reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
W mojej klinicy normalnie dzwonią w niedzielę jeśli chodzi o zarodki, ale jak to jest w innych, to nie wiem 🤔
Została nam tylko/aż 1 bardzo ładna ekspandująca blastocysta z nasienia dawcy. Cieszę się że jest ale tym samym dołączam do grona dziewczyn "ostatniej szansy".
Pgta nie robimy, bo wszyscy zgodnie uważamy że nie ma sensu.
Trzymam ogromne kciuki by to był właśnie ten który da upragnioną ciaze

Dziewczyny, widzę że Wy częściej podchodzicie do transferów na sztucznych cyklach, ja zawsze miałam na naturalnym. Od czego to zależy? Czy któraś z Was podgodzila na naturalnym, czy komuś się udało na takim cyklu?
Ja podchodziłam na naturalnym
Mam córkę z takiego transferu.
Teraz jestem też na naturalnym i w czwartek beta a test już mam II kreski

Trochę to dziwne że ten lekarz bez badań już jest taki pewny swojego 🤔. Moja "macica" też odrzuca zarodki i NK mam w normie, choć tylko z krwi badałam.
Ale lekarz zalecił ci accofil dopiero po wynikach badań ,tak? A nie że chce dać w ciemno?
Dlaczego nie używasz przecinków? Bez obrazy, tak tylko pytam, bo ciężko się czyta 🙃
Fredzia,we krwi mozesz miec w normie,te ktore siedza w endo juz nie.Ale to juz zesmy dyskutowaly😃

Mam prośbę o wskazówki dla osoby, która pierwszy raz podchodzi do całej procedury in vitro :) Na co warto zwrócić uwagę, jak się przygotować, cokolwiek, co chciałybyście usłyszeć, jak Wy zaczynałyście i wiecie, że pomogłoby Wam to, żeby było mniej stresu i bardziej świadoma głowa :)
Hej jestem w podobnej sytuacji tzn my już wszystkie badania mamy porobione i czekamy na piątkowa decyzje i już konkrety co do stymulacji i całej reszty . Poszukajcie odpowiadającej wam kliniki i lekarza (my dużo czytaliśmy , opiniami tez się sugerowaliśmy) . Zależy gdzie u was problem leży . Ale na spokojnie idźcie na 1 wizytę porozmawiajcie . Lekarz wam wszystko przedstawi . Pytajcie dużo jak macie wątpliwości jakieś - oni biorą gruba kasę za to żeby Wam pomóc . Każda z nas tutaj ma inny przypadek ale to samo marzenie .

Bo wiesz, fajnie że lekarz kumaty i szuka przyczyny, ale accofil to nie jest paracetamol żeby go przepisywać na zaś 🤔. Dziwne to🤔
Miałaś tylko jeden transfer, tak? A powiedz, co dotychczas badalaś?
Przepraszam, jak przegapiłam 🤔
A bierzesz coś na wysokie TSH?
Ja wiem rozumiem
tak jeden i ciąża biochemiczna podane 2 blastki wszystko to co potrzebne do zabiegu plus kariotyp
ja ogólnie nie mam żadnych chorób tylko tarczyca Hashimoto i to wszytko tak mi mówił żadnych przeciwwskazań
Dlatego po biochemicznej powiedział mi o tym accofilu i receptywnosci i to wszystko
Wiesz ja sam nie wiem co myśleć niby wszystko ok a jednak nie

reklama
Do góry