reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dobra już mam umówiłam się 😍 dziękuję, jesteście niezastąpione 😘😘😘❤️ a jeszcze jedno pytanie mam bo już głupia jestem... Seriooo to badanie immunofenotyp limfocytów to jest to badanie nk czy to inne badanie?? Bo ja już głupia jestem... Seriooo

reklama
Ja bym uderzała do APC Łódz. Robiłam tam immunofenotyp i wiem, że dziewczyny AlloMLR tam robią.

Dzwoń do nich bo od 17 lipca mają 2 tygodnie urlopu. Może być cieżko się dodzwonić bo tam ludzie zawzięcie dzwonią, żeby do Paśnika się dostać.

KIR-y to przez internet można zamówić (badanie genetyczne): w MEDGEN np. +48 512 40 90 90
Probuję znaleźć bezpośredni link do zamówienia badania ale nie mogę go znaleźć.

Ok, mam: Link do: Genotypowanie KIR-NIEPŁODNOŚĆ - Medgen (tylko tu jest pakier KIR plus HLA-C dla męża). Przy KIR AA lub BX bez DS-ów dostaniesz Accofil, więc właściwie HLA-C nie ma aż takiego znaczenia. Ja np. się dowiedziałam, że u nas jest naprawdę kiepsko bo u mnie KIR AA, a u męża HLA- C2;/
Dziękuję Ci już jestem umówiona, mieli najszybszy termin bo 11 sierpień

Wiesz, ja się za bardzo nie znam ale teraz tylko USG prawdę ci powie a nie beta 🤔. Jak @Caro♤♤♤♤ pisała masz jeszcze czas na pojawienie się serca i nie katuj się tymi betami już ❤️
Tak, tym bardziej, że po przekroczeniu pewnej wartości beta wyraźnie zwalnia.
I tylko niepotrzebnie będziesz się denerowawać.
Od Ciebie zależy jak przeczekasz ten czas. Czy w rosypce czy trochę się posklejasz (dla Pawełka)?. Jeśli nie jesteś w stanie tego zrobić dla siebie, zrób to dla dziecka. Może ono tam "walczy" i potrzebuje Twojej siły...
Łzy mi pociekły ale pomyśl o dziecku, jeśli wydarzy się najgorsze to będziesz płakać ale za tydzień, teraz jest za wcześnie.

Lekarze swoimi słowami czasem też potrafią nakręcić strach, sama przeszłam załamanie nerwowe po tym jak embriolog powiedział, że ratuje nas tylko podmiana gamet. Mógł sobie to darować.

Lekarz czasem się nie zastanowi nad tym jak odbierze to kobieta, a że jesteś w obawie o dziecko to skupiłaś się na drugiej części zdania. Czas pokaże, co będzie.

Czy tylko ja widzę zbieżność ze szczepieniem na korońca w ciąży a przedwczesnym porodem ? 🤔. Z tego co ja kojarzę wszystkie kobiety (bynajmniej tu na forum), które to zrobiły miały przedwczesny poród 🤔

Iiii oczywiście odpowiadam - nie, nie jestem lekarzem ale umiem analizować i wyciągać wnioski 😁. Jak dla mnie to tylko ryzyko żadnych korzyści..

A słyszałyście o tym, że linie lotnicze zastanawiają się co zrobić z zaszczepionymi, którzy chcą lecieć samolotami ?

Zawsze lepiej poczekać aż skończy się faza testowa - koniec 2023 r. Jak narazie jest to eksperyment medyczny i długofalowe skutki uboczne nie są znane 🤷🏼‍♀️

Załączniki

• 02D75096-AEAA-4492-9015-B19DC57C03E7.jpeg
    02D75096-AEAA-4492-9015-B19DC57C03E7.jpeg
    272,9 KB · Wyświetleń: 59
  • 17C49166-484C-4B88-B209-1A52AAB18C3F.png
    17C49166-484C-4B88-B209-1A52AAB18C3F.png
    175,3 KB · Wyświetleń: 60
To teraz moje pytanie, wychyle się trochę z krzaków. Dziewczyny z Warszawy i okolic, macie jakąś aptekę gdzie kupowałyście lekarstwa do stymulacji? Ceny wahają się w zależności od apteki czy są raczej stałe?

Kate coś kiedyś pisała, ale nie zapisałam sobie, a teraz nie będę zawracać jej głowy.

Dobra już mam umówiłam się 😍 dziękuję, jesteście niezastąpione 😘😘😘❤️ a jeszcze jedno pytanie mam bo już głupia jestem... Seriooo to badanie immunofenotyp limfocytów to jest to badanie nk czy to inne badanie?? Bo ja już głupia jestem... Seriooo
Immunofenotyp to inaczej subpopulacja limfocytów i tam będą oznaczone komórki Nk

To miałaś szczęście... Albo ja pecha 🤔
Ja się szczepiłam Johnsonem, więc na szczęście nie czeka mnie druga dawka. Razem z mężem byliśmy na szczepionce i on nie miał nic, nawet bólu ręki... Gdzie tu sprawiedliwość..? 🤣
Do d...y te szczepienia. Jestem w jakimś projekcie badawczym, mam pobieraną krew co dwa miesiące. Za pierwszym razem poziom przeciwciał wynosił 430 BAU a teraz 200, po dwóch miesiącach taki spadek. Ciekawe co będzie za kolejne dwa miesiące hehe. Czuję kolejne zamknięcia, dawki szczepionek, jednym słowem załamka :(

Ostatnia edycja:
To teraz moje pytanie, wychyle się trochę z krzaków. Dziewczyny z Warszawy i okolic, macie jakąś aptekę gdzie kupowałyście lekarstwa do stymulacji? Ceny wahają się w zależności od apteki czy są raczej stałe?

Kate coś kiedyś pisała, ale nie zapisałam sobie, a teraz nie będę zawracać jej głowy.
Wpisz sobie w wyszukiwarki "kto ma lek", albo "gdzie po lek", wyskoczą apteki, dzwoń, zobaczysz jakie różnice, zapewniam spore. Chyba, że masz refundacje leków do stymulacji to raczej nie ma sensu, wtedy ceny w zasadzie są takie same.

reklama
Do góry