reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No ja wazylam 3020 A mąż 3400 A moja teściowa 5000 A jasiek od brata lukasza 4500 ten glupi lekarz ze pewnie na tych zastrzykach ja tak wyhodowalam. Naprawdę jest taka duża? Dziwne bo Ja zawsze z tych najmniejszych w klasie.
Nie jest duza, jest ok. Jesli posiedzi ze 2tyg jeszcze to bedzie miec ok 3700g o ile lekarz dobrze miezy. To spoko waga.
Ja wazylam 2450, ale ja jestem wczesniak [emoji6]

reklama
Wszystko zalezy od dokladnosci lekarza i sprzetu. Moja lekarka raz pomylila sie o 10gr, a raz o 30gr wiec da sie określić dokladnie [emoji4]
Moja przyjaciółka jak rodzila to zwazyli dziecko i powiedzieli ze ma 3500-3700. A w trakcie akcji porodowej juz bardzo zaawansowanej stwierdzili, ze na pewno jest wieksze, ale juz bylo za późno na cesarke. Dziecko ostatecznie mialo 4500 ;)

Tak przy tej kroplowke mogę spokojnie leżeć. Strasznie mnie to łączyło od wczoraj nie spalam nawet sekundy. Wiercenie w że nie bez znieczulenia to Pikuś. A wiesz że podobno Szyjka się skraca ale jest domknieta. Ciśnienie mam dobre tylko tętno byl9 wysokie. Zdenerwował mnie tym że mała ma nieproporcjonalnie dupke i że wogole jest duża dzisiaj miała 3300 A wczoraj u ordynatora 3100 I nigdy ordnie wspomniał o złych pomiarach A przecież często ja badal.
200 gram roznicy to jest nic. Nie martw się za wczasu. Już niedługo, zaczekaj jeszcze kilka dni, bądź cierpliwa.

Ostatnia edycja:
No nie wiem, może akurat masz bardzo proporcjonalne dzieci :) znam duzo takich co miało być duzo mniejsze lub większe, nie sugerowałabym się bardzo usg ;)
Nie proporcjonalne dzieci tylko bardzo dokładna, znajaca sie na tym co robi ginekolog. Dwa razy pomylila sie o mniej niz 50gr. To nie jest zbieg okolicznosci.

reklama
Dziewczyny jednak przyjechaliśmy w nocy do szpitala. Bol był nie do zniesienia. Smutno tu bardzo. Porobiło usg i wszystko ok ale podobno Szyjka się zaczęła skracać. Nie wiedzą skąd ten ból. Właśnie mam kroplowke jakie magnez tylko i nospe. Jak jeden z lekarzy robił iść to powiedział że główka jest jakby mniejsza od pupy tak nieproporcjonalnie i mi to już spokoju nie daje :o😢😢😢 boję się:(
Nic się nie martw mój maluch już na drugim z rzędu usg ma główkę 2tygodnie starszą niż wiek ciąży, kości udowe też 2tygodnie starsze a brzuszek o tydzień młodszy, dr powiedział, że wszystko w normie, że teraz dziecko już na cechy indywidualne i nie jest pod linijkę, że najważniejszy jest obraz mózgu a ten jest ok. Poprostu moje dziecko podobno będzie długie, szupłe i z większą główką (też miałam sporą podobno przy porodzie) a Twoje może mieć drobną główkę. A tak swoją drogą jesteśmy na końcówce i zmartwienia nic nam nie dadzą będzie co los da.

Do góry