reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiem co to jest, ale w PL jakoś rzadko się to stosuje. A i leczenie prowadzenie „patologicznych” ciąż to tez jakiś kosmos. Ja mam badaną szyjkę co 3-4 tygodnie. Na usg chodzic będę 3x w ciąży. A prowadzę ciąże w szpitalu w poradni ciąż patologicznych. Dlatego się ostatnio zastanawiam czy to jest sens biegać jak ja kiedyś co 2 tyg na usg. Skoro tutaj niby ciąża wyższego ryzyka i wyglada to tak... tylko tutaj jak coś nie tak to nie powiedzą mi idz Pani do domu i leżeć. Tylko skierowanie na oddział. U mojej koleżanki zastanawiali się nad szwem, ale odpuścili bo ryzyko zakażenia itp.
Trzeba trafić na rozsądnego lekarza jak widać, założenie szwu ratunkowo to dużo większe ryzyko niż założenie go na wczesnym etapie dla kobiety w grupie ryzyka która straciła ciążę przez niewydolność lub była blisko. Ja osobiście znam kilka takich przypadków łącznie ze swoim, moje znajome donosiły kolejne ciąże bo miały założony profilaktycznie. Więc cieszę się że trafiłam na rozsądnych lekarzy którzy mi tu zaproponowali od razu takie rozwiązanie, o dziwo lepsze podejście niż w Polsce a niby jest odwrotnie... Rzadko się stosuje bo stosunkowo mało kobiet ma problem niewydolności szyjki
... Naszczescie bo to strach każdego dnia że Ci dosłownie dziecko wypadnie.

reklama
Mi nie idzie. I juz jestem wkurwiona i zniechęcona rzecz jasna.
Nie chcesz spróbować tego oczyszczania organixmunjak juz skończysz kp?warto nie tylko dla
Ja cwicze i slodycze ograniczylam. I ch**.
Ehh...
Kochana u mnie pierwsze efekty byly dopiero po 2 miesiącach tylko ja naprawdę zdrowo jadłam I kolacja o 20 potem nic .Ciągle stawałam nanwage a tam dupa. Ponoc lepiej się mierzyć niz ważyć szczególnie przy ćwiczeniach.Po około 2 miesiącach zaczęło lecieć pieknie i to dodawało sil bo na początku szybko idzie zrezygnować jak nie ma rezultatów.Cierokiwosci duzo

Ja dzisiaj pierwszy raz tak spanikowalam ze wyladowalam u lekarza bez kolejki :o Przez caly dzien mnie bolalo z lewej strony obok pepka 😢 I to tak mocno ze kilka razy krzyknelam z bolu 😢 Lekarz mi kazal wziasc no -spe - nic to nie dalo. To zapakowalam torby i pojechalismy. Wpuscili mnie natychmiast bez kolejki a lekarzowi powiedzialam ze srach wygral. Zbadal szyjke - nadal miekka i wszystko podomykane. Dodam ze od rana bardzo slabo czulam ruchy. Zrobil USG i wszystko dobrze - serduszko i przeplywy super tylko wysokie tetno - ale jak mi zbadal tetno to sprawe wyjasnilo ;) Zrobili mi KTG i tez bez uwag. Na brzuszku zrobil sie jakis duzy skrzep podskorny i w tym miejscu mi pokazywal ze niunia sie rozpycha stopka :-pMyslalam ze moze mnie juz wysle do szpitala a on mowi ze ciaza jeszcze jest niedojrzala :o Niunia ma juz 3100 ;) Dalej nie wyznaczyl mi daty CC tylko bez zmian kazal przyjsc w poniedzialek. W tym miejscu boli mnie dalej zwlaszcza jak leze - nie wiem jak bede dzisiaj spac. Bardzo juz bylam dzisiaj zdenerwowoana - ja sie caly czas bardzo o nia boje. Jak mi robili KTG to lezalam na wznak i naprawde nie wiem jak mi ta CC zrobia bo w tej pozycji natychmiast robi mi sie bardzo slobo az chwilami mialam helikopter. Oj dluzy sie bardzo ta koncowka.
Końcówka 1 ciazy byla dla mnie nie bardzo.Czula się super ale tak bardzo nie mogłam się doczekać a urodziłam w 42 tc czasami lapalam depresje ze to się tak dluzy.

Ja dzisiaj pierwszy raz tak spanikowalam ze wyladowalam u lekarza bez kolejki :o Przez caly dzien mnie bolalo z lewej strony obok pepka 😢 I to tak mocno ze kilka razy krzyknelam z bolu 😢 Lekarz mi kazal wziasc no -spe - nic to nie dalo. To zapakowalam torby i pojechalismy. Wpuscili mnie natychmiast bez kolejki a lekarzowi powiedzialam ze srach wygral. Zbadal szyjke - nadal miekka i wszystko podomykane. Dodam ze od rana bardzo slabo czulam ruchy. Zrobil USG i wszystko dobrze - serduszko i przeplywy super tylko wysokie tetno - ale jak mi zbadal tetno to sprawe wyjasnilo ;) Zrobili mi KTG i tez bez uwag. Na brzuszku zrobil sie jakis duzy skrzep podskorny i w tym miejscu mi pokazywal ze niunia sie rozpycha stopka :-pMyslalam ze moze mnie juz wysle do szpitala a on mowi ze ciaza jeszcze jest niedojrzala :o Niunia ma juz 3100 ;) Dalej nie wyznaczyl mi daty CC tylko bez zmian kazal przyjsc w poniedzialek. W tym miejscu boli mnie dalej zwlaszcza jak leze - nie wiem jak bede dzisiaj spac. Bardzo juz bylam dzisiaj zdenerwowoana - ja sie caly czas bardzo o nia boje. Jak mi robili KTG to lezalam na wznak i naprawde nie wiem jak mi ta CC zrobia bo w tej pozycji natychmiast robi mi sie bardzo slobo az chwilami mialam helikopter. Oj dluzy sie bardzo ta koncowka.
Do ktg mozesz lezec na boku,albo siedziec .Caly czas tak mialam.

Dziewczyny, coś jest nie tak. Obudziłam się i nie czuje żadnych „ciążowych” dolegliwości 😞nie bolą mnie piersi, zero mdłości.. coś czuje , ze to niestety koniec 😔

Dziewczyny, coś jest nie tak. Obudziłam się i nie czuje żadnych „ciążowych” dolegliwości 😞nie bolą mnie piersi, zero mdłości.. coś czuje , ze to niestety koniec 😔
Kochana nie możesz tak sie stresować i analizować. Jest wczesna ciąża a ciąża bez jej objawow tez istnieje ✊ trzymaj sie i spokojnie ❣️❣️

reklama
U mnie raz były mdłości innym razem nie było. Są takie momenty, ze po prostu lepiej się czujesz. Wstajesz bez mdłości, bólu głowy itp i jest gites trzeba się cieszyć :-)

Do góry