reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Napewno masz rację, mi już też ręce opadają. Mają się za wielkich cudotwórców... Wiesz, to była moja 5 stymulacja, więc już coś kumam, ale weź wejdź w kompetencje lekarza, to jeszcze Ci zaczną sadzić swoimi mądrościami, bo to my przyszłyśmy z problemem do nich a nie oni do nas. Mój lekarz negował każdą moją propozycję. Chciałam iść długim protokołem ze względu na torbiele krwotoczne i brać miesiąc wcześniej tabletki anty, to się nie zgodził. Chciałam wlew z Intralipidu, chciałam wystartować z wyższej dawki Puregonu i chciałam przeczekać z punkcją do soboty...
Dziwne że się nie zgodził na długi protokół. Mój jest wręcz zwolennikiem długiego żeby na początek wyciszyć jajniki przed mega robotą jaka je czeka 😉 przecież długi protokół w żaden sposób Tobie nie szkodzi

reklama
Zmien klinikę. To niedopuszczalne. Ty placisz, Ty wymagasz.
I przy takim amh wg mnie powinnas dostac od poczatku na 3-4 dni wieksze dawki leków (ja mialam gonapeptyl 300 + menopur 75, a potem lepsze efekty na fostipur 225 + menopu 75). Potem mozna troche zmniejszyc dawki, ale na początku powinny byc duze zeby dac kopa komorkom.
Zostało mi już tylko Pomorze i Mazowsze. Przetoczyłam się już przez Szczecin, Katowice, Częstochowę i Poznań... Moja zdolność kredytowa niedługo osiągnie limit, mam chęć napisać meila do koordynatorki.

Napewno masz rację, mi już też ręce opadają. Mają się za wielkich cudotwórców... Wiesz, to była moja 5 stymulacja, więc już coś kumam, ale weź wejdź w kompetencje lekarza, to jeszcze Ci zaczną sadzić swoimi mądrościami, bo to my przyszłyśmy z problemem do nich a nie oni do nas. Mój lekarz negował każdą moją propozycję. Chciałam iść długim protokołem ze względu na torbiele krwotoczne i brać miesiąc wcześniej tabletki anty, to się nie zgodził. Chciałam wlew z Intralipidu, chciałam wystartować z wyższej dawki Puregonu i chciałam przeczekać z punkcją do soboty...
Ja mam za sobą 4 stymulacje i doskonale rozumiem o czym piszesz. Lekarze bardzo nie lubią takich pacjentek jak my, bo już za dużo wiemy. I szczerze mają gdzieś, że tyle już przeszłyśmy, liczy się tylko $$$

A nie myślałaś o zmianie lekarza? Jak masz torbiele bądź ma się tendencje do ich tworzenia to lekarze zalecają tabletki anty przed protokołem... ciężki kaliber ten Twój lekarz
Ogólnie to za każdą stymulacją mam innego lekarza, z każdej stymulacji wychodzę z niczym, ani ciąży, ani nic zamrożonego. Tułam się z kliniki do kliniki, mając nadzieję, że tu się uda. Jak już wspomniałam w poście sugerowałam lekarzowi o kuracji antykoncepcyjnej, bo u mnie w każdym cyklu tworzy się torbiel...

A może laboratorium coś zje.bało? Przecież ci tego nie powiedzą, tylko zwalą na twój wiek albo jakość komórek. Ja tak do końca im nie ufam, że to zawsze wina leży po naszej stronie
Nie wierze, ze drugi raz miałabym takiego pecha. Tym razem bym embrioskop i podobno było widać, ze się nie zapłodniły. Aż ciężko uwierzyć, ze 8 komórek odpada…

Dzięki dziewczyny za pocieszenie, ale myślę że u mnie to i tak poronienie postępujące. Pewnie w związku z tym, że pęcherzyk nadal jest musieli coś zrobić, ale u mnie nadzieja jest bliska zeru. Szkoda bo tydzień już prawie 6 i zaczynałam myśleć o tym dziecku, tym bardziej że znam płeć.

reklama
Ogólnie to za każdą stymulacją mam innego lekarza, z każdej stymulacji wychodzę z niczym, ani ciąży, ani nic zamrożonego. Tułam się z kliniki do kliniki, mając nadzieję, że tu się uda. Jak już wspomniałam w poście sugerowałam lekarzowi o kuracji antykoncepcyjnej, bo u mnie w każdym cyklu tworzy się torbiel...
Przykre jest to co piszesz i to bardzo 😥aż nie wiem co napisać i co Ci radzić...

Do góry