reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zatorami chyba bym sobie głowy nie zawracała ,może jakbym leżała parę miesięcy ... Może nie mam racji ,ale miałabym to w nosie . Może trzeba być bardziej czujnym w razie jakichś boli kończyn...
Psychicznie ,wiem co czujesz ,ale pociesz się tym ,że to chwilowy stan . Jeszcze trochę i po tym krwiaku nie będzie śladu . Jak miałam te plamienia ,to trafiłam na forum ,gdzie dziewczyny borykały się z krwiakami ,to przeważnie do 20-23 tyg wszystko się wchłaniało . A na pewno nie było żadnej historii ,żeby coś się stało w tak wysokiej ciąży z dzieckiem . Ważne ,że mąż ogarnia ,RAZEM dacie radę ♥️szybko zleci i się nie stresuj ,żeby ten dziad się szybko wchłaniał 😉
Ja pozwalam sobie na wolny i krótki spacer raz dziennie wkoło domu ,dla głowy i żeby małego dotlenic.
A z tym łożyskiem ,to nie jest tak ,ze na początku może leżec nisko i do 20 tyg musi się podnieść i dopiero po 20 tyg mówi się o przodującym ? Ale w drugą stronę chyba na nie idzie ...tzn ,że nie obniża się. 🤔Ja usłyszałam ,że leży w dnie macicy i tym mam się nie przejmować . Jutro mam wizytę ,to się dopytam 😉
Dziękuję, miód na moje uszy... Też czytałam że krwiaki po 16tc już realnie nie zagrażają jeśli nie są pod łożyskiem. Nie wiem jak to jest z przemieszczaniem się łożyska.. na tą chwilę jest daleko od krwiaka. Za tydzień będę u polskiego ginekologa to go wypytam dokładnie, znając mnie będę pytać po kilka razy o to samo 🤣 Kombinujemy aby mamę ściągnąć na jakieś 3-4 tyg z Polski po drugiej dawce ale czekałyby ją testy i kwarantanna na miejscu. No jak jeszcze dodadzą Polskę do czerwonej listy to kwarantanna w hotelu wiec odpada 😆

My czekamy na drugą dawkę mamy i tez ja tu ściągniemy na jakiś czas
U nas leci po 1 dawce bo kolejna ma termin na 20.06 ( może uda mi się tu ja zaszczepić) jak nie to zaszczepi się po powrocie w sierpniu .
Adus gonie Ci z wizytami
6 ,14,22,30🤣
Nie wiem jak jest przy krwiakach Ale mi ginekolog powiedział że jak zamierzam się położyć i leżeć to mi musi przepisać clexane bo zakrzepy bo łożysko.
Mówię że nie że zwolnie umiarkowanie tak jak zaleca nie położę się plackiem że strachu . Pewnie ok 30 tc będę więcej leżeć bo dziecko już ciężkie.
Ja i tak jestem na clexane cały czas Ale tak Ci piszę że przy leczeniu plackiem u mnie dają ( tylko nie wiem jak przy krwiaku)
Napewno doktorek Polak Ci wyjaśni i wybierze mniejsze zło.
Powodzenia

Dziś szczęśliwy dzień😄😄😄, mam już wynik 3 bety, 15dpt i 2002, no to przywaliła teraz 💪 żadnej już bety nie robię!!! Czekam cierpliwie na serduszkowe, czyli na 16 kwietnia, czyli dzień przed moimi urodzinami 😄 przyszedł mi również wynik progesteronu i tylko 17😔, mało choć w normie bo od 11 do 44. Myślicie ze powinnam zwiększyć dawkę? 🤷‍♀️

reklama
Do góry