję, ale 3 dni miałam z życia wyjęte. Na punkcję jechałam na leżąco 🙃
No to u mnie pobrali nawet nie połowę co u ciebie. Ja jestem "trudno dostępna" 😂 i pobieranie zajęło więcej czasu. Potem po 2 dniach przy każdym oddechu zebra mnie bolały aż ryczałam.
Tobie współczuje przy tyłu komórkach

Ja 2 dni przed punkcją miałam estradiol też ponad 9500, pobrano 41 komórek, dobrych 37. Żyję, ale 3 dni miałam z życia wyjęte. Na punkcję jechałam na leżąco 🙃
Wow gratuluję. Dla mnie po dniu dzisiejszym to wartości nie do pomyślenia. Brałaś jakieś dodatkowe suplementy? Jakie leki w ogóle? Naprawdę gratuluję 🙂

Trzymam kciuki za piątek :) U mnie ostatnio świeży transfer się nie przyjął, teraz zastanawiam się nad odłożeniem transferu mrozaka o jeszcze dodatkowy miesiąc by organizm nieco odpoczął. Powodzenia życzę :)

reklama
Co zabrać ze sobą na pick up? W klinice mówili że mam się spakować jak do szpitala 🤔 serio?
Nie wiem jak to wygląda u Ciebie w klinice, ale u nas na punkcję nie kazali zabierać niczego. Miałam tylko kartę stymulacji i dowód osobisty. Zalecano być bez makijażu, perfum i mocnych zapachów oraz ze zmytym choć jednym paznokciem u prawej ręki i tyle. Przed wejściem na salę zabiegową zmieniałam dolną część garderoby na "ich spódniczkę" i tyle. 🙂

Do góry