reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czekamy z Tobą!!
Wreszcie dobre Nowiny @Caro♤♤♤♤ zakończmy ten pechowy marzec z przytupem ❤️.

Odebrałam dziś wyniki części hormonów i niestety zasrana prolaktyna znów zawojowała i jak norma jest do 500 ja mam 900. Na początku roku tez miałam jesCZe wyższa i udało się mendę zbić i miałam poniżej 50 . Moja gin stwierdziła żebym odstawiła . I od połowy lutego nie biorę bromergonu . Zobaczymy co mi lekarz powie na piątkowej wizycie 🤷🏼‍♀️.

Dziś szczęśliwy dzień😄😄😄, mam już wynik 3 bety, 15dpt i 2002, no to przywaliła teraz 💪 żadnej już bety nie robię!!! Czekam cierpliwie na serduszkowe, czyli na 16 kwietnia, czyli dzień przed moimi urodzinami 😄 przyszedł mi również wynik progesteronu i tylko 17😔, mało choć w normie bo od 11 do 44. Myślicie ze powinnam zwiększyć dawkę? 🤷‍♀️
Piękna beta🙂 trzymam kciuki za wizytę tego 16, obys miała piękne widoki🙂

Dziś szczęśliwy dzień[emoji1][emoji1][emoji1], mam już wynik 3 bety, 15dpt i 2002, no to przywaliła teraz [emoji123] żadnej już bety nie robię!!! Czekam cierpliwie na serduszkowe, czyli na 16 kwietnia, czyli dzień przed moimi urodzinami [emoji1] przyszedł mi również wynik progesteronu i tylko 17[emoji17], mało choć w normie bo od 11 do 44. Myślicie ze powinnam zwiększyć dawkę? [emoji2368]
Odczarowujecie ten marzec dziewczyny [emoji6] piękny przyrost [emoji3590]będzie serducho jak dzwon [emoji7]

Dziewczyny jestem po wizycie kwalifikacyjnej za 200 xd która polega na tym, że mam w 2 dniu cyklu zrobione USG przez położną A teraz czekam na telefon od doktora z kliniki... trochę to dziwne... Invicta Bydgoszcz 🙄

reklama
U nas leci po 1 dawce bo kolejna ma termin na 20.06 ( może uda mi się tu ja zaszczepić) jak nie to zaszczepi się po powrocie w sierpniu .
Adus gonie Ci z wizytami
6 ,14,22,30🤣
Nie wiem jak jest przy krwiakach Ale mi ginekolog powiedział że jak zamierzam się położyć i leżeć to mi musi przepisać clexane bo zakrzepy bo łożysko.
Mówię że nie że zwolnie umiarkowanie tak jak zaleca nie położę się plackiem że strachu . Pewnie ok 30 tc będę więcej leżeć bo dziecko już ciężkie.
Ja i tak jestem na clexane cały czas Ale tak Ci piszę że przy leczeniu plackiem u mnie dają ( tylko nie wiem jak przy krwiaku)
Napewno doktorek Polak Ci wyjaśni i wybierze mniejsze zło.
Powodzenia
Takbja od początku jestem na clexane ze względu na PAI hetero czyli ten lagodniejszy.. wtedy nalezy brac do 12tc, ja caly czas kontynuowalam bo moj lekarz w Polsce zalecil profilaktycznie. Wczroraj jak lekarka mi powiedziala ze sam clexane nie powoduje krwawien ale spowalnia zmniejszanie się krwiaka to pomyślałam aby na trochę odstawić, na krótki czas wg hematologa nie ma to jakiegoś znaczenia tym bardziej jak się bierze profilaktycznie, a za tydzień będę wiedzieć czy to pomoglo w zmniejszeniu krwiaka.. Ja w pierwszej ciąży łącznie ostatnie 3 miesiące z przerwami przeleżałam i nic się nie działo, przepływy były ok, a clexane wtedy w 16tc odstawilam całkiem. Napewno będę chciała do niego wrócić ale muszę jakiś sposób znaleźć aby pomóc temu cholerstwu się wchłonąć..

Do góry