reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Często udaje się dopiero 2-3 transfer na zaleceniach, ale wiadomo, że Ty masz ostatnią szansę... rozumiem, że się boisz. Może warto skorzystać z opinii drugiego immunologa, wiem, że są jeszcze lekarze, który też się specjalizują w problemach związanych z ciążą? Albo próbować...
Jak tylko zaczęłam grzebać w immunologii, to miałam ogromne nadzieje, że problem został odnaleziony i będzie dobrze. A potem przeczytałam na forum FB, że pomimo leczenia immunologicznego niektórym nadal się nie udaje.
Paśnik jest uznawany za jednego z guru w świecie immunologii. Kogo mam jeszcze szukać? Z mojego doświadczenia dotąd wynika, że do kogokolwiek pójdziesz, mówi coś innego. Co zrobić wtedy?
Tak jak napisałam wyżej, będzie co ma być....

reklama
Chyba zejdę zaraz na zawał... do godziny będę mieć wynik Nifty, tzn mój lekarz ktory ma doatep do platformy który musi do mnie zadzwonić z wynikiem.... Starch mnie dosłownie sparaliżował!

Jak tylko zaczęłam grzebać w immunologii, to miałam ogromne nadzieje, że problem został odnaleziony i będzie dobrze. A potem przeczytałam na forum FB, że pomimo leczenia immunologicznego niektórym nadal się nie udaje.
Paśnik jest uznawany za jednego z guru w świecie immunologii. Kogo mam jeszcze szukać? Z mojego doświadczenia dotąd wynika, że do kogokolwiek pójdziesz, mówi coś innego. Co zrobić wtedy?
Tak jak napisałam wyżej, będzie co ma być....
Gosia a ty masz cukier unormowany?U mnie byl troche za wysoki,od immuno dostalam metformine i wit D ,tez byla za niska.

Gosia a ty masz cukier unormowany?U mnie byl troche za wysoki,od immuno dostalam metformine i wit D ,tez byla za niska.
Biorę witaminę D, robiłam krzywą cukrowo-insulinową i tez była ok.
Badanie poziomu D3 robiłam i była przyzwoita, ale suplementuję dodatkowo.
Zwiększyłam również dawkę kwasu foliowego metylowanego.
Metforminę wyżebrałam dodatkowo u diabetologa...
Zaczełam jeść bardziej rozsądnie, teraz jeszcze przy moich wyrzeczeniach, powinno być lepiej. Ćwiczę 3 razyw tygodniu, przynajmniej raz w tygodniu dodatkowo długi spacer.
Mogę cos jeszcze zrobić?

reklama
Do góry