reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny podpowiecie co to wszystko oznacza. Byłam u lekarza i chcą jednak zrobić mi jedno podejście do IUI i dopiero ewentualnie in vitro. Zapisał mi takie coś. Nie do końca to rozumiem. Wiem że macie doświadczenie w tych skrótach opisach itp. Podpowiecie na co się szykować? Dodam że z tym badaniem zarodków to nie wiem PGD czy się na to decydować jakby co. Jak myślicie? Mieliśmy porobienie z powodu wady genetycznej. Ale nasze kariotypy prawidłowe. Ale wysoka tzn 26% fragmentacja.
Powiedzcie ile takie coś co lekarz opisał może trwać hmmm?

Załączniki

• 728CD6B7-EB59-4FA5-AD81-5A35EEBCFBF5.jpeg
    728CD6B7-EB59-4FA5-AD81-5A35EEBCFBF5.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 99
Uderzcie mnie proszę… dziś mijają mi 4 dni po transferze … czort mnie jakiś zły podkusił i zrobiłam test [emoji3064] krzyże mnie tak bolą że to porażka . Czekanie zabija , niepewność doprowadza do szaleństwa. Ryczeć się chce a nie potrafię … myslalam ze to wszystko będzie łatwiejsze… tymczasem okazało się ze jestem słabeuszem . Zawsze z twardą dupą i uśmiechem na gębie i wkoncu człowieka złamało….
Troszkę się pospieszyła [emoji85] ja tam widzę cień cienia drugiej kreski [emoji848]

Uderzcie mnie proszę… dziś mijają mi 4 dni po transferze … czort mnie jakiś zły podkusił i zrobiłam test [emoji3064] krzyże mnie tak bolą że to porażka . Czekanie zabija , niepewność doprowadza do szaleństwa. Ryczeć się chce a nie potrafię … myslalam ze to wszystko będzie łatwiejsze… tymczasem okazało się ze jestem słabeuszem . Zawsze z twardą dupą i uśmiechem na gębie i wkoncu człowieka złamało….
ROZUMIEM Cię, bo sama zrobiłam 6dp i też taki cień... Trzymam kciuki żeby to był dobry znak :*

No właśnie ja też tam cos widzę , ale nie pisałam nic bo doszłam do wniosku że za wcześnie. ... Może już zwidy mamy 🤔
Tak to jest jak leżą testy w domu i człowiek nie wie co ze sobą zrobić . Nie robie już żadnych testów , betę zrobię ale dopiero w poniedzielek . Człowiek tak bardzo już by chciał wiedzieć… znać , móc się pocieszyć. Nigdy nie byłam cierpliwa - to chyba moja największa wada. Niepoważna narażam się tylko na niepotrzebny test .

Ja też mam testy.. Zakupiłam więcej[emoji85][emoji2356] I najchętniej robiłabym 3 razy dziennie żeby sprawdzać czy kreska nie znika
Tak to jest jak leżą testy w domu i człowiek nie wie co ze sobą zrobić . Nie robie już żadnych testów , betę zrobię ale dopiero w poniedzielek . Człowiek tak bardzo już by chciał wiedzieć… znać , móc się pocieszyć. Nigdy nie byłam cierpliwa - to chyba moja największa wada. Niepoważna narażam się tylko na niepotrzebny test .

Cześć Dziewczyny,

ja tak trochę zza krzaków wyskakuję, ale nie wierzyłam w powodzenie, więc się nie odzywałam. Jeszcze w to nie wierzę, ale chyba się udało, przynajmniej na ten moment. Dzisiaj 7dpt 5 dniowego zarodka beta 74,85mIU/ml :o😍

Super, gratuluję [emoji8]
Ja dzisiaj tez powtarzałam betę, 14dpt jest 834 [emoji4]
Super wiadomosci.
Gratuluję Wam dziewczyny serdecznie. Oby jak najwięcej takich postów na tym forum ❤️ ☘️ ❤️

reklama
Ja też mam testy.. Zakupiłam więcej[emoji85][emoji2356] I najchętniej robiłabym 3 razy dziennie żeby sprawdzać czy kreska nie znika
Bójki jak ja wam zazdroszczę tych testów 🙈 sama z chęcią bym już zrobiła ale u mnie to dopiero 2dpt.... Mam mieszane uczucia ... Ale wierzę w to że w końcu się udało 🙏🙏🙏🙏 test mam robić niby dopiero 29 (to była pierwsza data porodu 😢😢😢😢) ale myślę że na dzień matki już zrobię albo dzień wcześniej ... Najgorsze jest to że w głowie mam cały czas że gdyby wtedy się udało to już bym rodziła 😢😢😢 z jednej strony się cieszę i nie mogę doczekać się aż będę mogła zacząć testować a z drugiej strony serce mi przypomina o mojej stracie o tym że maleństwo mogło by niedługo być zemną gdyby wszystko potoczyło się inaczej 😢😢😢😢😢 no nic pozostało mi cierpliwie czekać jeszcze przynajmniej tydzień .... A wam z całego serca życzę aby wszystko było dobrze ❤️❤️❤️

Do góry