reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mówi, że minimalna ilość do wysłania to 4, bo statystycznie zdrowych jest 1/4.
O kurde a to PGS czy pgd? Ja też się nad tym badaniem cały czas zastanawiam u nas czynnikiem jest wiek 40 kariotypy prawidłowe ale jakoś chciałabym zminimalizować ryzyko maksymalnie i je zbadać. Boje się że ja się zastanawiam nad tym czy badać a tu do badania nie zostanie nic.

O kurde a to PGS czy pgd? Ja też się nad tym badaniem cały czas zastanawiam u nas czynnikiem jest wiek 40 kariotypy prawidłowe ale jakoś chciałabym zminimalizować ryzyko maksymalnie i je zbadać. Boje się że ja się zastanawiam nad tym czy badać a tu do badania nie zostanie nic.
PDG. My badamy też tylko że względu na wiek 40. Wszystko inne jest prawidłowe.

Wiem!! Mialam jeszcze Ciebie dopytac!!
Czy sa jakies medyczne fakty mowiace o
Tym ze Clexane jest LEPSZE od Neoparinu?? Warto cisnac o Clexane jesli mam w domu Neoparin?
Dodam ze zalecono mi go juz do stymulacji.
Mam lekka mutacje VLeiden
Pytanie nie do mnie i nie podam medycznych faktów ale zapytałam o tą różnicę lekarza ze swojej kliniki jak i prof. Malinowskiego. Jeden i drugi podał uzasadnienie (coś w stylu, że Clexane jest czystą substancją a Neoparin jest pochodną) i wskazał na Clexane jako lepszą. Z racji tego, że miałam kiedyś zakrzep żyły głębokiej i wtedy fleblolog również zlecił Clexane to wybrałam właśnie Clexane.

U mnie beda badane genetycznie zarodki.
Jesli beda dobre - to chce dodac szczepienia bo juz nic innego nie pozosstalo.

Chyba ze zbadam HPV ale na to i tak nie ma leku!?!? Wiec co mi to da?

Ok czyli to z brakiem mozliwosci transfuzji krwi to jakas legenda pewnie?

No mowie nam juz nic innego nie zostalo.

Teraz kluje domiesniowo q10 i selen no i metformina
I zobaczymy jaki bedzie efekt bo nasienie ma takie same parametry nadal… morfologia 4% i obnizona ruchliwosc
Zbadasz to chociaż będziesz wiedzieć czy zdrowe były jakby co. Bo jednak na cała procedurę potrafi być jeden zarodek zdrowy a one nie maja 100% współczynnika implantacji. Zatem przy zdrowej kobiecie nie będzie dziwić ze cała pricedura się nie udała. Ty będziesz wiedzieć na czym stoisz to jest bardzo ważne czy zarodek był zdrowy.
U nas to in vitro wygladalo za każdym razem inaczej i szczerze nie ma reguł.
Moim zdaniem hpv nie powinno mieć wpływu na implantację ale kto wie… to nowość za chwile mogą być doniesienia ze nie ma znaczenia.
Trzymam kciuki 😘

Pytanie nie do mnie i nie podam medycznych faktów ale zapytałam o tą różnicę lekarza ze swojej kliniki jak i prof. Malinowskiego. Jeden i drugi podał uzasadnienie (coś w stylu, że Clexane jest czystą substancją a Neoparin jest pochodną) i wskazał na Clexane jako lepszą. Z racji tego, że miałam kiedyś zakrzep żyły głębokiej i wtedy fleblolog również zlecił Clexane to wybrałam właśnie Clexane.
Dziekuje, czyli 1:0 clexane

reklama
Do góry