reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Słyszałyście o tych przesadch ponoć kamień księżycowy i pasek św Dominika pomagają w zagnieżdżaniu się zarodka? I czytałam na str fb invitro że dziewczyny z partnerami na transfer jadą w takich kolorowyvh skarpetkach a po zabiegu na frytki do maca pomoc przynosi to szczęście :-)
To już wiem dlaczego mi się nie udało dotąd 😜...

reklama
Słyszałyście o tych przesadch ponoć kamień księżycowy i pasek św Dominika pomagają w zagnieżdżaniu się zarodka? I czytałam na str fb invitro że dziewczyny z partnerami na transfer jadą w takich kolorowyvh skarpetkach a po zabiegu na frytki do maca pomoc przynosi to szczęście :-)
Wow, czyli już wiadomo czemu mi się nie udało. Maca nie było 🤔☹️

Ja wg aplikacji mam 5t6d.
Wpisałam datę transferu i jeszcze cofnełam 5dni ,tyle miał podany zarodek.
Sama nie wiem myślę iść do innego lekarza co on powie.Beta HCG wyszła ładna ponad 39.000,tylko nie wiem czy progesteron nie za niski coś koło 30..
Jest niski ale nie aż tak. Tylko poczekaj, wiek ciąży liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a nie od daty transferu (tak przynajmniej mi powiedział lekarz ). Sprawdź w aplikacji jak wychodzi licząc od miesiączki. Co nie zmienia faktu ze może zrobić ewentualnie dla świetego spokoju betę raz jeszcze jeśli masz wątpliwości.

Ja dzisiaj pierwszy raz tak spanikowalam ze wyladowalam u lekarza bez kolejki :o Przez caly dzien mnie bolalo z lewej strony obok pepka 😢 I to tak mocno ze kilka razy krzyknelam z bolu 😢 Lekarz mi kazal wziasc no -spe - nic to nie dalo. To zapakowalam torby i pojechalismy. Wpuscili mnie natychmiast bez kolejki a lekarzowi powiedzialam ze srach wygral. Zbadal szyjke - nadal miekka i wszystko podomykane. Dodam ze od rana bardzo slabo czulam ruchy. Zrobil USG i wszystko dobrze - serduszko i przeplywy super tylko wysokie tetno - ale jak mi zbadal tetno to sprawe wyjasnilo ;) Zrobili mi KTG i tez bez uwag. Na brzuszku zrobil sie jakis duzy skrzep podskorny i w tym miejscu mi pokazywal ze niunia sie rozpycha stopka :-pMyslalam ze moze mnie juz wysle do szpitala a on mowi ze ciaza jeszcze jest niedojrzala :o Niunia ma juz 3100 ;) Dalej nie wyznaczyl mi daty CC tylko bez zmian kazal przyjsc w poniedzialek. W tym miejscu boli mnie dalej zwlaszcza jak leze - nie wiem jak bede dzisiaj spac. Bardzo juz bylam dzisiaj zdenerwowoana - ja sie caly czas bardzo o nia boje. Jak mi robili KTG to lezalam na wznak i naprawde nie wiem jak mi ta CC zrobia bo w tej pozycji natychmiast robi mi sie bardzo slobo az chwilami mialam helikopter. Oj dluzy sie bardzo ta koncowka.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dzisiaj pierwszy raz tak spanikowalam ze wyladowalam u lekarza bez kolejki :o Przez caly dzien mnie bolalo z lewej strony obok pepka 😢 I to tak mocno ze kilka razy krzyknelam z bolu 😢 Lekarz mi kazal wziasc no -spe - nic to nie dalo. To zapakowalam torby i pojechalismy. Wpuscili mnie natychmiast bez kolejki a lekarzowi powiedzialam ze srach wygral. Zbadal szyjke - nadal miekka i wszystko podomykane. Dodam ze od rana bardzo slabo czulam ruchy. Zrobil USG i wszystko dobrze - serduszko i przeplywy super tylko wysokie tetno - ale jak mi zbadal tetno to sprawe wyjasnilo ;) Zrobili mi KTG i tez bez uwag. Na brzuszku zrobil sie jakis duzy skrzep podskorny i w tym miejscu mi pokazywal ze niunia sie rozpycha stopka :-pMyslalam ze moze mnie juz wysle do szpitala a on mowi ze ciaza jeszcze jest niedojrzala :o Niunia ma juz 3100 ;) Dalej nie wyznaczyl mi daty CC tylko bez zmian kazal przyjsc w poniedzialek. W tym mijescu boli mnie dalej zwlaszcza jak leze - nie wiem jak bede dzisiaj spac. Bardzo juz bylam dzisiaj zdenerwowoana - ja sie caly czas bardzo o nia boje. Jak mi robili KTG to lezalam na wznak i naprawde nie wiem jak mi ta CC zrobia bo w tejpozycji natychmiast robi mi sie bardzo slobo az chwilami mialam helikopter. Oj dluzy sie bardzo ta koncowka.

Ojaa, to miałaś stresa dzisiaj..
Ja też spanikowalam dzisiaj, ale chyba nie bardziej niz mój mąż bo mała zaczęła mnie tak intensywnie kopać, jakby w takcie bicia serca.. Mój mi mówi dzwoń do szpitala, zadzwoniłam to mi powiedzieli że jak się przestanie ruszać to wtedy mam dzwonić 😕 Na szczęście sie rusza, więc chyba jest ok..
Dobrze ze jutro mam ta wizyte w szpitalu to chociaż sie upewnię ze wszystko jest dobrze.. Noo Ci powiem im bliżej rozwiązania tym wiekszy stres ☹️

Do góry