reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dokładnie . U nas 3przebadane blastocysty nie zaskoczyły .
Uważam ,że jeśli nie ma solidnych podstaw to nie warto robić tego badania .
Evelka wiesz ze wyszly Ci kwestie inne z badań co mogło przesądzić o niepowodzeniu-, tzn. zarodki byly zdrowe ale nie miały srodowiska by się utrzymać Tak jak pisze Magda i ja pisałam wcześniej.Nieudany transfer. czy wczesne poronienie to najlżejsze z konsekwencji. gorzej jak ciąża się rozwija- wiem z autopsji. dlatego ja obstaję za badaniami jak się ma kasę. A jao nie to za rozważeniem za u przeciw najpierw oraz warunkami typu wiek.

Tylko czy aż tak skakał ten estradiol? Bo ja miałam 1200 a teraz niecałe 170…
I gratulacje oczywiscie
Tak. U mnie bylo w 4dpt ok. 1300, w 7dpt było ok.280 a w 11dpt bylo znowu ponad 1000. Jak w Invicta sie leczysz, to pewnie masz tą weryfikacje telefoniczna. Zapytaj lekarza jak Cie to martwi. Albo napisz maila z zapytaniem czy to dobrze, ja nigdy nie miałam problemu z uzyskaniem informacji 🙂

Tak. U mnie bylo w 4dpt ok. 1300, w 7dpt było ok.280 a w 11dpt bylo znowu ponad 1000. Jak w Invicta sie leczysz, to pewnie masz tą weryfikacje telefoniczna. Zapytaj lekarza jak Cie to martwi. Albo napisz maila z zapytaniem czy to dobrze, ja nigdy nie miałam problemu z uzyskaniem informacji 🙂
No to miałaś podobnie jak ja. No lekarz powiedział że ten estradiol nie jest tu kluczowy. Zwiększył dawkę i tyle. A udało Ci się wtedy?

U ciebie hormony nie sa problemem ,a brak implantacji w wyniku czego one spadaja.Moze temu trzeba by bylo sie blizej przyjzec ,zanim stracisz wszystkie przebadane zarodki za kupe kasy.
No tylko już nikt nic więcej mi nie proponuje. Immunologia zbadana. Brak kirów i za duzo nk z krwi. Takze encorton i accofil. Heparyna i metyle bo pai i mthfr.
Okienko implantacyjne okej. Zapalenia nie ma. Histeroskopia byla i wycieli polip. Allo mlr 17%. Droznosc byla. Ciaza pozamaciczna i wyciecie jajowodu bylo. Poronienie zatrzymane bylo. Kariotypy przebadane. Zarodki przebadane. Pierwszy transfer na cyklu sztucznym, drugi na naturalnym, trzeci na sztucznym z wlewem z crh.

Ehh to wszystko jakieś za ciężkie dla mnie. Jednego dnia 1200 a 3 dni pozniej tylko 170… a dawka ta sama.
Kochana też tak miałam że estriadol zaczął spadać .. ale wiesz co wtedy okazało się że jestem w ciąży ... Później wystrzelił w kosmos ... Serioo nie pisze Ci tego żeby Cię pocieszyć czy dać nadzieję . Ale u mnie tak było ... Dokładnie 1,5 roku temu ... U mnie akurat skończyło się poronieniem ale życzę Ci z całego serca aby tobie się udało ❤️❤️❤️❤️

reklama
Kochana też tak miałam że estriadol zaczął spadać .. ale wiesz co wtedy okazało się że jestem w ciąży ... Później wystrzelił w kosmos ... Serioo nie pisze Ci tego żeby Cię pocieszyć czy dać nadzieję . Ale u mnie tak było ... Dokładnie 1,5 roku temu ... U mnie akurat skończyło się poronieniem ale życzę Ci z całego serca aby tobie się udało ❤️❤️❤️❤️
Przykro mi że tak się skończyło. Ale dobrze wiedzieć że takie spadki się zdarzają 🤷‍♀️

Do góry