reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

gdzie Ty te oczy widzisz :) do tego do 26 tygodnia ciąży oczy dziecka są stale zamknięte, więc nie ma bata, aby były otwarte. Kochana, my laicy na usg aż tak dużo nie wypatrzymy:) Przed następnym usg tak 30 min przed zjedz coś słodkiego, batona czy coś, to glukoza pobudzi maluch do ruchu :) Jeśli serce bije a się nie rusza, to faktycznie zapewne spało, a że ma dużo miejsca jeszcze to i głowica usg go nie ruszała :)
To mój pierwszy transfer w którym tak daleko jestem. Jestem totalnym laikiem i szczerze to wszystko mnie martwi.
Dzięki 😘

reklama
Gonię Cię :) dziś 30.1 tc ekhm z usg 31.1🤭 wszystko ok, tylko Mała się szykuje z tych większych 1680 już waży. Jedynie co to mam na górnej granicy płynu owodniowego, więc też już się mam oszczędzać. Trzymam kciuki za szyjkę!
Dziewczyny rok temu się szykowałam do stymulacji, a potem też nie obyło się bez różnych rewelacji, ale w końcu jest. U Was też w końcu będzie, nie za tym to za kolejnym razem. Czytam i kibicuję Wam wszystkim bez wyjątku, nawet jak nie piszę - a Was @Evela.6 @Malina36 @Dzoannna @fredka84 @Gonia0605 @mala_Mi 80 to śledzę uważnie :p
Tryb leniwiec mam włączony od pobytu w szpitalu bo i Wiktoria gruba ( też jest tydzień do przodu z usg) no i tak miałam w głowie że od 28 tc wakacjie 😁
Ja od transferu wiedziałam że ciąża będzie trudna i poród przedwczesny - ostrzegali ....
Ale musiałam wziąść to na klatę....
Mam ambitny plan 😁37+1 jak dotrwam to więcej niż wygrana w totka ! Ale kto mi zabroni marzyć 🤔
Torba spakowana od 3 tyg dziś 32+4 .
Nie dawali mi szans na dzieci..... endometrioza 4 st, nadkurczliwosc macicy ,jajniki po operacji no ma Pani 5 % szans .
A mnie się bliźnięta marzyly od zawsze A tu że 5% ....
Droga była długa i bardzo pod górę!!!!
Ale zmieniłam klinike po 3 stymulacjiach znalazłam swojego ukochanego lekarza który powiedział zrobi wszystko co w jego mocy ( jak widać moc ma wielką 😉)
4 stymulacjia i mam moje "blizniaki" tylko z różnica wieku 3,5 roku 🤣😂🤣😂
Nie było łatwo w ciążę zajść a w tej ciąży być to kolejny bardzo bardzo ciężki czas - strach !
Ale ktoś mi tu kiedyś powiedział dopóki walczysz jesteś zwycięzcą....pomyślałam takie pierdo..nie.
Ale walczyć nie przestałam i jestem zwycięzcą!!!!!
Tego życzę Wam wszystkim dużo siły do walki i by na końcu tej niesprawiedliwej i trudnej walki była różowa pupina! Powodzenia

Hej... Chyba nie będę tego traktować jako cień i polecę na betę... Co sądzicie? Zobacz załącznik 1273508
Leć i dawaj znać po 😍będzie dzidzia 😍😍😍😍 i będziesz gruba 😍😍🤰 A tak szczerze to bardzoooo Ci zazdroszczę ,nawet nie wiesz ile ja bym dała żeby zobaczyć taki test 😢 mam ogromną nadzieję że już za tydzień ujrzę również Dwie kreski . Ale nikt nie wie co jest nam zapisane w kartach ... Ogromnie wierzę że się udalo ... Ale muszę czekać ...dziś dopiero 3dpt u mnie .... Jeszcze trochę muszę poczekać żeby móc zrobić test ... Myślę że w poniedziałek polecę na betę ...to będzie 7dpt .... Max we wtorek ... Nie chce dłużej czekać bo urlop się zaraz mi skończy i nie wiem co robić ... Fakt obiecałam sobie tym razem pracować przynajmniej do wizyty serduszkowej .... Ale nie wiem jak to będzie ..... Trzymam kciuki za twoją betę do nieba 😍😍😍😍😍

