reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny a jeśli chodzi o prowadzenie ciąży po iv to lepiej szukać takiego lekarza który takie ciążę prowadzi czy że tak powiem zwykły ogarnie temat? Ostatnia wizytę będę miała 6+2 a potem zapisałam się do lekarza z polecenia mojego lekarza w klinice tylko, że on ma tytuł doktora jest też perinatologiem, certyfikaty itd itp i wizyta kosztuje 300 zł :O ja wiem, że to na pewno warto zainwestować ale co myślicie?
Szukaj lekarza, ktory wzbudza Twoje zaufanie. Nie ma lekarzy od ciazy po ivf. Sa lekarze od leczenia niepłodności i ginekolodzy od prowadzenia ciazy.

reklama
Dokładnie to samo pomysalam, ale darowalam sobie komentarz.
No ja nie przechodzę obok takich komentarzy obojętnie bo to przez nie społeczeństwo w Polsce ma tak słabą i nieprawdziwą wiedzę na temat in vitro i jeszcze wielokrotnie dopuszcza się szykanowania dzieci poczetych tą metoda. Większość chorób u dzieci i tak ma podłoże genetyczne więc czy poczęte in vitro czy naturalnie to material genetyczny rodziców decyduje o większości chorób. Teraz w internecie jest tyle syfu że nie trudno natrafić na artykuły tzw "znafcow", nikt tego nie reguluje, artykuły naukowe poparte badaniami są najbarIej rzetelne ale dostęp do nich tez nie jest łatwy.

Co się tak pieklisz, napisałam, że gdzieś to wyczytałam, że jacyś naukowcy postawili taką hipotezę, natknęłam się kiedyś na taki artykuł, nie do końca chce mi się w to wierzyć dlatego jestem tu gdzie jestem, ale też nie wiemy czy np. komórki jajowe, które dojrzewają z taką szybkością i pod wpływem wysokich dawek leków nie są gdzieś uszkodzone, miałam kilka komórek zdegradowanych i lekarz powiedział, że to pod wpływem leków
To przeczytaj jeszcze raz co napisałaś... Sorry ale nie chce mi się w to brnąć bo ewidentnie nie masz wiedzy aby się rzetelnie wypowiadać

No ja nie przechodzę obok takich komentarzy obojętnie bo to przez nie społeczeństwo w Polsce ma tak słabą i nieprawdziwą wiedzę na temat in vitro i jeszcze wielokrotnie dopuszcza się szykanowania dzieci poczetych tą metoda. Większość chorób u dzieci i tak ma podłoże genetyczne więc czy poczęte in vitro czy naturalnie to material genetyczny rodziców decyduje o większości chorób. Teraz w internecie jest tyle syfu że nie trudno natrafić na artykuły tzw "znafcow", nikt tego nie reguluje, artykuły naukowe poparte badaniami są najbarIej rzetelne ale dostęp do nich tez nie jest łatwy.
Ja absolutnie nie krytykuję tego, ze reagujesz. Mi po prostu szkoda energii.

Dziewczyny a jeśli chodzi o prowadzenie ciąży po iv to lepiej szukać takiego lekarza który takie ciążę prowadzi czy że tak powiem zwykły ogarnie temat? Ostatnia wizytę będę miała 6+2 a potem zapisałam się do lekarza z polecenia mojego lekarza w klinice tylko, że on ma tytuł doktora jest też perinatologiem, certyfikaty itd itp i wizyta kosztuje 300 zł :O ja wiem, że to na pewno warto zainwestować ale co myślicie?
Warto i jeśli ma doktorat to też ja na prowadzenie ciąży po 12 tyg (jeśli dotrwamy 🙏🙏) to przenoszę się do Prof. Hurasa wizyta też 300 zł ale warto jest najlepszym gin w Krakowie od zadań specjalnych. Potrafił uratować ciąże kobiecie która przez 3 czy 4 miesiące była potrzymywana przy życiu pod respiratorem po to żeby odbył się poród.

Napisałam to co kiedyś przeczytałam... Sama nie wysnułam takich teorii, a Ty od razu atakujesz
Co niektórzy księża też coś pewnie wyczytali i później klepią głupoty. Powtarzasz coś o czym jak widać nie masz pojęcia. W internecie każdy może sobie teraz przeczytać wszystko ale liczy się źródło a Ty nawet nie wiesz co czytałaś i piszesz nam tu o chorych dzieciach po in vitro.. Uważasz że to atak? To ja uważam Twoje infornacje jako nierzetelne, dziewczyny na tym forum starają się o dzieci, a metoda poczęcia nie ma wpływu na to czy będą one chore czy nie wiec nie siej dezinformacji proszę

reklama
Do góry