Martaem1983
Fanka BB :)
Nie będę dyskutować z lekarką. Jak pojadę na wizytę to się dowiem co i jak.Ja również mimo krwawie nigdy mi nie odstawili akardu- biorę 100
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie będę dyskutować z lekarką. Jak pojadę na wizytę to się dowiem co i jak.Ja również mimo krwawie nigdy mi nie odstawili akardu- biorę 100
Jaka cudownaZobacz załącznik 1242235Tak dostała 10/10 tylko miała straszliwe spadki cukru ( najpierw trafiła na normalny odział nie wczesniaki) w 3 dniu jak ja dostalam wypis ona wpis na wczesniaki straciła dużo na wadze . I dostała zoltaczki , po naswietlaniu i odzywkach po 10 dniach do domu .
Generalnie okej, mam może chwilowe i bardzo rzadkie takie Ala skurcze dołu, ale jest dobrze.@margaretka25 jak się czujesz?
Mi odstawili accard ale w szpitalu stwierdzili, ze bezpieczniej niż z heparyną. A ponoć wskazania są bo 37l, ciąża bliźniacza i dowaliła mi 150mg. Tez mi się to nie podoba, ale myśle, ze jak się rozkręci krwawienie bardziej to pewnie odstawi. U mnie kwas salicylowy powoduje kruchość naczyń krwionośnych plus wysoki progesteron(6dpt 120) i naczynia się uszkadzają.Nie będę dyskutować z lekarką. Jak pojadę na wizytę to się dowiem co i jak.
Czy ktos mi moze powiedziec skad mam wiedziec czy dziecko jest juz najedzone? I jak czesto i dlugo sie to robi? Czy ja to czuje ze ona ciagnie tego cyca i ze napewno leci mleko? I jak czesto sie przewija i zmienia pieluszki? Co godzine? Czy jak tylko ma mokro to od razu? O co chodzi z ta cala smulką ? JPRDL czy po tym karmieniu piersia trzeba ja od razu pionizowac tez zeby jej sie odbilo? Bede tam zdana tylko na siebie - ja chyba oszaleje ;(
Po CC to zakładają cewnik dopóki nie postawią pacjentki na nogi a trochę to trwaNie panikuj!Po cesarce napewno Ci pomoga polozne,bo po 6 godz.o cc bedziesz pionizowana wiec nic wczesniej nie bedziesz mogla zrobic przy dziecku.
No i piwinna byc tez u Ciebie polozna ds.laktacji i wowczas Ci wszystko wytlumaczy i pomoze.
Wisdomo ze ciagle nikt za Ciebie nie bedzie zajmowal sie Twoim dzieckiem ale na poczatku na pewno.A co do wyjscia np.na siku to zostawisz dziecko w tej mydelniczce i jak bedzie spalo to pojdziesz no przeciesz na siku nie pojedziesz do Warszawy tylko na 2-3 minuty do lazienku obok.
Widze ze ja przy Tobue to ostoja spokoju
Ojaa a zanim odpadnie to się dziecka nie kąpię?? A po jakin czasie mniej więcej odpada??
Precyzując kikuta nie można zamoczyćDziewczyny a nie lepiej na ciezarowkach o tym?
Nie ma reguly, u pierwszej corki odpadl po 10 dniach, u drugiej po miesiącu.
Nie powinno sie wkladac do wody dziecka z kikutem. Kąpiesz " na sucho" czyli myjesz, ale na reczniku, bez wkladania do wody.
Te 30min karmienia to raczej jak juz sie ustabilizuje laktacja, co moze potrwac pare tygodni. W pierwszych dniach karmi sie w zasadzie bez przerwy.A co ty już w 9 mc??
Spokojnie sierżant bazylia !
20 pompek i uspokój oddech !
Dziecko maluszka po urodzeniu karmi sie tzw na żądanie. Czyli jak ma sucho, nic go nie boli, nie gorączkuje itd a wyje to raczej chce cyca
Nie ma jakiejś stałej godziny karmienia.
Karmienie zajmuje około 30 min, bo są problemy na początku z ssaniem. Maluszk się denerwuje bo nie umie ssać, mama też takze leci na to czas.
Chrześniak mój był karmiony co 2-3 h ale czasem domagał się częściej Np jak go biegunki męczyły
Z pewnością poczujesz jak się zassie
Pieluszkę zmieniasz jak narobi Kupe poczujesz a siku sprawdzaj [emoji14]
My smarowaliśmy dupke i miejsca "bikini" mąką ziemniaczaną po każdym pampersie ! Super sposób przeciw otarciom dla takiego maluszka ! Sprawdza się ekstra i nie trzeba żadnych badziewnych kosmetyków !
Smułka to pierwszy stolec który robi dzieciątko Może ją oddać, bo po prostu jelitka mu ruszyły i stanie się to w trakcie porodu, albo np może to zrobić jak ci odejdą wody pod wpływem różnych czynników - mówi się nawet o stresie lub jakiś chwilowym niedotlenieniu. Z reguły ma zielony kolor.
[emoji14] [emoji14]
Dasz radę kobito !!
Ciekawie jak nazwiesz rozmaryn? szałwia?
Tyle tych leków bierzemy ze już naprawdę nie wiadomo od czego to wszystko się dzieje No ja tez właśnie 37 latMi odstawili accard ale w szpitalu stwierdzili, ze bezpieczniej niż z heparyną. A ponoć wskazania są bo 37l, ciąża bliźniacza i dowaliła mi 150mg. Tez mi się to nie podoba, ale myśle, ze jak się rozkręci krwawienie bardziej to pewnie odstawi. U mnie kwas salicylowy powoduje kruchość naczyń krwionośnych plus wysoki progesteron(6dpt 120) i naczynia się uszkadzają.