reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Powtórz bete za 48godzin i bedziesz miała jasność. Ovitrelle podbija bete. Ja tez miałam pozytywną po ovitrelle a potem spadała... przy kolejnym transferze już nie miałam zastrzyku i wtedy wiedziałam ze beta jest moja ciążowa a nie po zastrzyku..
No wiem wiem tyle wiem. Bardziej chodzi mi tu o spadek tego estradiolu i o to że progesteron też jakoś nie rośnie a zwiększona dawka…

reklama
Dziewczyny wypowiedzcie się chociaż raczej wiem co powiecie. Generalnie dziś 6 dpt. Miałam podane w dniu transferu pół ampułki ovitrelle i do tego 2 dni przed transferem ovitrelle.
W 3dpt: beta: 26,9 progesteron 29,04 i estradiol 1242
W 6dpt: beta 16,3 progesteron 22,2 i estradiol 169…
Biorę luteinę 200x3, prog besins x3 i do tego estrofem 3x1.
Ciezko cokolwiek powiedziec,Bete przy Ovitrelle bada sie po 10 dniach .Tak na dobra sprawe wszystko moze byc.

Ciezko cokolwiek powiedziec,Bete przy Ovitrelle bada sie po 10 dniach .Tak na dobra sprawe wszystko moze byc.
No wiem. Niestety invicta rządzi się takimi prawami. Nie rozumiem tylko dlaczego tak źle reaguje na leki. Zawsze za mało estradiolu i problem z progiem. Jak to wyleczyc?

Mi zarowno progesteron jak i estradiol skakały. Estradiol jak mi spadl to lekarka nic nie dokladala, powiedziala ze jest ok jesli nie ma plamien. Progesteron jest wydzoelany skokowo. U mnie podczas dwoch pierwszych pobran byl w okolicach 15 i wtedy dołożono mi zastrzyki prolutexu. Jak bylo powyzej 20 to juz bylo ok i zostalam na takich samych dawkach lekow.. teraz jestem tylko na 600mg luteiny, ale ja juz 13+4 tc
No wiem wiem tyle wiem. Bardziej chodzi mi tu o spadek tego estradiolu i o to że progesteron też jakoś nie rośnie a zwiększona dawka…

Dziewczyny wypowiedzcie się chociaż raczej wiem co powiecie. Generalnie dziś 6 dpt. Miałam podane w dniu transferu pół ampułki ovitrelle i do tego 2 dni przed transferem ovitrelle.
W 3dpt: beta: 26,9 progesteron 29,04 i estradiol 1242
W 6dpt: beta 16,3 progesteron 22,2 i estradiol 169…
Biorę luteinę 200x3, prog besins x3 i do tego estrofem 3x1.
To powiem Ci co mi lekarz mówił, a też miałam ovitrelle po transferze. A więc: nie patrz na pierwszą betę bo to będzie ovitrelle, nie stresuj się jak druga beta będzie niższa bo zastrzyk schodzi dlatego beta może być spadkowa, kluczowa jest 3 weryfikacja, w moim przypadku 10 dpt. Także nie spisuj nic na straty, musisz poczekać. Trzymam kciuki. Ps. Progesteron w mojej opinii jest ok. Ja miałam max 17 jak badałam

Mi zarowno progesteron jak i estradiol skakały. Estradiol jak mi spadl to lekarka nic nie dokladala, powiedziala ze jest ok jesli nie ma plamien. Progesteron jest wydzoelany skokowo. U mnie podczas dwoch pierwszych pobran byl w okolicach 15 i wtedy dołożono mi zastrzyki prolutexu. Jak bylo powyzej 20 to juz bylo ok i zostalam na takich samych dawkach lekow.. teraz jestem tylko na 600mg luteiny, ale ja juz 13+4 tc
Tylko czy aż tak skakał ten estradiol? Bo ja miałam 1200 a teraz niecałe 170…
I gratulacje oczywiscie

To powiem Ci co mi lekarz mówił, a też miałam ovitrelle po transferze. A więc: nie patrz na pierwszą betę bo to będzie ovitrelle, nie stresuj się jak druga beta będzie niższa bo zastrzyk schodzi dlatego beta może być spadkowa, kluczowa jest 3 weryfikacja, w moim przypadku 10 dpt. Także nie spisuj nic na straty, musisz poczekać. Trzymam kciuki. Ps. Progesteron w mojej opinii jest ok. Ja miałam max 17 jak badałam
No ja wiem wiem z tą betą to wiem że to pewnie od zastrzyku. Martwi mnie ten estradiol?

reklama
Do góry