reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, zaczely mi sie straszne skurcze.. Dzwoniłam do szpitala a oni mówią że nie mają miejsca czaicie [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Regularne? Jak sa.regularne, nie uspokaja ich lezenie na boku czy ciepla kąpiel to beda musieli Cie przyjac...
Odczekaj godzine i zobacz czy regularnosc sie utrzymuje,.jesli tak - to to.

No właśnie tak mi się wydaje. Ale ten mój wybitny lekarz każe zacząć w poniedziałek rano a transfer w piątek o 11:30.
Kurde i znowu nie wiem co robić. Niby on jest lekarzem ale jakoś mu nie ufam
Tak robią raczej wszystkie kliniki w Polsce co do zasady, korygują tylko jeśli wyjdzie przesunięte okno w badaniu receptywnosci.

Moj krwiak zmniejszyl się raptem o 0.5cm, największy wymiar 4.3cm ale lekarz (znów inny) twierdzi ze on nie zagraża na tym etapie jak nie ma świeżego krwawienia i jest daleko od łożyska, bo i może że mną długo zostać ten krwiak.. Twierdzi ze nie mam leżeć a spokojnie funkcjonować żeby krwiak sie oczyszczał a ja nie dostała zaniku mięśni i zakrzepow.. Heparyny tez kazal nie brać. Czasem mam wrażenie że każdy lekarz studiował nieco inna medycyna bo każdy w jakim zakresie gada co innego ;) . Mały rośnie jak na drożdżach prawie wszystkie wymiary większe od swojego wieku i waży niby 234 gramy.. Także chyba zdecyduje się zacząć powoli normalniej funkcjonować bo takie lezenie jest wykańczające a skoro ono nie pomaga to nie wiem jaki sens

Tak robią raczej wszystkie kliniki w Polsce co do zasady, korygują tylko jeśli wyjdzie przesunięte okno w badaniu receptywnosci.
Już przegadałam z mężem i ryzyk fizyk. Zacznę brać w niedzielę wieczorem czyli tak trochę wypośrodkuje. Stresuje mnie to wszystko. W UK też miałam tylko 4 dni proga przed transferem ale i blastka była słaba, więc to raczej nie miało znaczenia.

Moj krwiak zmniejszyl się raptem o 0.5cm, największy wymiar 4.3cm ale lekarz (znów inny) twierdzi ze on nie zagraża na tym etapie jak nie ma świeżego krwawienia i jest daleko od łożyska, bo i może że mną długo zostać ten krwiak.. Twierdzi ze nie mam leżeć a spokojnie funkcjonować żeby krwiak sie oczyszczał a ja nie dostała zaniku mięśni i zakrzepow.. Heparyny tez kazal nie brać. Czasem mam wrażenie że każdy lekarz studiował nieco inna medycyna bo każdy w jakim zakresie gada co innego ;) . Mały rośnie jak na drożdżach prawie wszystkie wymiary większe od swojego wieku i waży niby 234 gramy.. Także chyba zdecyduje się zacząć powoli normalniej funkcjonować bo takie lezenie jest wykańczające a skoro ono nie pomaga to nie wiem jaki sens
Tylko nie szalej na początek. Po kilka minut i do łóżka. Codziennie wydłużaj sobie czas aktywności.

reklama
O czyli mimo krwiaka są też dobre wieści. Najważniejsze, że mały rośnie i że już nie krwawisz. Myślę, że lekka aktywność jest wskazana, bo faktycznie możesz dostać zakrzepów.
Już teraz będzie dobrze 💙

Do góry