Gonia0605
Fanka BB :)
Ja mam 3 całe opakowaniaMoże któraś ma do odsprzedania luteine podjezykową? Kilka opakowań najlepiej żeby koszt przesyłki się zwrócił ☺
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam 3 całe opakowaniaMoże któraś ma do odsprzedania luteine podjezykową? Kilka opakowań najlepiej żeby koszt przesyłki się zwrócił ☺
No to wielki ch… w tej klinice odchodza od tego:/ i nawet tego nie wiedzialam. Jestem w czarnej d bo juz tego nie sprawdze i nie zmienie:/Nacięcie otoczki? To się robi na blastkach.
Wrzucam z invicta ale jest duzo klinik w spał które robią i art ze po mrozeniu to pomagaCzym jest Assisted hatching? | INVICTA
Wspomagane wylęganie zarodka AH (ang. Assisted Hatching) to procedura wykonywana w laboratoriach in vitro przez doświadczonych embriologów. Polega ona na nacięciu otoczki przejrzystej zarodka przed jego podaniem do jamy macicy. Zabieg ma na celu ułatwienia zarodkowi wydostania się podczas...www.klinikainvicta.pl
Spokojnie może są jakieś nowe wytyczne i część klinik już się stosuje, albo im nie wychodzi To niech lepiej nie robią bo można uszkodzić zarodek.Może to nie będzie potrzebne bo same się wylegną z otoczki. Nie każdy ma to szczescie ze odrazu trafia na „tego” lekarza czy „tę” klinikę. Poza tym jeszcze wyniku transferu nie znasz:-)No to wielki ch… w tej klinice odchodza od tego:/ i nawet tego nie wiedzialam. Jestem w czarnej d bo juz tego nie sprawdze i nie zmienie:/
Muszę pomyśleć:-) bo nie znam jednoznacznej odpowiedzi. Mało osób idzie na cyklu naturalnym.@kate_p7 proszę napisz co Ty sądzisz, bo ja po wizycie nie umiem się ogarnąć. Jutro mam 14 dc, dziś pecherzyk miał koło 16 mm, niby w jednym ułożeniu miał 18 mm w innym trochę mniej. Doktorka kazała mi wziąć jutro rano otrive, a już popołudniu progesteron I w piątek transfer. A mi się wydawało,że po otruvel pecherzyk pęka po około 36 godzinach i wtedy jest owulacja i od tego liczy się 5 dni. Co Ty sądzisz?
Punkcja w poniedziałek, dzisiaj 10 dzień stymulacji i mam bóle jakbym zaraz miała dostać miesiączkę [emoji3525] Czy to normalne?
Przyjkro mi ale wazne ze probujesz dalej to metoda dla wytrwalych niestetyJakoś trzeba żyć dalej. 14 lipca jestem umówiona do immunologa i zobaczymy co mi powie może doradzi zrobić jakieś badania i wkoncu się uda
Dziekuje Ci za dobre slowoSpokojnie może są jakieś nowe wytyczne i część klinik już się stosuje, albo im nie wychodzi To niech lepiej nie robią bo można uszkodzić zarodek.Może to nie będzie potrzebne bo same się wylegną z otoczki. Nie każdy ma to szczescie ze odrazu trafia na „tego” lekarza czy „tę” klinikę. Poza tym jeszcze wyniku transferu nie znasz:-)
Ja tez polecam centrum macierzynstwo, przenioslam sie tam z innego miejsca i jestem zadowolonaJa podchodziłam do In vitro w macierzyństwie w Krakowie i szczerze polecam . Niby nie jestem “trudnym “ przypadkiem bo u mnie tylko niedrożne jajowody - ale jest tam naprawdę dużo fajnych lekarzy . Zawsze można się umówić na 1 wizytę, przedstawić swoje badania i historie , sprawdzic podejscie i plan lekarza
Dzień transferu wyznacza się licząc od kolejnego dnia po owulacji w zależności od tego ile dni ma zarodek ( np dzień owulacji to dzień 0 + 2,3 lub 5 dni = dzień transferu). W cyklu naturalnym lekarz może zlecić przyjęcie zastrzyku (ovitrelle, prengyl) gdy pęcherzyk jest już odpowiednio dojrzały. Czyli na ok 36 godzin przed dniem 0 (dniem owulacji), lub monitorować pacjentkę do dnia wystąpienia i potwierdzenia owulacji na USG. Pomimo że jest to cykl naturalny i progesteron jest produkowany przez ciałko żółte powstałe z pękniętego pęcherzyka zaleca się suplementację dodatkowym progesteronem, a w niektórych przypadkach również estrofem.@kate_p7 proszę napisz co Ty sądzisz, bo ja po wizycie nie umiem się ogarnąć. Jutro mam 14 dc, dziś pecherzyk miał koło 16 mm, niby w jednym ułożeniu miał 18 mm w innym trochę mniej. Doktorka kazała mi wziąć jutro rano otrive, a już popołudniu progesteron I w piątek transfer. A mi się wydawało,że po otruvel pecherzyk pęka po około 36 godzinach i wtedy jest owulacja i od tego liczy się 5 dni. Co Ty sądzisz?