Nawet nie wiesz jak bym chciała się z Tobą naj.ebać i porządnie wyprzytulać ❤️❤️❤️
Kur.wa przecież byśmy tylko przeklinały życie i ryczały.
Jprdl ja czuję się pokonana, nie mam ochoty żyć.
A jeszcze wczoraj zadzwonili z kliniki że mają dawcę. I... wysoki do nieba z zielonymi oczami. A my niebieskie. A mąż że spoko, że mu wszystko jedno. I pękłam w środku, myślę że moje małżeństwo tego nie przetrwa bo to już tylko moja walka 💔

Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej i wczoraj było 15+2, wg USG 15+6. Maluszkowi biło serce ale podczas wizyty ani razu się nie ruszył. Wydaje mi się że cały czas miał oczy otwarte a lekarz mówi że pewnie śpi. Ale jak z otwartymi oczami?
Dołączam zdjęcie. Słabo wyraźne bo wysilałam się a podobno nie można bo lepiej widać jak jest pełniejszy pęcherz bo wtedy macica podnosi się do góry
Zobacz załącznik 1273524 Dziewczyny które są lub były w ciąży, miałyście takie coś?
Trochę mnie to zmartwiło. Jeszcze nigdy tak nie miałam.
A lekarz nie kazal Ci nie wien wstac piruszac sie czy zrobic przysiady zeby maluch zaczal sie ruszac?Oczka takiej malutkiej istotki sa zamkniete i otwieraja sie jakos w 3 trymestrze.A wogole to z tym ruszaniem jest roznie.Jestem juz na poczatku 9 miesiaca i moja corcia jest baaaardzo ruchliwa i daje mi w kosc ze hej.Ale jak w niedziele dala matce odetchnac i wiecej spala to juz sie martwilam-dlaczego tak malo sie rusza😉

Kur.wa przecież byśmy tylko przeklinały życie i ryczały.
Jprdl ja czuję się pokonana, nie mam ochoty żyć.
A jeszcze wczoraj zadzwonili z kliniki że mają dawcę. I... wysoki do nieba z zielonymi oczami. A my niebieskie. A mąż że spoko, że mu wszystko jedno. I pękłam w środku, myślę że moje małżeństwo tego nie przetrwa bo to już tylko moja walka 💔
Mój mąż powiedział, żebym teraz zrobiła jak uważam. Jeśli chcę stymulację to ok, jeśli nie, to zapominamy o tym syfie i żyjemy dalej. Może Twój mąż się w środku o wszystko obwinia i po prostu nie wie, jak ma Cię pocieszyć?

A może, mąż tak reaguje żeby nie utrudniać?

Mój zgodziłby się nawet na czarny kolor skóry (bez urazy, to przykład) żeby tylko oszczędzić mi cierpienia.
Nie wiem, jakby już na niczym mu nie zależało. Ma tego wszystkiego dosyć i chciałaby normalnie żyć. A z takim przypadkiem jak ja nigdy nie będzie normalnie.

reklama
wiesz co, to mam wrażenie, że u mnie nasz guru wcale tego nie zastosował.
PCOS nie mam może, ale amh było 13 protokół krótki; leki chyba mi jakieś dokładał, więc stymulacji płaskiej nie było; a estradiol raczej miałam wysoki, wysoki (niestety nikt mnie o wynikach nie informował...), skoro po punkcji było raczej kiepsko i hiperstymulacja raczej, skoro z tydzień dochodziłam do siebie. 🤔 🥴
U mnie tez sie nie stosowali do tego 😉 endometriiza 4x protokół krótki poprzedzony antykoncepcji 14 dni . Maksymalne dawki 300- 350 tylko w 4 stymulacji rozłożone na pół i podawane co 12 h

Do góry