reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kurde, wiesz, ja cały czas próbuję sobie nie robić nadzieji i nic nie wyobrażać, ale moje serce żyje sobie swoim życiem i nie słucha głowy.
To jak w poniedziałek będzie pęcherzyk a nie będzie serca to do kiedy można czekać? Miałam 3-dniowego.
Ja nawet nie wiem czy ten pęcherzyk jest we właściwym miejscu bo baba nie kazała przyjeżdżać wcześniej 🤷. Kurde, tyle niewiadomych
Fredka ja wiem co czujesz. Mam to samo. Transfer 01.06 3-dniowego zarodka. Beta pieknie rosla, az do soboty tydzien temu. W nocy z soboty na niedziel wystapilo krwawienie. Odstawilam fraxiparine i acesin, tak zalecila dr. W srode 30.06 na wizycie widze moj zarodek, a raczej jak to doktor ujal „początek człowieka, mały, albo późno się zagdzniezdzil, albo zaczyna zwalniac bo cos jest nie tak”. Potem uslyszalam, ze ich tysieczna ciaza, bo ja pamieta to wlasnie taka byla, ze na 3 kolejnych wizytach serca nie bylo widac dopiero potem sie pokazalo i ciaza rozwinela sie prawidlowo.
leze wiec w domu na l4, man coraz bardziej zryty beret, jutro ide na bete sprawdzic czy cos wzrosla czy czas sie zegnac😥 z moim Pawelkiem. Zaklinam go ciagle, ze ma zostac i rosnac i mam do siebie pretensje, ze to pewnie przez to ze wrocilam do pracy, bo az tydzien pracowalam od transferu😫

Fredka ja wiem co czujesz. Mam to samo. Transfer 01.06 3-dniowego zarodka. Beta pieknie rosla, az do soboty tydzien temu. W nocy z soboty na niedziel wystapilo krwawienie. Odstawilam fraxiparine i acesin, tak zalecila dr. W srode 30.06 na wizycie widze moj zarodek, a raczej jak to doktor ujal „początek człowieka, mały, albo późno się zagdzniezdzil, albo zaczyna zwalniac bo cos jest nie tak”. Potem uslyszalam, ze ich tysieczna ciaza, bo ja pamieta to wlasnie taka byla, ze na 3 kolejnych wizytach serca nie bylo widac dopiero potem sie pokazalo i ciaza rozwinela sie prawidlowo.
leze wiec w domu na l4, man coraz bardziej zryty beret, jutro ide na bete sprawdzic czy cos wzrosla czy czas sie zegnac😥 z moim Pawelkiem. Zaklinam go ciagle, ze ma zostac i rosnac i mam do siebie pretensje, ze to pewnie przez to ze wrocilam do pracy, bo az tydzien pracowalam od transferu😫
Wiesz, ja się za bardzo nie znam ale teraz tylko USG prawdę ci powie a nie beta 🤔. Jak @Caro♤♤♤♤ pisała masz jeszcze czas na pojawienie się serca i nie katuj się tymi betami już ❤️

Dziewczyny proszę podpowiedzcie mi proszę bo nie mam zielonego pojęcia gdzie te badania mogę zrobić... Czy np. Jest realne żebym W diagnostyce je wykonała?? W was jedyna nadzieja bo już nie wiem gdzie szukać
Ja bym uderzała do APC Łódz. Robiłam tam immunofenotyp i wiem, że dziewczyny AlloMLR tam robią.

Dzwoń do nich bo od 17 lipca mają 2 tygodnie urlopu. Może być cieżko się dodzwonić bo tam ludzie zawzięcie dzwonią, żeby do Paśnika się dostać.

KIR-y to przez internet można zamówić (badanie genetyczne): w MEDGEN np. +48 512 40 90 90
Probuję znaleźć bezpośredni link do zamówienia badania ale nie mogę go znaleźć.

Ok, mam: Link do: Genotypowanie KIR-NIEPŁODNOŚĆ - Medgen (tylko tu jest pakier KIR plus HLA-C dla męża). Przy KIR AA lub BX bez DS-ów dostaniesz Accofil, więc właściwie HLA-C nie ma aż takiego znaczenia. Ja np. się dowiedziałam, że u nas jest naprawdę kiepsko bo u mnie KIR AA, a u męża HLA- C2;/

reklama
Do góry