reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Żadnych objawów nie było, poszłam na usg połówkowe, a tam okazało się, że serduszko dziecka nie bije. Wcześniej jedynie walczyłam z krwiakiem, ale w tej ciąży też już miałam z nim przeboje, z jednym się uporałam to teraz drugi się zrobił. Prenatalne badania wyszły ok, zresztą potem badaliśmy genetycznie płód i wyszedł zdrowy. Czułam się jak w ciąży, a tam już dziecko, parząc na wymiary od kilku dni było martwe. Byłam po tym wszystkim u Paśnika to mi powiedział, że już na tym etapie immunologia nie zaszkodziła.
Bardzo mi przykro, ze tak się stało. Ale fajnie, ze teraz się udało :-) i szykuje się wam duża rodzinka :-) :-)

Żadnych objawów nie było, poszłam na usg połówkowe, a tam okazało się, że serduszko dziecka nie bije. Wcześniej jedynie walczyłam z krwiakiem, ale w tej ciąży też już miałam z nim przeboje, z jednym się uporałam to teraz drugi się zrobił. Prenatalne badania wyszły ok, zresztą potem badaliśmy genetycznie płód i wyszedł zdrowy. Czułam się jak w ciąży, a tam już dziecko, parząc na wymiary od kilku dni było martwe. Byłam po tym wszystkim u Paśnika to mi powiedział, że już na tym etapie immunologia nie zaszkodziła.
Miałaś strasznego pecha. :( Ja też to przeżyłam, ale w 1 trymestrze; poszłam na 1 prenatalne i też okazało się, że serduszko nie bije. Ech trudne te tematy... Trzymam kciuki, żeby teraz było szczęśliwe zakończenie ✊

Tez mam ten sam problem. Czasem biorę, ale kiedy wezmę to odrazu się zaczyna. Mi lekarka przepisała jednorazowo 1x 150mg. W klinice nie dostawałam. A w szpitalu inaczej mimo, ze krwawiłam. Słyszałam, ze od accardu w ciąży się odchodzi, ze to „stara” szkoła już. No, ale nie wiem sama co robic...
No właśnie🙄ale chyba trzeba się słuchać lekarza z kliniki 🙄wkur..a mnie to już.Jak nie krwawienie to plamienie i tak w kółko 😔ale powiedz, faktycznie jest tak, ze z bliźniakami są plamienia?Ja leżę i boje się każdej wizyty w toalecie, normalnie na głowę można dostać 😔

Miałaś strasznego pecha. :( Ja też to przeżyłam, ale w 1 trymestrze; poszłam na 1 prenatalne i też okazało się, że serduszko nie bije. Ech trudne te tematy... Trzymam kciuki, żeby teraz było szczęśliwe zakończenie ✊
Dziękuję 😘 Trzeba mieć nadzieję, że limit pecha się wyczerpało... Choć to zawsze z tyłu głowy gdzieś zostaje... I dopóki się szczęśliwie nie urodzi, gdzieś ten strach zawsze będzie towarzyszył

Hej dziewczyny :) Jutro mam kwalifikację do transferu... Przyszly wyniki badań i progesteronu nie mam w ogóle. Wynik poza zakresem 😢 O co chodzi? Co to może znaczyć? Menopauza?😱 Estradiol wyszedł spoko.
A na cyklu naturalnym podchodzisz czy na sztucznym? Przed transferem, a konkretnie na te kilka dni przed zależnie od wieku zarodka, to właśnie powinien być minimalny poziom proga.

No właśnie🙄ale chyba trzeba się słuchać lekarza z kliniki 🙄wkur..a mnie to już.Jak nie krwawienie to plamienie i tak w kółko 😔ale powiedz, faktycznie jest tak, ze z bliźniakami są plamienia?Ja leżę i boje się każdej wizyty w toalecie, normalnie na głowę można dostać 😔
Ja nie mialam zadnych,wiec to nie jest regula.Raz sie zadrapalam aplikujac lek,polecialy 3 kropki,lekarz mi odstawil clexane i na tym sie skonczylo .Do cc nie widzialam kropli krwi😉
Spokojnie,kazdy przypadek jest inny.

reklama
@Ananasowa93 mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze 😘
@Aduś16 trzymam kciuki za Was ! Oby skończyło się dobrze ;)
@Brakujemiwiary ja też nie rozumiem tego zawodu .. przecież 4 blastki to super wynik ! Ja miałam z pierwszej stymulacji 3 kropki, w drugiej jednego 🤷🏼‍♀️ Ale co najważniejsze udało się! Nie zamartwiaj siebie i kropka ☺️
@mala_Mi 80 oby Czechy to było TO ✊🏻
@kate_p7 dziewczyny dają Ci popalić ? ☺️
@bazylia128 już niedługo będziecie razem 😘
@fredka84 oby jad przyniósł efekt ✊🏻😎

Poczytałam, poczytałam i zapomniałam o połowie 🤦🏼‍♀️

Do góry