Aduś16
Fanka BB :)
Kochana to Twoja wyobraźnia, beta na początku nie ma już później znaczenia jeśli dziecko jest genetycznie zdrowe przebadanie i ciaza się rozwija. Sama bhcg wytwarzana przez całkowicie zdrowy zarodek może być czasem niższa bo to Twoj organizm ja wchłania i nie zawsze dzieje się to książkowo. Idealnym przykładem jest mój syn, beta między 6 a 18bpt przyrastala poniżej normy, między 10 a 12dpt nawet poniżej 50% a Maks jest okazem zdrowia! Moje przygody w ciąży z nim wynikały z niewydolności szyjki a nie z żadna wada dziecka, był na tyle silny ze wszystko przetrwał. Mam nadzieję że jego brat w brzuchu jest równie silny. Wiesz ryzyko trisomii z Nifty rzędu 1 do milionów i miliardów to żadne ryzyko. Ja rozumiem Twoj strach ale uwierz mi proszę Twoj strach to tylko efekt Twoich przezyc. Ryzyko realnie juz nie ma. Od porodu zaczniesz się martwić obunny rzeczy i będzie ich całe mnóstwo jak to w macierzyństwie. Przed Toba nadal najpiękniejszy moment w życiu, żyj lepiej tą myślą proszęDzisiaj jeszcze tak - ale mysle ze jutro w mojej glowie sie bedzie juz roilo od mysli @Aduś16 jak mam zrobione sanco i wszystkie mozliwe genetyczne i wszystkie typu polowkowe, USG itd to jest jakies zagrozenie ze Natalka jest powaznie chora? Nie zlinczujcie mnie ale ja i tak ciagle mysle o tej mojej becie na poczatku Tym dziewczynom kotre mialy jakies zawirowania z beta zawsze pozniej cos wychodzilo. Nawet z ananasowa pisalam kiedys i ona sie juz uspokoila a tu takie straszne rzeczy Jeszcze wychodzi ze Natalka ma brzuszek jednak w wymiarach jakby 1,5 tygodnia wiekszy od glowki a ja mam cukier w normie. Lekarz mowi ze tak sie czesto zdarza i nic zlego sie nie dzieje ze na koncowce takie wymiary moga byc ale glowa jednak pracuje.