reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No ja wazylam 3020 A mąż 3400 A moja teściowa 5000 A jasiek od brata lukasza 4500 ten glupi lekarz ze pewnie na tych zastrzykach ja tak wyhodowalam. Naprawdę jest taka duża? Dziwne bo Ja zawsze z tych najmniejszych w klasie.
Nie jest duza, jest ok. Jesli posiedzi ze 2tyg jeszcze to bedzie miec ok 3700g o ile lekarz dobrze miezy. To spoko waga.
Ja wazylam 2450, ale ja jestem wczesniak [emoji6]

reklama
Wszystko zalezy od dokladnosci lekarza i sprzetu. Moja lekarka raz pomylila sie o 10gr, a raz o 30gr wiec da sie określić dokladnie [emoji4]
Moja przyjaciółka jak rodzila to zwazyli dziecko i powiedzieli ze ma 3500-3700. A w trakcie akcji porodowej juz bardzo zaawansowanej stwierdzili, ze na pewno jest wieksze, ale juz bylo za późno na cesarke. Dziecko ostatecznie mialo 4500 ;)

Tak przy tej kroplowke mogę spokojnie leżeć. Strasznie mnie to łączyło od wczoraj nie spalam nawet sekundy. Wiercenie w że nie bez znieczulenia to Pikuś. A wiesz że podobno Szyjka się skraca ale jest domknieta. Ciśnienie mam dobre tylko tętno byl9 wysokie. Zdenerwował mnie tym że mała ma nieproporcjonalnie dupke i że wogole jest duża dzisiaj miała 3300 A wczoraj u ordynatora 3100 I nigdy ordnie wspomniał o złych pomiarach A przecież często ja badal.
200 gram roznicy to jest nic. Nie martw się za wczasu. Już niedługo, zaczekaj jeszcze kilka dni, bądź cierpliwa.

Ostatnia edycja:
No nie wiem, może akurat masz bardzo proporcjonalne dzieci :) znam duzo takich co miało być duzo mniejsze lub większe, nie sugerowałabym się bardzo usg ;)
Nie proporcjonalne dzieci tylko bardzo dokładna, znajaca sie na tym co robi ginekolog. Dwa razy pomylila sie o mniej niz 50gr. To nie jest zbieg okolicznosci.

reklama
Dziewczyny jednak przyjechaliśmy w nocy do szpitala. Bol był nie do zniesienia. Smutno tu bardzo. Porobiło usg i wszystko ok ale podobno Szyjka się zaczęła skracać. Nie wiedzą skąd ten ból. Właśnie mam kroplowke jakie magnez tylko i nospe. Jak jeden z lekarzy robił iść to powiedział że główka jest jakby mniejsza od pupy tak nieproporcjonalnie i mi to już spokoju nie daje :o😢😢😢 boję się:(
Nic się nie martw mój maluch już na drugim z rzędu usg ma główkę 2tygodnie starszą niż wiek ciąży, kości udowe też 2tygodnie starsze a brzuszek o tydzień młodszy, dr powiedział, że wszystko w normie, że teraz dziecko już na cechy indywidualne i nie jest pod linijkę, że najważniejszy jest obraz mózgu a ten jest ok. Poprostu moje dziecko podobno będzie długie, szupłe i z większą główką (też miałam sporą podobno przy porodzie) a Twoje może mieć drobną główkę. A tak swoją drogą jesteśmy na końcówce i zmartwienia nic nam nie dadzą będzie co los da.

Do góry