reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiesz Fredzia,jak ja,tu sie czegos nauczylam to tego,ze w tej calej procedurze nie ma,nic " na pewno".Ze slabych zarodkow sa dzieci,tak samo jak z niskich " nie rokujacych " Bet.Byly juz tu takie przypadki,ze jedna drugiej posluxhala,odstawila leki,a za pare dni Beta pieknie przyrasta,jest pecherzyk a dziewxzyna od paru dni bez lekow.Dlatego wole odczekac nawet " jak czuje i wiem" niz pluc sobie w brode za dawanie dobrych rad.
Nie wiem czy to cos z wiara ma cos wspolnego😉
Szansa z tak niską betą jest minimalna, ale nigdy w zyciu bym nie dostawiła leków. Po prostu trzeba powtórzyć betę za kilka dni. Fredzi chyba też chodziło o zachowanie lekarza, powinien informować prawdziwie o sytuacji pacjenta, a nie obliczać termin porodu:(

reklama
dziewczyny mam pytanie na szybciocha, czy któraś z Was podchodziła do ICSI na cyklu naturalnym? Jeśli tak , to jak to wygląda?
Ja podchodziłam. Z zaszkoczenia, bo w ogóle się na to nie szykowałam, mowili mi, ze u mnie na naturalnym bedzie ciezko. Jednak jak pojechalam i do stymulacji nie chcieli mnie dopuscic to dr Lewandowski zaproponowal naturalny cykl bo zobaczyl ladny pechecherzyk, mial wtedy 13 mm. Na drugi dzien sprawdzalam czy jest wiekszy, byl wiec kazali mi przyjac ovitrelle o 24:00 z czw na piatek i w sobote o 11:00 mialam punkcje. 3 dni pozniej transfer

Wcale, ale to wcale nie wierzę w ciążę, przecież @kate_p7 ciągle twierdzi że 1bb to słaby zarodek😎 jeśli będę w ciąży a jednak biorę to gdzie pod uwagę będę musiała się z tym oswoić. Wyobraź sobie, moja córka jeszcze się podłącza 😂znaczy cyckuje. Jak będzie trzecie dziecko to chyba pobije rekord w długości karmienia piersią no. 7 lat, plus trzy ciąże....hehe.
Napisz jak Natalka, ile waży, czy ogarniasz życie z maluszkiem. Jak podoba ci się macierzyństwo, co cię zaskoczyło pozytywne a może coś negatywnie.
Ej no nie jest to mercedes, ale nikt nie mówi, ze nie da rady :p

reklama
No to zaskoczylas mnie.. zwłaszcza tym, ze ktos transferowal przebadany chory zarodek. U mnie te co sa chore nie moge trasferowac, chocbym blagala... sa chore i koniec. Oni nie moga mi takiego podac.
Nie wiem o jaki chory zarodek chodziło, i skąd zna? Czy słyszał? Nie wiem. Nie mówił, że to była jego pacjenta, może wie to od kolegi po fachu? 🤷‍♀️

Do góry